• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam.
Ja jestem na L-4 od 12 tygodnia i była to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąc. Co do wymiotów to wam dziewczyny nie zazdroszcze , też tak miałam przez 3 miesiące i modliłam się tylko ,żeby już minęlo , teraz mam wrażenie , że jest najlepszy okres ciąży czuję się świetnie może troche senna jestem ale jest super.Trzymajcie się dziewczynki ciepło .

reklama
hejka dziewczyny...witam nową podwójną mamuśkę :) ja na L4 też jestem od początku ciąży...i też nie żałuję...

ja jutro do ginka idę....ciekawe co powie...brałam augumentin aa CRP z 8,4 spadło tylko do 6,0 hmmmm już się stresuję.,...

mi juz tak chyba zostanie na zawsze....naprawde zyg.dalej niz widze, w zasadzie po kazdym posiłku. No nic mam nadzieje, ze kiedys bede sie z tego smiała

wiem co przechodzisz bo tez strasznie sie meczylam, przeszlo ok 14 tyg, i w zasadzie doktor powiedzial,ze prawidlowo bo role hormonow(ktore powoduja nudnosci) przejmuje w tym czasie lozysko i hormony zaczynaja sie stabilizowac. wiec juz nie dlugo Kochana. 3maj sie i pamietaj zeby pic wode litrami! pozdrawiam :)

Karola, ja miałam tylko mdłości praktycznie 4 tyg wieczorne, gdzies do 12tc, później wszystko przeszło,
koleżanka za to strasznie wymiotowała, praktycznie po każdym posiłku, schudła ok 8kg i dopiero w 4 miesiącu lekarz zrobił jej badania na tarczycę i wyszło że ciąża zaburzyła jej pracę i stąd te wymioty, dostała leki i wszystko przeszło, po miesiącu brania tarczyca wróciła do normy,
tak na wszelki wypadek jak nie przejdą Ci to może zrób sobie te badania

ja na L4 od początku ciąży i nie żałuje, tym bardziej że dzieciaki nie lubią stresów:)

witam wszystkie nowe mamusie

Witajcie..ja miałam mdłości przez pierwsze 3 miesiące,ale tylko mdłości na szczęście,choć i tak schudłam wtedy 2 kg a zasypiałam gdzie popadnie hehe:-D

Wczoraj bylam u gina i moi chłopcy w ciągu 3 tygodni przytyli ponad 600 g!!:szok: Każdy waży po 1600 g. z malutkim haczykiem:D:D wyniki badań są w normie,krążka nie trzeba jednak zakładać. Nawet nie wiecie jak się cieszę!! I przytyłam 2,5 kg.,czyli 8,5 kg na plusie już u mnie..buuu No ale najważniejsze że z maluszkami wszystko w nak najlepszym porządku,widziałam nawet piękny profil buzinki,aż mi sie łezka zakręciła,wspaniałe uczucie:-):-)Chłopaków ciężko było pomierzyć bo strasznie sie wierciły te moje łobuziaki ale za to jajuszka i siusiaki pokazywali bez żadnej krępacji-bezwstydnisie:-D:-DGin miał niezły ubaw:-D

Karola88, no to śliczna waga maluchów:)
masz jakieś skurcze? albo bierzesz jakieś leki na nie?

moje jak na razie mają po 650g (na początku 24tc):) i niestety pessar mam na wszelki wypadek założony - taka prewencja:(

dziewczyny właśnie się zastanawiałam co należy jeść żeby maluchy ładnie przybierały na wadze i szybko?
może macie jakieś sprawdzone metody?

karola2112- o ile dobrze pamiętam to od 4 miesiąca biorę magnez 3 razy dziennie i nospe forte 2 razy dziennie.Z tym że nospe brałam przez chyba miesiac,później w razie konieczności jakby sie cos działo,ale od wczoraj mam przykaz obowiązkowego brania nospy 2 razy dziennie,pewnie ze względu na pobolewania w podbrzuszu,bębenek ciągnie mnie do dołu. Poza nospą to magnez 3 razy dziennie,feminatal i cyclo 3 forte(na obrzęki nóg). Dziennie łykam 8 tabletek,mąż sie śmieje że lekomana ze mnie zrobili hehe ale to wszystko dla dobra maluszków:-)

Karola2112, moja kolezanka z która lezałam w pierwszej ciazy na patologii miała taki własnie problem i pamietam, ze zalecali jej duzo węglowodanów. Pamietam, że jadła duzo makaronów itp
A ze włoska kuchnia jest pyyyyyyyyyyyyyyyyyszna to zycze smacznego:-D

hejka dziewczyny...ja wczoraj byłam u gina...wszystko oki z dzieciakami i ze mną....więc jestem mega szczęśliwa....dzieciaki ładnie rosną ważą ok 200 g.... kazał mi brać magnez i odchodzę w końcu od duphastonu... aaaa i oczywiście dziewczynka się ujawniła drugi raz.... a druga dzidzia nie chce się pochwalić kim jest:)

Karola2112 mnie lekarz zalecił jeść dużo białka....tzn mleko, jaja i codziennie przynajmniej 100g mięsa.....

reklama
Ja mam w poniedziałek usg genetyczne, nasz gin.powiedział ze szepnie nam cos o płci ale generalnie bardzo sie denerwuje czy wszystko jest ok z dziecmi:-(mam jakies paranoje, zreszta ostatnio znowu miałam jakies krwawienie-masakra

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry