reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny dla Was i Waszych Bliskich wszystkiego co dobre na Święta i spełnienia wszystkich marzeń w Nowym Roku!!

Katherine - u dzieci wszystko ok. Odwrócone akurat główkami do dołu (ale to oczywiście jeszcze pewnie się kilka razy zmieni). Chlopiec waży ok 1360 g a dziewczynka 1480 :-D
Następną wizytę mam za trzy tygodnie, będzie akurat 31 tydzień i się cieszę, bo zobaczę znów ile maluchy ważą, na pewno nie przebiją starszego brata, który w 31 tc ważył ok. 2350 g:szok:
Podziwiam Cię Katherine, że masz jeszcze energię na przygotowania do Świąt. Ja wczoraj ledwo upiekłam ciasto...
No i super pewnie spędza się święta w Norwegii - macie tam już śnieg? Moim marzeniem jest pojechać kiedyś tam, ale wiem że to strasznie droga wyprawa:sorry2:
A Wy spędzacie Święta sami, bo pewnie nie możesz już podróżować? Pomyśl sobie, ile za niedługo będziesz miała zamieszania z nowymi lokatorami, no i wtedy pewnie czeka Cię najazd rodziny?
Z kotkiem super akcja, ja to na pewno bym nie wytrzymała i wpuściła go do środka :-)

reklama
Ja też wszystkim mamom rozpakowanym i tym jeszcze nie życze spokojnych i radosnych Świąt! U nas nadal eksperymenty z mlekiem modyfikowanym bo po NANie też maluchy maja bolace brzuszki i zaparcia. Dziwne, że tylko w nocy dają popalić, w dzień pięknie jedzą i śpią.
Jjka GRATULACJE!!! Oby maluszki zdrowo rosły i przybierały na wadze. Mój większy Krzyś też przez 3 doby nie przybierał, mniejszy od razu nadrabiał pięknie. Teraz obaj ładnie przybierają.

Milla u mnie też początkowo były główkami skierowane w dół a teraz co chwila robią fikołki, najgorzej jak główki mają do góry wtedy naciska na klatke wątrobę i boli. A maluchy jeszcze moga duuużo przybrac do 31 tygodnia, ja idąc do lekarza myślałam że będą miały około 1600 a tu około1800 każde, teraz jak pójdę 10 stycznia to będą miały ponad 2000 aż mnie to przeraża, bo ciężko już, pewnie już przytyłam 20 kg.
Co do świąt to ja zbytnio dużo nie robiłam, napewno nie 12 potraw bo chyba urodziłabym po takim wyczynie hehe.
Świeta w Norwegii tym razem bez śniegu tak jak w Polsce w sumie, pogoda aż tak bardzo nie odbiega od warunków panujących w Polsce, też zależy gdzie, ja mieszkam koło Oslo tu jest tak jak w Polsce. No i tak jak mówisz nie mogę sobie już podzwolić na podróż w tym stanie,dlatego nigdzie się nie ruszamy a po drugie tu chcę urodzić i przyjedzie pomóc mi tylko mama, nie chce na początku jakieś chmary w domu tylko bym się denerwowała niepotrzebnie.

Milo czytac ze u Was wszystko wporzadku:) oby tak dalej, zima na razie nie daje odczuc ze jest i dobrze:) lepsza jest taka lagodna aura za oknem:)
A jak spedzacie sylwestra?
Bo rozumiem ze na sucho, o soczku co najwyzej:) w gronie znajomych czy lozko i dobry film?:)

Witajcie dziewczyny!
Chciałabym przyłączyć się do waszego forum.
Ja również jestem w ciąży bliźniaczej dwujajowej, dwukosmówkowrej, dwuowodniowej. Obecnie to 21t6d. Będą 2 urwis - Oliwierek i Julianek. Od 5,5 tyg leże ponieważ twardniał mi brzuch i szyjka w ciągu 1,5 tyg skróciła się z 5cm do 2,9cm. Na szczęście wszystko wracsa do normy szyjka 2 tyg temu miała już ponad 4 cm ale dalej leżeć muszę no i tona leków. Także w tym roku Święta w domu w pozycji horyzontalnej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry