reklama

Ciąża bliźniacza

aga gratuacje!!!Niedlugo zapomnisz o bolu;-) Njwazniejsze ze dzieciaki zdrowe i ty tez cala i zdrowa.
Dziewczyny ja tez mialam takie stukanie w uchu.Moze to norma??Chyba nie wszystkie mamy arytmie?

reklama
arytmie i palpitacje serca z ogolu sie nie leczy, chyba ,ze jest ona objawem jakiejs innej ukrytej choroby serca. jesli nie mialas z tym problemu przed ciaza to mysle,ze nie masz sie co martwic. jest to bartdzo popularne w ciazy . musimy pamietac ze nasze serce pompuje krew za 3 teraz! jesli chodzi o ciaze to lepiej miec bardzo niskie cisnienie niz bardzo wysokie, choc samopoczucie nie jest fajne, glowa do gory Karola. Damy rade! ;-)

Ostatnia edycja:
W poprzedniej ciązy miałam b.wysokie ciśnienie, chyba 160...tak twierdzi mój M ale ja nie pamietam, wiem ze brałam Dopeżyt-jakos tak to sie nazywało i musiałam mierzyc 3razy dziennie ale generalnie wszystko byłó ok, a Frania urodziłam w 42tc:szok:
Tak wiec jestem pewna, że wszystko bedzie ok

aaga gratulacje. Szybko wracaj do formy a maluszki nich zdrowo rosna.

Co do tętna to tez miałam wysokie, ale tak jak pisze Milena serce pracuje ostro :)
teraz gdybym była w ciąży to bym sie bała wysokiego cisnienia bo całą ciąże miałam raczej niskie a pod koniec wysokie co było jednym z objawów zatrucia ciążowego, więc lepiej zwracac na to uwage.

Karola ja gdzies od polowy ciazy albo i wczesniej mialam mega tetno nawet i 110 a cisnienie w normie mialam badania kardiologiczne ktore niczego nie wykazaly. Pamietaj ze Twoje serce musi przefiltrowac teraz sporo wiecej krwi niz przed ciaza

hejka dziewczyny...ja też mam wysokie tętno....a ciśnienie w normie...ale jakoś się tym nie przejmuję...bo przeciez jedno serducho dzielę na 3:) a właśnie też zauważyłam jakieś dziwne "szybkie pykanie" w uchu....raz na jakiś czas mi się tak dzieję....dziwne:)

Ja w pierwszej ciazy od 30 tyg mialam wysokie.Skonczylo sie stanem przedrzucawkowym i cesarka.Ale donosilam do 40t.
W blizniaczej ciazy strasznie sie martwilam ze problem sie powtorzy.Nie potrzebnie.Kontrolowalam cisnienie do samego konca tak sie balam.A cisnienie mialam tym razem niskie.Samopoczucie chyba nie musze mowic..Pod koniec bylam tak slaba przez to cisnienie ze nawet nie moglam wziasc prysznica bo omdlewalam.Wiekszosc objawow w ciazy blizniaczej jest podobna:-)

reklama
Hejka mamuśki.....jak się czujecie?? u mnie oki...ale ta pogoda mnie dobija...wrrr....a do tego chce mi się słodkiego ale nie mam nic w domku....więc chyba muszę skoczyć do sklepu...w ten deszcz.....

a tak w ogóle to jak ten czas szybciutko leci...jeszcze niedawno dowiedziałam się o ciąży i bliźniakach....a tu już 25 tydzień....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry