reklama

Ciąża bliźniacza

Gratuluje udanych wizyt i pozytywnych wiadomosci- oby tak dalej:)

Dolores- gratuluje panienek, sama chcialam chociaz jedna miec:)

Co do imion to chyba nie znam osob ktore spodziewaja sie dziecka/ dzieci i nie maja problemow z wyborem imienia, zawsze sa spory, w koncu kazdy ma swoj wlasny pomysl:)
Ale my ( przyszle mamy blizniat) mamy o tyle lepiej ze mozna wybrac po jednym imieniu bo przeciez bedzie dwojka a nie pojedyncze dziecko. Dlatego mozna pojsc na kompromis:)

reklama
Adb, Sarenka - super! Bardzo się cieszę że wszystko ok! Ja tak zawsze czekam na te wizyty i taka ulga i szczęście jak jest dobrze :-)
Cannot- to już znasz parę która nie miała problemu z wyborem imion (o dziwo, pewnie większy by był z imionami dla dziewczynek) :-) Jedno było dawno przeze mnie wybrane, ale M też mówił że ładne a z drugim to chciałam żeby M miał swój wkład więc przeczytałam mu listę 250 imion męskich (nie wiedziałam że jest tego aż tyle) z czego uwaga! mój M wybrał 3 które mu się podobały. A z tej "ogromnej" liczby ja wybrałam to moim zdaniem najfajniejsze a o dziwo M się w 100% zgodził. Rzadko aż tak zgodni jesteśmy ;-)

Widzę że 30.01. będziemy zdawać relacje hurtowo:-). Agniecha777 mnie też w przyszłym tygodniu czeka glukoza także łączę się z Tobą w bólu.
Co do imion, to oczywiście zdecydujemy razem ale ja poprostu nie wyobrażam sobie, żeby dać dziecku imię, które mi (albo mężowi) się naprawdę nie podoba. Dlatego nie wyobrażam sobie, że na imię jednego malucha nie miałabym wpływu.

Widzę, że każda ma na 30 wizytę ja tak samo i chyba jedna z ostatnich :-D i będę miała robione zdjęcie miednicy, ciekawa jestem jak z tym porodem będzie, narazie pełen luz.
Współczuje wam tej glukozy, ja pod koniec niestety nie wytrzymałam i poszło:baffled:. Będę trzymać kciuki za was, dacie rade :tak:.
Dzisiaj prałam ciuszki te co niedawno dostałam i zmachałam sie jakbym niewiadomo co robiła, a tylko wyjęłam i powiesiłam:szok:. także dziewczyny im szybciej ogarniecie zakup, pranie, prasowanie itd tym lepiej.

Katheribe_mag- Ty już na końcówce jesteś! Ale zazdroszczę, marzę żeby tak daleko dotrwać. Ja zaczęłam planować wyprawkę w tym tyg. Robię listę, szukam w necie i część już pozamawiana. Głównie z obaw że może być jeszcze trudniej, mimo że u mnie ti chyba tylko szpital by oznaczało bo i tak już tyle leżę.
Ja mam wizytę za tydzień i się nie mogę doczekać. Chcę już te sterydy w szpitalu zaliczyć i mieć to z głowy! Ciekawe czy teraz lekarz już na każdej wizycie będzie robił usg i mierzył Maluchy?

Diewczyny mam pytanie. Jak jest u was z tym spaniem na bokach? Wszedzie czytam ze trzeba spac na lewym boku bo to jest najbezpieczniej dla dzieci ale ja akurat uwielbiam spac na prawym i tak co noc zmuszam sie spac na lewym boku.
No a drugie to przez ostatnie dni w nocy spac nie moge:wściekła/y: spie po 2 godziny i sie budze wyspana i teraz nie wiem czy to juz organizm nastawia sie na niespanie czy to przez to ze sie zmuszam do spania na lewym boku:confused:

Agniecha - ja spie na obydwu bokach na przemian, bo na jednym bym nie dala rady bo mixszybko dretwieje kedna ze stron. Poza tym bardzo mnie bolã i puchna palce u rąk czy tez tak macie? Ja mialam wczoraj wizyte ale bez usg, mam lekkã anemie i przepisala mi tez zelazo:/ a tak A 3 tygodnie kolejna 5.02 i sie okaze czy daje mxi skierowanie na cesarke jak prawa panienka nie wroci glówkã w dół:)

Agniecha777 też czytałam, że najlepiej spać na lewym boku ale mi najwygodniej jest na prawym i tak śpię większą część nocy. Przed ciążą spałam jak zabita. Teraz często się budzę i miewam kłopoty ze spaniem:-/.

Katherine_mag - w jakiej temp. pierzesz te ubranka? Na prawej stronie, czy na lewej? Na której stronie potem się prasuje?:confused:

Rila - czemu tak Ci spieszno do tych sterydów? Ja się modlę, żeby mnie sterydy ominęły.

Agniecha777 - ja też śpię na przemian, bo na jednym boku bym nie wyrobiła całą noc. A jeżeli chodzi o problemy ze snem to witaj w klubie:rofl2:

Szykuję się właśnie na wizytę u diabetologa. Ciekawe co to będzie?:baffled:

reklama
ja kładę się na lewym boku i tak zasypiam, ale w nocy wiele razy się przekręcam ;)
mi palce puchną, szczególnie po spacerach
ja mam wizytę 4.02, może wtedy się dowiem kto zamieszkał w moim brzuszku
emilek ja prasowałam z obu stron :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry