reklama

Ciąża bliźniacza

Jjka - Gratuluję!! Super, że masz już chłopaków przy sobie, niech szybko nabierają masy.
Nie denerwuj się, na początku laktacja idzie słabo, u mnie bylo tak w sumie cały czas, Dlatego synek był karmiony mieszanym sposobem. Dla mnie najważniejsze że dostawał choć trochę mojego mleka i udało się tak dociągnąć do 6-go miesiąca. Potem wróciłam do pracy i już przestałam karmić, został na Bebillonie.
A o dziwo, jak na początku stresowałam się bo chciałam tylko karmić cyckiem, to mały strasznie na wadze stracił, ja pokarmu miałam coraz mnie. Potem jak dorzuciłam mm. to i u mnie się poprawiło. Mały ssał cycka a potem na dopicie dostawał mleczka z butelki. A w nocy starałam się podawać tylko cycek co jest bardzo wygodne. Więc Jjka i Napierajka nie poddawajcie się, trzymam za Was kciuki!

Katherine - super waga maluszków, dobrze że u nich wszystko w porządku. Ja jutro idę na badanie mam nadzieje ze też się dowiem ile moje klamotki ważą. Pewnie też sporo :-D

Adb - mam zamiar rodzić na Żelaznej. Tam wylądowałam na IP gdy pojawiły się plamienia i byłam mile zaskoczona opieką i warunkami. Zresztą lekarza mam z Żelaznej

a to aktualna tabelka, Karmelova, gratuluję 1 miejsca,
[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table"]
[TR]
[TD]1.[/TD]
[TD]Karmelova[/TD]
[TD]7.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2.[/TD]
[TD]Effcia123[/TD]
[TD]11.styczeń.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3.[/TD]
[TD]Hannah34[/TD]
[TD]2.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]4.[/TD]
[TD]Katherine_mag[/TD]
[TD]26.luty.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]5.[/TD]
[TD]Maya12[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]6.[/TD]
[TD]Milla76[/TD]
[TD]15.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]7.[/TD]
[TD]Julianna[/TD]
[TD]20.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]8.[/TD]
[TD]Marczitka[/TD]
[TD]25.marzec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]9.[/TD]
[TD]Misiarska[/TD]
[TD]2.kwiecień.14 (30 marca)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.[/TD]
[TD]Gabi004[/TD]
[TD]23.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]11.[/TD]
[TD]emilek86[/TD]
[TD]28.kwiecień.14 (4.05)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.[/TD]
[TD]KasiaZG[/TD]
[TD]30.kwiecień.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13.[/TD]
[TD]Nanka[/TD]
[TD]4.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14.[/TD]
[TD]Nana7ma[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.[/TD]
[TD]Paulinka_uk[/TD]
[TD]10.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16.[/TD]
[TD]KPe007[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]17.[/TD]
[TD]Adb7[/TD]
[TD]15.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.[/TD]
[TD]Anulfka[/TD]
[TD]20.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]19.[/TD]
[TD]Monika_83[/TD]
[TD]24.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]20.[/TD]
[TD]Dolores32[/TD]
[TD]31.maj.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21.[/TD]
[TD]cannot[/TD]
[TD]2(3) czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]22.[/TD]
[TD]Liskaaa[/TD]
[TD]14.czerwiec.14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]23.[/TD]
[TD]anula1978[/TD]
[TD]16.czerwiec 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]24.[/TD]
[TD]Celina86[/TD]
[TD]18 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]25.[/TD]
[TD]Edytka84[/TD]
[TD]20 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]26.[/TD]
[TD]Paulineczka[/TD]
[TD]24 czerwiec. 14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]27.[/TD]
[TD]Fusun[/TD]
[TD]17 lipiec. 14[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

reklama
Ja też się trochę meczę z tym karmieniem. Musiałam maluchom dziś zmienić mleko, po Bebilonie bolały ich brzuszki. Teraz man NAN HA i mam nadzieję, że bedzie lepiej. Dostawiam chłopców też do cycka, ale po butelkach trochę sie rozleniwili i muszę ich zmuszać do ssania. Noc miałam koszmarną ze względu na te brzuszki i jestem już strasznie zmęczona i zestresowana. 3 noc nieprzespana. Oby bylo lepiej.

Napierajka - na pewno będzie lepiej. Może będziesz musiała poeksperymentować z mleczkiem, tak jak pamiętam Gotadora miała, ale z czasem wszystko się ułoży. Maluszki mogą mieć niedojrzały jeszcze układ pokarmowy i stąd problemy z brzuszkami. Ja wiem na pewno że pomaga termofor z pestek wiśni i dobre odbijanie.
Ale na pewno lepsze porady znajdziesz na forum dziewczyn, które już urodziły. One są na bieżąco

Z okazji zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia zycze wszystkim mamusiom obecnym i przyszlym spelnienia marzen, zdrowia dla Was i Waszych maluszkow, spedzenia Swiat w gronie najblizszych osob, mnostwo
radosci w nowym roku, spokoju, pieniedzy ( tych nigdy dosc, szczegolnie przy blizniakach) i przede wszystkim milosci :p

Załączniki

• 1387814377850.jpg
    1387814377850.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Ja również Życzę Wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.
Dzisiaj narobiłam sie jak wół, jeszcze jutro placek i koniec tego robienia.
W tym roku sami z mężem spędzamy święta w Norwegii jakoś tak trochę smutno. wolałabym w Polsce wiadomo. Ale myśle że nie będzie tak źle. Jedzonko porobione, choinka stoi można świętować .
Coś wam opowiem
Po całym dniu roboty położyłam sie w salonie na kanapie i słysze że coś puka w okno, za pierwszym razem nie zauważyłam nic później mąż wstał patrzy a tu kotek, otworzył drzwi i sie wprosł do nas :) i nie chciał wyjść w dodatku no ale musieliśmy go wyprosić bo nie nasz. I tak stał jeszcze pół godziny i patrzył się na nas zza okna, szkoda mi go było ale on sąsiada jakiegoś. Ładny taki puszysty. No to już pierwszego gościa mieliśmy prawie na święta, pana kotka.:-)Nigdy do nas nie przychodził a tu dzisiaj taka niespodzianka hehe
Milla daj znać po wizycie co tam słychać u twoich pociech.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry