reklama

Ciąża bliźniacza

Gotadora - trzymaj maluchy mocno w brzuchu :-) a tak na serio to pięknie dotrwałaś mimo tak wielu komplikacji. Jeszcze tydzień i będzie upragniony przez wszystkie 36 tydzień - czyli taki kiedy bliźniole uważa się za donoszone. A potem można się cieszyć każdym kolejnym dniem na plusie :-)

reklama
Ineska_uk
jeszcze raz trzymam kciuki &&&& i powodzenia jutro !! daj znać choć by sms-em do kogoś z forum
:-D

gotadora
a u Ciebie coś konkretnego ustalili ?? do kiedy czekacie, jak by się nic samo nie zaczęło??

a mi dziś M umożliwił 2h kąpiel :-), po stwierdziłam że salon strasznie zagracony bajbeclami małej, sprzątałam je chyba z 15 min (te male klocki, książeczki nie jest już mi łatwo podnosić) i doszłam do wniosku że po co chyba salon do małej przeniosę a jej pokój do salonu - jeżeli więcej zabawek wala się po mieszkaniu niz u niej + pod ścierkami kuchennymi śpią lale w łóżeczku :eek:

Ineska trzymam kciuki za jutro!!!!!:-)
Gotadora a Tobie zycze wytrwania do pazdziernika, to juz tak niewiele. Pamietam jak jeszcze niedawno mowilysmy ze same na tym forum zostaniemy a to juz tyle czasu minelo i ile nowych dziewczyn doszlo. Super! Trzymajcie sie mamuski w trojpakach jak najdluzej i odpoczywajcie jesli tylko macie czas:-)

dziękuje dziewczyny :-) nie ma jeszcze zaplanowanej daty, ani tygodnia, dr powiedział,że czekamy i oby jak najdłużej, ale na badaniu tydzień temu inny dr mówił,że aby do 36 wytrwać to będzie dobrze, no a jeśli dłużej to wiadomo - lepiej. Ja mam nadzieje,że moje maluszki lubią swoje m4 i pomieszkają conajmniej do 37 :-)

Ineska cały czas myślę o Was i ślę moc buziaków!

Witam wszystkich ;)
Nowa jestem, ale barrrdzo potrzebuję porady i może wsparcia. Jestem w 8 tc, (łał udało się! Mam już jedno dziecko, 7 letnią córeczkę, i mam również za sobą jedno poronienie :(), dwa dni temu byłam na usg i mój Gin wybadał dwójeczkę- dwujajowe bliźnięta! Zaskoczenie niemożliwe, tym bardziej, że nigdy, ale to nigdy w całej ogromnej rodzinie nikt nie miał bliźniąt! No cóż- zostałam wybrana ;P Bardzo się cieszę, ale mam też wiele obaw... Termin porodu mam na 4 maja 2014 (wiem wiem na pewno wcześniej), ale może jest tutaj ktoś w podobnej sytuacji do mojej, też właśnie walczy z myślami jak to będzie, czy się uda. Gin zalecił mi Luteinę dopochwowo, wcześniej ( ponieważ już raz poroniłam) brałam Duphaston. Oprócz tego oczywiście zestaw niezbędnych witamin i jeszcze Acard. Boję się strasznie, proszę o rady :)
Pozdrawiam gorrąco :-):-):-)

Witaj nanka bardzo gratuluję dwóch bijących serduszek :) Moje dziewczynki też są dwujajowe ;) Przede wszystkim myśl pozytywnie, żadnych czarnych myśli! I zaglądaj na forum, pytaj bo tutaj naprawdę można liczyć na duże wsparcie :) Ja też jeszcze niedawno byłam na początku drogi a teraz... już coraz bliżej do zobaczenia moich skarbów :)

Ineska cały czas myślę o Waszej trójeczce i mocno ściskam kciuki!!! Już nie mogę się doczekać jakiś informacji :)
Gotadora cieszę się, że maluchy jeszcze nie pchają się na świat... Jestem pewna, że ładnie poczekają nawet do tego 37tc (i mam nadzieję, że z moimi będzie tak samo :))

Nanka no i z przyjemnością dopisuję Cię do naszej listy :-)

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Ineska_uk[/TD]
[TD]04.październik.13 (18 września CC)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Gotadora[/TD]
[TD]23.październik.13 (09 października)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Rachel223[/TD]
[TD]24.październik.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Flis12053[/TD]
[TD]15.listopad.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Justynia882[/TD]
[TD]29.listopad.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Paolka[/TD]
[TD]29.listopad.13[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Kasiamama[/TD]
[TD]30.grudzień.13 (28 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Aneszka81[/TD]
[TD]2.styczeń.14 (30 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Jjka[/TD]
[TD]5.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Jok[/TD]
[TD]6.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]Karmelova[/TD]
[TD]7.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]Napierajka[/TD]
[TD]8.styczeń.14 (20 grudnia)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]Effcia123[/TD]
[TD]11.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]Hannah34[/TD]
[TD]2.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]Maya12[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]Julianna[/TD]
[TD]20.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.
[/TD]
[TD]Misiarska[/TD]
[TD]2.kwiecień.14 (30 marca)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.
[/TD]
[TD]Nanka
[/TD]
[TD]4.maj.14
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19.
[/TD]
[TD]Nana7ma[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

reklama
Dziękuję ;) Za powitanie i miłe słowo. Wiem, wiem, wciąż sobie mówię, że musi być dobrze, skoro szczęśliwy los dał nam aż dwa jajeczka ;P Tylko obawa jakoś wciąż we mnie siedzi i ciężko o tym nie myśleć.
A miałyście bóle w którymś z jajników na początku ciąży? Albo jakieś plamienia? Ja na razie na szczęście nie, ale wiem, że to możliwe, a jajnik prawy wciąż mnie pobolewa (lewy czasem też). Lekarz mówi,że one produkują ciałko żółte i dlatego mogą pobolewać. Czy też ktoś miał takie bóle??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry