reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! Mi tez lekarz zabrania szukania czegokolwiek w necie, ale raz na jakiś czas dopada mnie strach o maleństwa. Czyli z tym szwem ewentualnie pessarem rośnie szansa na donoszenie ciąży do przyzwoitego tygodnia?
Postaram się nie myśleć o tym na razie. Dzięki jeszcze raz.

reklama
Moniapa- mnie gin od chyba 16 tygodnia straszył krążkiem,pamiętam jak przyszłam zapłakana do domu,bop gin powiedzial mi że jeśli nie założy mi krążka to mogę nie donosić dzieciaczków:-(BYŁAM PRZERAŻONA!!!na każdej wizycie mam badaną szyjkę ginekologicznie i przez usg.Dziś jestem w 32 tc i mój gin stwierdził że nie ma potrzeby zakładania pessara,ale mam się oszczędzać. Nie przejmuj sie krążkiem-jeśli Ci go założą to dla dobra maluszków-dzięki niemu bedziesz spokojniejsza,ale na swoim przykładzie wiem ze lekarze straszą,żeby "wymusić" odpoczynek-w sumie dobrze tylko ten strach niepotrzebny...

Karola79 gratuluje parki, tez bym chciała:)
Ja jutro idę na wizyte i tez boję się czy wszystko ok, brzuch nadal mnie boli i teraz juz twardnieje.

Dziewczynki oby wszystko było dobrze z naszymi maluszkami!!!!

Rabbit ja mialam opryszczke w ciazy i meczylam sie z nia bardzo... ;/sprobuj przekroic zabek czosnku na pol i przykladac na pare minut, jak bedzie pieklo to dobrze ;-) moze tez jakas masc wysuszajaca?? np cynkowa albo zwykla pasta do zebow? powinno przejsc po tyg. :-)

Karola79 gratuluje parki, tez bym chciała:)
Ja jutro idę na wizyte i tez boję się czy wszystko ok, brzuch nadal mnie boli i teraz juz twardnieje.

Dziewczynki oby wszystko było dobrze z naszymi maluszkami!!!!

Kochana trzymam kciuki zeby wszytsko bylo ok ;) ja mam skorcze braxtona juz od 14 tyg, i boli mnie dzien w dzien i noc w noc... ale lekarze zapewniaja ze jest ok ;) powodzenia!!!:-)

Dzięki dziewczyny, jak zwykle z Wami jest jakos łatwiej.
No nic zobaczymy jak to bedzie. Marylion, powiedz mi czy bedziesz brała kogos do pomocy jak dzieciaczki sie urodzą?
Czy Karola chodzi do przedszkola?

Karola79,
córcia nie chodzi jeszcze do przedszkola, ale byłam pertraktować jej przyjecie od stycznia 2012, jak już bedzie miała 3 latka, ale pewnie jeszcze tam zajrze ja albo maz jak już bliźniaki bedą na świecie:)

Co do pomocy to jestem szczęściarą bo mam dwie babcie do pomocy, teraz wymieniaja sie opieka nad Karolcią, no i po urodzeniu dzieciaczków też na pewno będą. A pomoc podobno przy blizniakach niezbędna!
A jak u Ciebie?

karola79
gratuluję parki:)
co do szyjki to masz długą, ale z rozwarciem wewnętrznym jak na razie małym ale wskutek skurczów czy zmęczenia jak i ciężaru dzieci i rosnącej macicy może następować zwiększenie rozwarcia. W sumie to dobrze że gin Cię uprzedził i trzeba to kontrolować, pessar ma za zadanie odciążyć szyjkę i nie powodować jej skracania jak i rozwarcia - w sumie dużo dziewczyn dzięki pessarowi donosiło obezpiecznie ciążę do końca.
ja mam założony pessar od 2 tyg jutro idę na kontrolę to będę wiedzieć jak działa ten magiczny krążek na mnie (powód skrócenie szyjki o 8 mm)

reklama
Dzeki Karola2112, jakos mnie uspokoiłas mimo wszystko;)))) Jak juz wrócisz od gin.to koniecznie zdaj relacje.
Marylion, u mnie az tak kolorowo nie jest, jedna babcia nie mieszka w Polsce, a druga czynnie pracuje i w dodatku prowadzi swój interes...cos czuje, że chyba nie bardzo wyobraza sobie emeryture mimo iz biznes wcale juz tak super nieprosperuje. Nie wiem zatem jak to jeszcze bedzie, mam cicha nadzieje, że jednak sie złamie bo akurat serce do dzieci ma ogromne, Franio to jej oczko w głowie wiec moze ze wzgledu na niego :)))))
Oj dziewczyny, mam nadzieje ze za jakis czas bede sie smiała z tych problemów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry