reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej dziewczyny,
pomóżcie mi proszę jesteście na bieżąco.
Jestem w 16 tygodniu ciąży bliźniaczej dwujajowej. Zaczęłam już odczuwać ruchy jako, że już raz byłam w ciąży, ale pojedyńczej. Mam jednak takie pytania:
czy to normalne, że czuję ruchy tylko po jednejstronie brzucha?

Niekoniecznie to znaczy że czujesz ruchy tylko jednego dziecka. Ja np prawie do konca ciąży czułam tylko z jednej strony a to dlatego że jedno było bliżej brzucha a drugie bliżej kregosłupa albo były potem bardzo wtulone w siebie że nie można było odczuć które się rusza bo wszystko działo się z jednej strony.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewa, swietnie Cie rozumiem! Ja mam takie paranoje co drugi dzien, a prawde mówiąc ostatnio cały czas. Od obawy,że sobie nie damy rady i to wszystko bez sensu do czarnych mysli o dzieciach i ich zdrowiu. Mój mąz duzo pracuje i ma stresująca prace, wiec nawet nie chce go zadreczac ale czasami naprawde czuje sie paskudnie, wiec głowa do góry-pomysl ze jest tez ktos kto w tej samej chwili przezywa to co Ty :)))
A co do tych wszystkich którzy zrobili sobie z Ciebie nianke to z całym szacunkiem ale ja bym sie nie dała...BŁAGAM!masz odpoczywac, nie poszłas na L4 zeby nadrobic zaleglosci w serialach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesli Tobie jest głupio odmówic to popros męza albo kogos bliskiego zeby delikatnie interweniował.
Całusy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry