reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie jest od 4 do 18 a ja mam 24... No ale zobaczymy co wyjdzie w genetycznych. Podobno za dużo kwasu foliowego moze powodować autyzm. Za mało źle, za dużo niedobrze ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Hm to nie wiem ;/ są normy i nie ma norm...
Dziewczyny jak to jest ??? podzielcie się swoją wiedzą na ten temat

reklama
Margotka, tak staramy sie. Zdecydowałam sie na genetyczne bo kwas foliowy wyszedł mi ponad normę i tak podejrzewam ze mogę mieć mutacje mthfr. Stwierdziłam ze wole wydać te 330 zł i mieć pewność. Funia tutaj poleciła test dna z katowic

Jak czytalam o mutacjach to pisali jakos tak
- watroba zeby przyswoic zwykla B6/9/12 musi ja najpierw przetworzyc do formy metylowanej. Nasza mutacja odpowiada za to ze watroba sobie nie radzi z tym przetwarzaniem tylko sie nia zapycha-truje. Reasumując jak sie nie ma mutacji to tylko sie pomaga watrobie biorac wit metylowane.

Nafoczka przepraszam, jestem jestem tylko ostatni miesiac byl dla mnie bardzo trudny. Doszlo do tego ze wyladowalam w 15 tc w szpitalu ale zamiast na ginekologi powinnam trafic na oddzial psychiatryczny. Bo sie nakrecilam, uparlam i wmowilam ze mnie brzuch boli, teraz jest troche z moja glowa lepiej tz oprocz tego ze jutro mam kontrole i juz fiksuje, to jest lepiej.
Terrmin mam na 4 października, z tym ze na prenatalnych wyszlo mi podejrzenie gestozy >1:4 , w 1 ciazy tez to mialam i skonczylo sie cc w 37,0tc teraz pewnie bedzie podobnie. Wiec jak dobrze pojdzie to mnie zetna najpozniej w II polowie wrzesnia.
Jeszcze raz przepraszam ze sie nie oddzywalam ja przez ten czas przed i zaraz po 16,0tc poprostu balam sie ze poronie i balam sie czytać o poronieniach.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Roxie No wlasnie, my sie widzimy tylko w weekendy i myśle ze teraz w weekend jest szansa żebym zaszła. Także myśle ze akurat (jeśli bym zaszła bo niewiadomo) to ze gdy będzie potrzeba to gin zdąży mi wdrożyć zastrzyki, chociaż one sa podobno dość szkodliwe... mogą prowadzić do osteoporozy :/

@Katarina91 ja nic nie słyszałam o osteoporozie , zastrzyki z heparyny biorą nawet ludzie po zabiegach na żylaki itp . Kobiety w ciąży nawet zapobiegawczo sobie robią także nie wiem czy lekarze dawaliby ciężarnym gdyby to miało czymś grozić :) hm no to już Twoja decyzja jaka by nie była będzie dobra :)

Dziewczyny a z tym kwasem foliowym jak to jest? Biorę codziennie folik jedna tabletkę. Nie przyszło by mi do głowy badac sobie ten kwas. Powinno się? Boję się nakręcac na jakieś badania.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Roxie np. Clexane wypłukuje wapń, poczytaj sobie na wątku o poronieniach nawykowych

To trzeba pić wapń w takim razie . Tylko wiesz ,że niektóre kobiety nie donoszą ciąży bez zastrzyków ... jakoś musi być to kontrolowane ;/ ja popytam lekarza o wszystko na wizycie :)

Do góry