reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

agnieszka1212 trzymam kciuki za Ciebie i chłopców, najtrudniejsze już chyba za Wami

monia współczuję lekarza. Mój się cieszył bardziej niż ja i mąż że będzie prowadził bliźniaki.Bardzo się przejmuje, dokładnie wszystko bada i wogóle. A tak jak Ayla mówi skracającej się szyjki wogóle nie czuć. Ja nawet nie wiedziałam że moja jest krótsza o 1 cm

Rainmanka nie wiem czy to prawda ale podobno dzieci po urodzeniu mają odwrotnie niż w brzuchu :) Moje po nocach szaleją jak głupie zwłaszcza mały i nawet położna ostatnio mówiła no to córeczka da popalić jak się urodzi :)

Dziewczyny wczoraj znów mi twardniał ten cholerny brzuch mimo brania leków. Od czasu do czasu coś mnie tak zakuje w środku jak idę i nei wiem już co o tym myśleć. Nie chcę dzwonić do lekarza z każdą rzeczą bo wizytę mam za tydzień a z drugiej strony jutro weekend i jak coś to pozostaje mi tylko szpital. Może to przez stresy których ostatnio miałam sporo. Dzisiaj to już się z kanapy nie ruszam wogóle ale bardzo się boję że ta szyja dalej się skraca i może przez to mam to kucie???
Wklejam też mój brzuszek z 30 tyg. Oj urósł przez ostatni tydzień, waga też o 1 kg więc mam nadzieję że maluszki odpowiedni przybrały

30.jpg

reklama
Jedynka ja bym takiej dziecka nie dała chyba, dobre zianie jajkiem surowym karmić, słyszałam że psom się daje coby sierść ładną mialy, ale te starej daty tak mają, moja np mnie obrzydza tym jak robi takie dziwne miny do małych dzieci i normalnie prawie pluje na nie, wiecie o co chodzi, fuj.

lenna nie wiem co Ci poradzić mnie od czasu do czasu tez cos kuje to znaczy teraz to juz napier...la wszystko ale jakos chodze bez leków, moze sprobuj odpoczac, polez troche

ps jaki ładny (jeszcze) mały brzuszek :)

Ostatnia edycja:
Lenna Ty mnie nie strasz, że dzieci po urodzeniu maja odwrotnie niż w brzuszku bo jesli tak jest to będzie wesoło. :)
A brzuszek masz śliczny jak podczas całej ciąży :) pokazałam go mężowi a on mi powiedział że mój większy hehe.. choć mi się ciągle wydaje że mój za mały jest. Ale ostatnio przybieram na wadze opracowałam system jedzenia dzieki któremu cukier nie rośnie a ja zjadam róźne dostępne w tej diecie smakołyki.

Na kłuciach to ja też się nie znam, bo mnie zazwyczaj brzuch nie kłuje jak już to boli ta kość łonowa że ciężko chodzic czy się w nocy przekręcac ale jak odpoczywam to przechodzi.

Ostatnia edycja:
Moje lewe dziecie chyba znowu sie przekrecilo hehe bo teraz czkawke ma lewa gora mojego brzucha :) co mnie cieszy hehe bo teraz to juz na pewno cc. Ale jak im tak ciasno to jak skubaciec to zrobil i kiedy ????
Lenna sliczny brzunio :) taki zdrabny. Moj to taki nieforemny trojkatny i powypychany, bo lewy maluch w bok mi wchodzi a drugi w pepek :)

ja tez sie przestraszylam bo wynika z tego ze moje to beda szatany male bo teraz sa w miare spokojne :/
Jak chodzi o klucia to mnie przy przewracaniu z boku na bok kluje czasem niemilosiernie ale to chyba normalne. przeciez tam wszystko naprezone. Jak cos to nospa tylko. Lenna lez duzo i odpoczywaj.

Olis wiem o jaka mine chodzi buhahah. Moja tesciowa do swojego wnuczka jak byl malenki mowila takie bzdury ze mnie krew zalewala. Cytuje : "kurka robi kokoko kotek robi mial mial mial piesek robi hal hal hal" i tak potrafila przez godzine non stop. Szalu mozna bylo dostac. mojej mamy w akcji nigdy nie widzialam, ale raczej ma zdrowe podejscie. okaze sie:)

Dziewczynki zostalam fanka telenowel przez czas ciazy hehe. A teraz jak juz czas na rozwiazanie sie zbliza to beda normalne programy :/

Mam jeszcze pytanie o ochraniacz do lozeczka, czy macie taki na cale lozeczko? bo ja mam 2 i glupio wygladaja bo nie siegaja na calosc. Nie wiem teraz czy kupic taki na cale.

hahahahaha no nie mogę kompa oplułam kokoko hal hal hal :-D:laugh2::-D masakra normalnie

Ja mam 2 ochraniacze ale takie zwykłe, myslę że na pocztaku bede je klasc w poprzek
IMGP4763.jpg

Ja mam jeden ochrzaniacz dla każdego maluszka i mam nadzieję że wystarczy. Tylko jeszcze ich nie prałam bo jest taki ziąb że nic nie schnie.

Olis Ja myślę, że ten mój brzuszek nie będzie jakiś monstrualny. Na zdjęciu tego nie widać ale mocno poszedł mi na boki jakiś czas temu a tak to miałam mini piłeczkę. Jestem zaskoczona jesgo zgrabnym i ładnym wyglądem i bardzo się z tego cieszę.

A te kłucia to ja mam w poc....e a nie w brzuchu i to mnie martwi. No ale cóż leże dzielnie :) W weekend chyba tylko wyskoczę sobie kupić jakieś buty na jesień na te kilka wizyt u lekarza i może na później póki jeszcze łażę i wogóle mogę wyjść do sklepu :)

Lenna nie martw sie takim kluciem. Ja swojego gina pytalam bo tez mialam i powiedzial ze to normalne. Wszystko sie rozciaga.

Olis ladne te ochraniacze :)
ja wlasnie mam faze zeby naklejki na sciane kupic ale to co mi sie podoba to drogie jak diabli. Bo 129zl za drzewo nie dam hehe. Moj by mnie wygonil chyba z domu. ale znalazlam cos takiego i zastanawiam sie czy to fajne jest NAKLEJKA, MIARKA, OZDOBA, Drzewo ze zwierzakami (1192036249) - Aukcje internetowe Allegro
lub naklejki dla dzieci, polana, wodny świat, bajkowe (1206357992) - Aukcje internetowe Allegro arkusz I Naklejki XL SAFARI, DŻUNGLA, ZOO - PROMOCJA!!! (1201244417) - Aukcje internetowe Allegro
no i sama juz nie wiem :)

Witam Mamuski...
Ayla1 Odpowiadam na twoje pytanka:
w nocy chlopcy budza sie co 3/4 h i tak bylo od poczatku..straszne glodomory:) jezeli chodzi o pielegnacje to kazdy mowi inaczej..czasem im siusiaki czyszcze ale nie przy kazdej kapieli..polowicznie realizuje i nierealizuje zalecenia lekarzy i ksiazek:) uzywalm parafiny cieklej - tak nam polecono w szpitalu i faktycznie jest super..fakt ze nie pachnie ale skora zdrowa i bez tych wszystkich dodatkow choc czasem smaruje oliwka hippa zeby maluchy pieknie pachnialy:) pudru nie uzywam bo podobno sie bryli..niani elektronicznej uzywam jak chlopcy sa w wozku w ogrodzie albo poprostu otiweram okno no ale dostalismy wiec czasem ja wlaczam..monitoru nie uzywam bo spia razem i urzadzenie chyba by wariowalo..a jezeli chodzi o pieluchy to pampers 2-5 od tygodnia czyli od 6 tyg uzywamy od 3-6 bo tamte juz byly takie lekko "kluse":)
ps zastanawialyscie sie nad lozeczkiem..ja mam jedno takie wieksze i niestety maja 7 tyg i sie nie mieszcza..tzn mieszcza sie jak sie nie ruszaja ale oni sie wykopuja i przesuwaja do gory i uderzaja w szczebelki albo sie obkrecaja o 90 stopni i kopia sie nawzajem...ostatnio spia w naszym lozku:) przescieradla mam 4 a rozki 3
w sr mówili, ze chłopcom patyczkiem sie czysci siusiaki,tu dziewczyny mówia ,że sie samo z siebie czysci.uzywasz pudru,czy oliwki?korzystasz z niani elektro.?
z monitorów oddechu czy nie trzeba?jakie pieluchy na początek new born od 2-5 kg ,czy wieksze?
pzdrawiam i lece odkurzyc bo moja mama wziela moje kluski na spacer..jeju jaka bloga cisza:) choc chlopcy sa i tak spokojni:)
aaaa pisalyscie ze podobno po porodzie dzieciaki sie zmieniaja...moj Oskar dawal popalis w brzuchu i dalej jest tym lobuziakiem a WIktor malo ruchliwy w brzusiu i caly czas jest tym slodziakiem do tulenia:) na rekach spi po 3 sek

reklama
Super te kocie zegary :-). jejku ja juz sama nie wiem co zamowic, bo mam taka srednia sciane jedna nad lozeczkiem i chcialam tam cos zaaranzowac, ale dzieci lubia kolorowe rzeczy a te takie jakies blade wszystkie hmm.

Do góry