reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
dziewczyny wielka prośba o pomoc,
czy któraś z Was miała wysokie tętno w ciąży??? ja od kilku dni mam 100 - 110 tętno jako spoczynkowe, co prawda jak pochodzę po domu to nie wzrasta ani też nie spada:( najgorzej jest rano jak wstaje wtedy zaczynają się poranne mdłości??? - znowu??? i te tętno wysokie później po jakiś 2 - 3 godz tętno spada do 80 - 85.
na jutro umówiłam się do kardiologa ale jestem nieźle przestraszona:( ciśnienie mam w normie a nawet niskie,
ogromne dzięki za pomoc

karola ostatnio na wizycie mialam cisnienie 87/44 tetno 107 i dla mnie bylo WOW! a doktor powiedzial ,ze to norma. przeciazenie organizmu itp... ja spytalam czy to niebezpieczne a on powiedzial,ze normalne ... jak dla kogo bo dla mnie takie cisnienie to wieczne zawroty glowy, ale puls powyzej 100 mam prawie zawsze...

masz tez tak ze slyszysz jak Ci puls stuka w uchu i obraz Ci pulsuje?? bo ja mam tak non stp od 2 tyg i jakos musze z tym zyc... jak mi slabo to nogi w gore glowa nizej i leze az mi lepiej...

Ja też z reguły mam niskie ciśnienie np. 90/50 a tętno w granicach 100, jednak jak powiedziałam kardiologowi że słyszę jak serce mi wali że aż momentami brak słów to powiedział że może to być arytmia i ostatnio nosiłam holtera ekg. Teraz czekam na wyniki, ale takie kołatania miałam ok 2 tygodni i teraz już ich na szczęście nie ma. Ale zobaczę co pokaże holter.
Więc karola2112 nie przejmuj się, będzie ok:)
Głowa do góry!!!

Milenka - mam tak samo, szum w uszach i słysze własne serce, przy okazji to dzis mogłabym cały dzień spac:( ciezko mi sie do tego przyzwyczaić bo nigdy tak sie nie czułam, przed ciaza miałam puls 50:(
ogromne dzieki za pocieszenie

reklama
reniag - a przepisał Ci jakies leki czy samo z siebie przeszło? no właśnie jutro ide do kardiologa i ciekawe co powie mam nadzieje ze to nie jest zagrazajace dla dzieci
dzieki:) jak bedziesz miec wyniki daj znac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry