reklama

Ciąża bliźniacza

morgenrood mnie też kopniaki obudziły:) aaa powiedz mi masz też tak że w nocy jak śpisz na boku to cię ciągnie brzuch...i przy zmianie pozycji tak jakby się napinał....?? myślę że to normalne bo napinają się mięśnie...ale wolę się was zapytać

reklama
tez tak mam. Teraz podkladam sobie nie wysoka poduszke pod brzuch lub miedzy kolana- POMAGA :) Ale mam wrazenie ze dzieciaczki nie sa zadowolone jak na boku sie ukladam, strasznie sie wierca i czasami jest to nie mozliwe, poza tym teraz uciskaja na wszystkie wnetrznosci co boli i to kolejna przyczyna braku snu.... ale damy rade :) juz nie wiele zostalo, teraz to TYLKO porod :-)

ja wstaję w nocy z 3 razy na siku....ja mam poduchę dla ciężarnych więc dużo ułatwia....ale brzusio się napina....

kurczę ja za bardzo nie umiem rozpoznać jak się brzusio stawia....i twardnieje...hmmmm jak leże na plecach to wiadomo że jest bardziej napięty ale kiedy twardnieje hmmmm nie wiem :/ niekiedy mi się wydaję że to to ale nie jestem pewna...

ja wstaję w nocy z 3 razy na siku....ja mam poduchę dla ciężarnych więc dużo ułatwia....ale brzusio się napina....

kurczę ja za bardzo nie umiem rozpoznać jak się brzusio stawia....i twardnieje...hmmmm jak leże na plecach to wiadomo że jest bardziej napięty ale kiedy twardnieje hmmmm nie wiem :/ niekiedy mi się wydaję że to to ale nie jestem pewna...

RABBIT skurcze braxtona hicksa sa wtedy jak w dolnej czesci brzucha czujesz napiecie i ciagniecie, zazwyczaj trwa on ok 20-30 sek i np mnie zabiera oddech , nie moge swobodnie oddychac, choc w zaden sposob nie jest to bolesne...
a zwykle napinania sa ta krotkie napiecia zazwyczaj calego brzuszka, to tak ze sciska i za chwile czujesz ulge. ja moge tylko tak to opisac i to jest jak ja to przechodze.

morgenrood- dobra nie licytujmy sie na lat:)
Milena -wtaj w klubie -ja dzisiaj o 4 rano i nie moglam spac,a w tv nic nie bylo.Ale po godzince znowu szybko usnęlam.
Mnie nie tyle budza kopniaki, co przemieszczanie sie dzieciakow -wiecie takie wybrzuszenia sie robia -to noga albo cos innego ale brzuch mi sie napina i tez spac nie moge.
jeju -wiecie co zjadlam wczoraj 3 banany i teraz mi zle na żoładku -jakos do klopka co chwila mnie goni -okropienstwo!
Dzis sprzatanie -jutro tesciowa.Ciekawie bedzie!

Dziewczyny ze spaniem to jest rzeczywiście kłopot........ja się nie mieściłam pod koniec ciąży na łóżku szpitalnym, chłopcy mnie kopali, co chwilę coś wystawało a to rączka, a to nóżka...muzyka , ja miałam przy łóżku słuchawki, jak się budziłam w nocy to włączałam sobie miłego, maluchom też puszczałam
Co do twardnienie brzuszka, dziewczyny leżcie wypoczywajcie ile się da, relaks to podstawa.......zakupy, porządki zostawcie mężowi, teściowej, mamie kogo tam macie:)

madzia842 - tak się zastanawiam czy te leki na skurcze które powodują u nas objawy zwiazane z sercem czyli kołatanie zwiekszony puls oddziałowywuja tez na serca dzieci? to mnie troche niepokoi:(

reklama
powiem ci tak, że moje sa bardzo żywe aż za bym powiedziała. Moja bratowa nie mogła brac fenoterolu i dawali jej relanium. To juz jej drugie dziecko na tych lekach i obie dziewczynki były strasznie spokojne, więc tez sie zastanawiałam czy to nie ma jakoś wspólnego. Rozmawiałam z kilkoma mamami które brały różne leki i czasem potwierdzały moją teorie, ale to nie znaczy ze twoje dfzieci też po tych lekach będą bardziej "nadpobudliwe" ;-).Innej wady leków nie zauważyłam więc nie martw się. Moi się swietnie rozwijają, bedzie dobrze

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry