reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

hej kobietki,wyspałam sie troche,bo rano jechałam na badania i troche wysiłku mnie to kosztowało i musiałam odlezec..
Olis nareszcie konkrety jakies:)tzn ze w pn idziesz do szpitala i juz zostajesz do cc?jak twoje samopoczucie,pewnie juz nie mozesz sie doczekac?
milutek ja juz dowiedziałam sie ze bede miała dwoch chłopców w 13tc:happy:pozniej zawsze sie to potwierdzało.takze jest szansa,zalezy jak sie pokaza:)
wstawiam fotke z wozka(jak mi sie uda)tj wersja z fotelikami,ktore to rozkladaja sie na płasko i doklada sie budki i zamieniaja sie w gondolki:)

Zdj&#281;cie0063 (2).jpgZdj&#281;cie0062 (2).jpg

reklama
hey dziewczyny ja tez nie moglam tego ogarnac ... lekarka liczyla i ja i kazda miala inaczej
az w koncu zapytalam i ona na to ze liczymy tylko te zakonczone
czyli jedynka masz 36 tydz az wskoczysz na pelny 37

u mnie parka i dowiedzialam sie tez na polowkowym bo wtedy podobno w miare bezbledna diagnoza wychodzi. moj ma core wiec chcialam bardzo przynajmniej jednego siusiaka na uzg az sie poryczalam
a ze druga dziewczyneczka to taki bonusik szczescia
ale moja siostra ma 2letniego krzysia i .... moj tato martwil sie oby byli chlopcy
oby wnuki (druzyna samcow mu sie marzyla) wiec tylko potwierdzam to co pisalyscie
a teraz jak mnie widzi to sie wita czesc kasia i klepiac po brzuchu czesc piotrus - a przepraszam karolinka to co ? normalnie bezczel... taki wylazi

ps. justella wklej fotki tej bryki dzidziusiowej :)))

z tym rozwarciem do cc to wy dziewczyny tak serio? bo jakos troszke to dziwne ....

Justella super bryka chociaz ja jestem kompletnie na nie na wózki jeden za drugim. Przymierzałam się do takiego i zupełnie mi nie leży.
Ja się właśnie zastanawiam co mam zamówić pierwsze czy wózek czy foteliki. Bo foteliki mamy dostać od moich rodziców a nie mam na wszytsko na raz kasy. Głupio mi tak od nich wyciągać. Niby sami się zaoferowali ale co mam im powiedzieć?Wyskakujcie z tysiąca :)
A w wózku są nosidełka i w nich też można maluchy ze szpitala odebrać

Wozek wyglada super, ale ja tez jakos nie jestem przekonana do takiego jeden za drugim :) Wazne ze jestes zadowolona i wazne zeby sie dobrze sprawowal :)

Ale sie dzis nudze i czas mi tak powoli plynie :/ Dla rozrywki gotuje wlasnie zupke warzywna bo ostatnio odzywiam sie kompletnie niepoprawnie heh. Tylko slodkie bym mogla jesc.

Kurde to tak mi gineks liczy ostatnio i mówi o już 37tydz a było 36 i 1 dzien, cyli Jedynka jest w 37 tyg wg mojego gina.

Justella wazne zeby Tobie sie podobal, a wazniejsze zeby byl wygodny i praktyczny dla dzidzow. a do szpitala juz do konca ide.

No ja to sie doczekac nie moge bo mnie strasznie boli podbrzusze a nic nawet nospy nie wolno mi wziasc bo szyjka ma sie rozwierac, coby potem reszta wyleciala (po porodzie), w sumie logiczne, i nie robil mi zadnych posiewow tylko odrazu z grubej rury dowalil globule za 35 zl!!! Powiedzial ze przy cesarce nie ma to znaczenia ale lepiej zeby bylo czysto:/

olis czadersko,juz tak blisko.moze kolo srody juz bedziesz miala swoje malutkie.mowilas ze badania jakies najpierw,to wyniki we wtorek i sroda wielki dzien:))

ja tez juz nie wiedzialam jak z tym wozkiem,ciagle zmienialam,najpierw byla ta jane,pozniej zoom,potem dor jan i wyszła jane.jednak co pierwsza mysl to najlepsza.nie wiem czemu,ale mi strasznie chodzilo o ta opcje szybkiego przepinania fotelikow z auta w stelaz,zeby nie zawsze targac ze soba tego wszystkiego jak jade gdzies do miasta.no zobaczymy w praktyce i bedziemy dzielic sie wrazeniami.napewno ideału nie ma i zawsze cos mogłoby byc lepiej,jesli chodzi o wozek;)
z tym rozwarciem do cc to nie kumam tez kurcze,bo przeciez i tak wyjmuja ze tak powiem wszystko przez ta dziure w brzuchu..no wiem ze pozniej polog i te skrzepy ble i w ogole,ale musi byc rozwarcie..?

czadersko hehe dokladnie, a z tym rozwarciem to tez nie wiedzialam ale tak powiedzial, no nawet przy okresie sie szyjka otwiera wiec mysle ze przy pologu tez powinna.

Jak się przygotować do porodu cięciem cesarskim?

• dowiedz się jak przebiega operacja, gdzie zabierają dziecko po wydobyciu, będziesz spokojniejsza wiedząc, co się z tobą i dzieckiem dzieje
  • jeśli chcesz rodzić z osobą towarzyszącą, zapytaj w wybranym przez siebie szpitalu czy jest taka możliwość. Jeśli nie, poproś kogoś z personelu sali operacyjnej o wykonanie dziecku tuż po porodzie pamiątkowych zdjęć
  • zorganizuj dodatkową pomoc po porodzie ze strony bliskich. Pomoc ta będzie ci niezbędna, gdyż po operacji będziesz osłabiona i obolała
  • zapytaj ginekologa, czy twoje wskazania do cięcia cesarskiego pozwalają na poczekanie do czasu samoistnego rozpoczęcia akcji porodowej (jest to sygnał, że dziecko jest dojrzałe do porodu oraz daje korzyści dla ciebie
  • nawet minimalne rozwarcie szyjki macicy znaczenie usprawnia przebieg połogu.
  • spakuj rzeczy potrzebne tobie i dziecku. Nie zapomnij o dokumentach, wynikach badań oraz karcie przebiegu ciąży.
  • również możesz ogolić sobie w domu krocze – to ułatwi higienę po porodzie

Ostatnia edycja:
Olis mi doktor liczy tak ze jak jest np 36 i 2 dni to liczy ze jestem w 36 tyg. A inni licza jeszcze ponoc takie skonczone czyli gdybym urodzila teraz to maluchy mialyby napisane 35tydzien. Co lekarz to inaczej.
Strasznie fajnie ze niunie bedziesz miala juz doslowinie za pare dni :). Jak ja bym juz chciala sie rozpakowac :) jest mi juz tak ciezko i to czekanie mnie dobija i mam te mysli glupie. Dzis puscilam moim panom muzyczke glosna ale jakos nie reagowali :( schiza mam strasznego ze cos nie tak jest.

Co do pologu to wlasnie tez sie zastanawialam wczesniej jak to jest.

reklama
A to ja juz sama nie wiem, z reszta niech licza jak chca :/ No ja sie doczekac strasznie nie moge, ale nie dobija mnie to czekanie czy cos tylko okropny bol okropny mówie Wam nie moge chodzić, jak sie ubieralam u gina to sapałam dosłownie, to przez ta glowke uciskajaca. I jak nie trzeba to się wierca te moje dziewuszki i wkrecaja sie lebkami w dół :( Odliczam dni i godziny... A Ty Jedynka na kiedy masz termin wg OM?
\
Witaj zakrętka, a kogo nosisz w brzuszku? Zapraszamy

Do góry