reklama

Ciąża bliźniacza

Napierajka - super że jutro wychodzicie, To chyba najlepszy prezent na Święta, jaki można sobie wymarzyć! Gratuluję, niech chłopcy rosną zdrowo i dają choć trochę wyspać się Mamusi ;-)

Kpe007 - fajnie, że chłopcy równo rosną, i że u nich wszystko w porządku

Adb7 - masz już wybrany szpital, gdzie będziesz rodzić - na Starynkiewicza?

Jjka - czekamy niecierpliwie na informacje, co u Was?

reklama
witajcie, z duma sie pochwale, ze 17 grudnia po 9 rano przywitalismy przez cc na swiecie naszych synkow Tobiasza 3100g i Kacperka 3105g. od wczoraj jestesmy juz w domu i uczymy sie siebie nawzajem:)
Napierajka-jeszcze raz gratulacje i super, ze na swieta tez bedziecie juz w domku. 18122013459.jpg z lewej Tobiasz,z prawej Kacper :)

Załączniki

• 18122013459.jpg
    18122013459.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 69
Milla76, co do karmienia, to chlopcy sa od poczatku na mleku poniewaz, ze wzgledu na moje problemy zdrowotne nie produkuje wogole mleka- nawet cycki w ciazy wogole mi nie urosly :) z corka tez bylismy od samego poczatku na mm i wszystko jest dobrze. przynajmniej maz jest w stanie wiecej mi pomoc, bo jedziemy na dwie butle :)

anulfka A ty skąd jesteś? Ujastek ma fajny oddział patologi ciąży, bardzo dobre warunki i dobrzy lekarze. Kopernik też ma bardzo dobrych lekarzy ale tam warunki i opieka już jest podobno tragiczna. Szpital Żeromskiego też ma dobrą kadrę, ale tam leżeć na patologii też nie fajnie, jedna łazienka na cały oddział :dry:itp.

Aneszka super! gratuluję :-) duzi chłopcy! Jakie mleko piją?

Aneszka gratuluje dużych zdrowych chłopaków :-)
Dzisiaj byłam u lekarza i moje maluchy ważą po 1800 g . ogólnie dobrze się czuje tylko zgaga powróciła z podwójną siłą:-(, musze brać gaviscon bo nie idzie wytrzymać. No i wiadomo ciężko a tu jeszcze 2 miesiące do terminu...

Aneszka81 gratulacje, duże chłopaki. Dużo zdrowia dla nich i dla Ciebie.
Milla76 planuję rodzić na Starynkiewicza, bo tam mam prowadzoną ciążę. To też szpital o najwyższym stopniu referencyjności więc w razie jakichkolwiek problemów (oby ich nie było oczywiście) jest odpowiednio wyposażony. Póki co czuję się pod ich opieką bezpiecznie. Mam nadzieję, że to się nie zmieni. A Ty gdzie planujesz rodzić?

Aneszka gratulacje!!! Piękna waga chopców. Ja niestety też jadę na mm bo mam bardzo mało pokarmu. Staram się jednak rozhulać laktacje, chociaż zaczęłam późno bo dopiero w 5 dobie po cc. Wcześniej nie byłam w stanie ruszyć się z bólu. Teraz przed każdym karmieniem dostawiam chłopców do cycka, żeby stymulowały piersi. Zobaczymy co z tego będzie.
W szpitalu maluchy były karmione mm dla wcześniaków NAN i Bebilon, ale dzisiaj przy wypisie zalecono nam juz normalne mleko bo ładnie przybieraja na masie. Kupiłam Bebilon i chyba im smakuje.
Ciekawe jak tam jjka się miewa.

reklama
17.12 odeszły mi wody i urodzili się nasi synkowie- 2700 i 2200 po 10pkt. Cc. Jesteśmy jeszcze w szpitalu bo nie przybieraja na wadze ale dużo też nie stracili. Przystawiam ich do cycka a później dokarmiam mm. Jestem strasznie zmęczona i zestresowana że nie mogę nich podtuczyc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry