reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Agnieszka 1212 powiedz dokladniej jakie były u ciebie objawy tej choroby
Trzymam kciuki i za dzieciaczki i za ciebie bo musisz być dzielna , a poplakac w samotnosci to czasem wieksza ulga niż proby wygadania się bo niestety nie zawsze znajdzie się ktos kto akurat zrozumnie sytuacje ...

Olis23 az mnie ciarki przeszly ty do dopiero masz dar wyperswadowac cos :) – jak cos mi przyjdzie do glowy nastepnym razem to się zglosze do ciebie - husty za darmo nie chce – nadal uwazam ze to slodkie ale balabym się ze krzywde zrobie malenstwu
Ja wogole mam takie dwa pajace dostaniete ze za nic nie poradze sobie z ubraniem dzieciaczkow (tylko dwa guziki przy szyi i reszta tylko na obie nogi ... a jak w to ubrac jak nie rozpinane na brzuszku ... masakra)

Rainmanka a corcie chcialam nazwac Zosia to takie ladne i dla tyci i dla starej kobitki a mój mowi ze Zosia go okradla w pracy i ze nie chce, wiec Karolinka będzie, postanowione - to tesciowa mi nadal truje ze tego imienia się zdrobnic nie da ... szczescie maja ci co im się nikt do imion nie wtraca

[FONT=&quot]Bujaczek fajny ale ciekawa jestem na ile czasu baterie będą wystarczac na te bujubuju.. : )[/FONT]

reklama
olis23 mialam przezycia super i mam nadal tego sie nie da zapomniec to bedzie jak blizna na ciele cale zycie.. Skora swedziala i mnei na brzuchu bo sie rozciaga pod wplywem maluszkow ktore rosna wod plodowych itp. a mnie w tej chorobie swedzialo wszystko tak ze drapiesz sie do krwi i nie spisz cale noce . co do chorob i czy im cos dolega to nie mowi nic lekarze i oby nie powiedzieli nigdy nic takiego sa wczesniakami i robia im badania krew mocz z czasem oczka sluch ruchy itp. maja bezdechy jak na razie i oby tez to minelo ale zapewnie nie szybko wiec musimy sie zaopatrzyc w te monitory oddechu.Sa poprostu niedojrzali wiec musza dojrzec jak by to powiedziec w inkubatorach i maja leki itp. by ok bylo bo wiadomo jak sie urodzi w takim tygodniu ciazy to.. modle sie co dzien o nich i wierze ze bedzie dobrze we i ze wszystkim i wierze tez ze sa w dobrych rekach lekarzy i im pomoga i juz nigdy nie beda w szpitalu i nie ebda przechodzic to co musza teraz a jak sei to widzi to jest... dllatego tez mowie do boga zeby neicierpieli i zeby ich tow szytsko nei bolalo by przeszlo to na mnie i meza bo one sa takie kruszynki a musza to miec.. poprostu zycie jest nie przewidywlne i to bardzo
jedynka dzieki za wsparcie:) o tym co ty jesz to aj moge tylko pomarzyc i snic sobie jedz jedz sobei smacznego za mnie i za dzieci zjedz smakolyki
rainmanka kochana jak trafilam do szpitala to tylko sie modlilam bym dostala leki i do domu i zebym donosila jak najdluzej z ta choroba bo jej sie jzu nie pozbede jak sie jzu przyplatala do mnei nei wadomo z kad i z czego tak poprostu jest a ciazowych chorob o ktorych my nie wiemy jest duzo.

speedkasia moje obiawy to takie byly samo swedzenie calego ciala wszystkiego doslownie i drapiesz sie nawet do krwi i nie mozesz spac przez to raz tez mniej a raz wiecej swedzi ale caly czas swedzi i tez piecze w niektorych miejscach potem nie masz zadnej wysypki plam nic z tego samo swedzenie i mi popuchly tez dlonie i stopy a pod spodem byly malutkie plamki czerwone z bialym sie przeplatalo i nie moglam butow japonek zalozyc nawet co sie zdziwilam bo w upaly ok nic nie puchlo a tu nagle chlodno i co puchna a nogi nie wiec tez sie tym zdziwilam ale tak jak pisalam myslalam ze to uczulenie a tez mialam remont na balkonie wiec tez mama mowi ze moze na farbe czy cos. zaczelo sie to w srode pierwszy dzien to pomyslalam trzeci tymest ciazy moze bardziej sie w ciazy jest podatnym na alergie czy cos z tegoi dopiero w paietk weszlam na neta wpisalam i odrazu wyskoczyla ta choroba wiec szok i odrazu do lekarza zadzwonilam ten mowi ze trzeba pilnie badania porobic wiec tak zrobilam i w poniedzialek do niego wtorek szpiatal a w srode juz mialam chlopcow na swiecie

Witam wszystkie przyszłe mamusie. Też tu zaglądałam ponad pół roku temu. Teraz radują moje serce dwaj śliczni chłopcy i tego również wam życzę.
Chciałabym zapytać czy któraś nie potrzebuje poduszki do karmienia bliźniąt, mam taką na sprzedaż nowiutka, nie używana ani razu, z tyłu zapinana na klamrę. Nie przydała mi się ponieważ nie mogłam karmić piersią (niestety). Może się komuś przyda. Zapłaciłam za nią 100 zł a sprzedam za 40 zł plus przesyłka. Może uda mi się wkleić zdjęcie. Piszcie jeśli was zainteresuje.

poduszka.jpg

Witam wieczorową porą.
Przez dwa dni jeździłam do swego doktorka (ponad godzinę w jedną stronę), bo na wizycie zaaplikował mi zastrzyk na rozwój płuc, następnego dnia był kolejny. Stwierdził, że wszystkim w ciążach mnogich takie zastrzyki podaje po 26tygodniu, bo to nigdy nic nie wiadomo i aby dać im szansę na przeżycie w razie ewentualnego przedwczesnego porodu to tak najlepiej.
Szyjki nigdy nie miałam badanej, a tak piszecie o tych szyjkach. Kiedyś pytałam o szyjkę, to powiedział, że skoro nie zgłaszam żadnych dolegliwości, to nie ma potrzeby badać.

Na badaniu wszystko ok. Chłopczyk 1300, dziewczynka 1000. Dr ciągle narzeka, że to ciąża mnoga, źle mu badać, to nienaturalny stan fizjologiczny ani dla kobiety ani dla dr. Ja mu na to

Panie Doktorze, a jak są trojaczki?
a on:
To już patologia...

Monisia,to jakis wesoły ten Twój doktor..ale jak to nie ma potrzeby badac szyjki?przecież szyjka nie krzyczy:uwaga,skracam się!..
jak dla mnie to dziwne jakieś.
narzeka że musi badac?matko,bliźniaki go przerosły chyba:)dobrze ,ze nie masz czworaczków,bo by chyba musiał isc na wczesniejsza emeryture:)

Witam porannie :)
Jak Wam nocki minęły? Moje dzidzie w nocy śpią jak susły, fajnie by było gdyby po narodzinach tak im pozostało.
Ja sobie tylko przewaliłam bo wczoraj zasnęłam i zapomniałam wziąć magnez przez co w nocy złapał mnie skurcz łydki... brrr...

Monia "fajnego" masz lekarza. Tak jak pisze Ayla badanie szyjki na każdej wizycie to powinna być podstawa bez zgłaszania czegokolwiek. Ja jak wchodzę do swojej lekarki to po krótkiej rozmowie jak sie czuję itp pierwsze co robi to mi szyjkę sprawdza.
A w ogóle ciekawa jestem jak to jest z tymi sterydami. Koleżanka ma rodzić w październiku (pojedyncza ciąża) i skraca się jej szyjka i w ogóle jest zagrożona przedwczesnym porodem i lekarka zastanawiała się czy nie dać jej tego zastrzyku na rozwój płuc ale powiedziała że ma on też skutki uboczne że dziecko może mieć problemy z nerkami i zrobienie tego zastrzyku to ostateczność.
Słyszałyście coś o tym? No chyba że to nie chodziło o te sterydy...

Hej hej!!!
ja znowu mialam sny dziwne. Jezdzilam na lyzwach hehe. No i snil mi sie straszny bol na dole i chyba sie obudzilam ale nie jestem pewna i cos mnie bolalo :/ jakas nawiedzoina sie robie.
Monia no lekarz nie z tej ziemi, dowcipnis jeden. Przeciez nie czuc jak sie szyjka skraca. Chyba nie lubi swojej roboty hehe zreszta nie dziwie sie :)

Rainmanka moj lekarz powiedzial ze sterydy podaje sie jak jest zagrozenie przedwczesnym porodem. Inaczej nie powinno sie podawac. Ja bylam zalamana jak ze mi nie chcial podac, ale rzeczywiscie skoro nie stwierdzil u mnie skracania sie szyjki to nie bylo moze sensu. Dobrnelam do tego wyznaczonego tygodnia 35 co mi mowil od poczatku jak sie okazalo ze blizniaki wiec chyba jest ok. Mowil mi tez ze fenoterol kiedys czesciej sie stosowalo a teraz mniej bo dzieciaki rodzily sie opuchniete i nie jest to dobre. Takze wszystko ma swoje plusy i minusy i w razie wyzszej koniecznosci sie stosuje. Przypuszczam ze wiele z tych lekow ktore lykamy ma jakies skutki uboczne. pewnie nospa tez (ponoc pozniej dzieciaki moga miec problem z napieciem miesniowym czy cos takiego).

Moje bable wieczorem nabraly mocy i tak szarzowaly ze szok. Moze po tej dawce czekolady z kofeina hehe. To im mamunia radosc sprawila :) tylko bylo widac glowy jak sie przemieszczaja. Smieszny widok. Ciekawe czy beda mi dokazywaly wieczorami jak sie urodza a w dzien beda spaly jak susly.

Cześć BaBeczki :) Noc jak zwykle, szkoda słów, poszłam do łazienki o 12 i myslałam że się zagazuję, teść nabulił że aż siwo aż mi sie rzygać normalnie drugie pół nocy chciało :/ (wiecie poświęcenie dla wnuków na całej lini).

Jacie jak można szyjki nie badać, przecież dokładnie - to nie boli, a ten lekarz to jakiś wydygany :/

Ja dostałam sterydy i jestem spokojna, to znaczy teraz w tym 36tyg i bez nich bym była szczęśliwa ale nigdy nic nie wiadomo.

O i coś z serii głupie teksty teściowej: oj ola już niedługo wytrzymasz jeszcze chwilę (ta serio??) ale zobacz ciesz sie że ci tylko w brzuch poszło nie bedziesz musiała sie odchudzac (tak to najważniejsze) bo z bioderek to ciezko zrzucic potem ja na to - wolalabym przytyc tylko zeby mnie nie bolalo na to ona - a to boli cie? no coments

reklama
hehe "boli Cie?" dobre... nie wogole... moja tez mi takie pytania zadawala jak jej mowilam ze mi brzuch twardnieje i ze jakos dziwnie sie czuje to ona z tekstem "ale co bedziesz rodzic?".. a skad ja mam wiedziec. No Olis Twoja to przynajmniej Ci powie ze nie przytylas a moja to nic nie powie mi na temat wygladu ale polezie i komus powie. Wszyscy mowia ze ladnie wygladam w ciazy a od niej zadnego slowa milego nie uslyszalam lub ze moze mi ciezko. Wazne tylko to ze ona przytyla tylko 6kg w ciazy. Wczoraj moj mnie dobil. Wiem ze kobieta teraz bedzie samotna bo meza stracila, ale... moj mowi ze bedzie mi ja przywozil do pomocy:szok:... no nie wyrobie chyba... toz ja oka z niejej nie spuszcze bo ona ma takie pomysly ze szok. Niemowlaki mi zacznie karmic jajkami surowymi np i co?:angry:

Do góry