reklama

Ciąża bliźniacza

Justynia na moje nie ma się co wygłupiać. Tyle wytrzymałaś to te parę dni też dasz radę. Pamiętaj, że każdy dzień więcej to ogromny plus dla maluszków. A poza tym jeżeli coś byłoby potem nie tak to nie wybaczyłabyś sobie. Trzymam kciuki, dasz radę :tak:. Wiem, że końcówka jest ciężka, ale Ty chociaż jesteś w domu. Leż póki możesz i zbieraj siły na opiekę nad Twoją trójką.

Dziewczyny u mnie na początkowych usg od razu było wiadomo, że jednojajowe. Problem mieli jedynie z ustaleniem owodniowości. Mnie z kolei trochę martwi podobieństwo dziewczynek-nie dość, że bliźniaczki to jeszcze identyczne, wszystko wspólne-nawet wygląd.

reklama
Witam Was dziewczyny. Mam pytanie odnośnie wzdęć bo ja już powoli nie daję rady, cokolowiek bym nie zjadła to mój brzuch jest jak balon, w dodatku bardzo bolesny, czasem łapią mnie takie kolki,że nie mogę się ruszyć, a espumisan nie zawsze pomaga. Nie wiem już jak sobie z tym radzić, to dopiero 3 miesiąc, aż boję się mysleć co będzie dalej. Czy macie jakieś sposoby na złagodzenie tej dolegliwości?

Ostatnia edycja:
Dolores, też Ci nie pomogę. Mnie to ominęło, a jak teraz mam wrażenie przejedzenia to po prostu robię sobie herbatę miętową.
Na pewno powinnaś pić dużo wody. Wiadomo, woda rozrzedza, myślę, że "tamto" też ;-)

Jestem już po usg, i jestem przeszczęśliwa, z dziećmi wszystko ok. jedno waży 600 gr, drugie 550. To większe to chłopak, mniejsze - dziewczynka. I - o dziwo - z prawej strony, gdzie myślałam ze chłopak, co mnie tak kopie to okazało się być dziewczynką :laugh2:
Szyjka długa, 5 mm, więc też super

milla76
super że po wizycie wszystko ok :-D teraz to juz na 100% są dwujajowe hehe i waga tez super jak na ten tydzień ciąży :szok:

multimama2
zacznę się bać odzywać przed porodem, nie chce nic mówić ale miałam (kiedyś) zamiar dociągnąć tak dług jak ty :-) choć nie wiem jak Ty to zrobiłaś bo ja od rzeczy codziennych mam zadyszkę dziś np. przy objedzie :baffled:, widziałam zdj. Twoich maluchów na wątku rozpakowanych mam - i moja mała ma takiego samego pieska szmatkę/przytulankę jak Twój mały :-)

Na razie grzecznie będę czekać do wt. (mam wizyty u gin.) maluchy muszą podrosnąć bo 2300 (tydzień temu) to mało, Wydaje mi sie że maluchy mało przybierają - zobaczymy teraz. Nie ukrywam zaczynają mnie nerwy zjadać. No i szaleje na allegro hehe dziś kupiłam koce do wózka (gondoli), do fotelików mam śpiworki z owczej wełny :-D no i jestem na bieżąco z każdą gazetką sklepowa hehe

aaaa KASIAMAMA !!! żyjesz??

Ostatnia edycja:
mila super! gratulacje, po cichu trochę zazdroszczę tego synka :sorry: duże masz bąbelki!

dolores ja też miałam duży problem ze wzdęciami, że nie raz nie mogłam aż sie ruszyć z bólu...brałam espumisan po 2 kapsułki, czasem pare razy na dzień, on nie jest szkodliwy dla dzieci - teraz już mi to przeszło, oby tobie też odpuściło.

A ja mam taki brzuch ;) tak jak mila pisała mi sie wydaje duuużo większy niż na zdjęciu ;)
IMG_3687.jpg

Do mnie już jedzie wózek :rofl2:

Załączniki

• IMG_3687.jpg
    IMG_3687.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 98
Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
Żyję, żyję ale od środy znowu jestem w szpitalu. Zaczęłam krwawić i położyli mnie od razu na porodówce, ale po 3godzinnym ktg i dokładnym badaniu stwierdzili, że z dziewczynkami wszystko ok. Teraz leżę na patologii, nie wiem jeszcze jak długo... a te krwawienie to podobno stan zapalny nadżerki, która zrobiła mi się w ciąży :wściekła/y:

Pozdrawiam wszystkie mamy.
Justynia trzymaj się kochana!!!

Aha...nie dam rady dalej ogarniać naszej tabeli, więc jeśli któraś ma ochotę przejąć dowodzenie to będę wdzięczna :)

Kasiamama
No właśnie tak coś przeczuwalam ze za długo się nie odzywasz. Ale poza krwawieniem cos się dzieje- rozwarcie albo z szyjką? No i proszę kolejki pilnować a nie jakas anarchia :-) uwazaj na siebie i oby jak najdłużej w 3-paku

reklama
Na szczęście poza krwawieniem (które jest juz minimalne dzisiaj) wszystko ok :) Czekam grzecznie na swoją kolejkę. Dziewczynki mają już po 1956g i 1921g ale mam nadzieję, że grzecznie poczekają jeszcze co najmniej 3 tygodnie!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry