• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam wszystkie dziewczyny i Pozdrawiam!
Agnieszka 1985-ja zaszłam w ciąże po 2 @ (2 miesiące po poronieniu)i jestem teraz w 18 tygodniu ciąży. Narazie jest wszystko ok, także nie ma reguły że trzeba odczekać te 6 miesięcy. Wszystko zależy od psyhiki.
P.s.Tule Cię po Twojej Wielkiej stracie.

Dziewczyny ,,Stare" pozdrawiam.:-) Dziewczyny to już 18 tydzień zleciał:tak:. Ale uwierzcie strach wcale nie maleje chociaż już czuje ruchy dziecka:tak:. U mnie w miare wszystko ok, mdłości minęły i jak ktoś mnie pyta o samopoczucie to mówię że czuje się niepokojąco dobrze:-D.
Dwa tygodnie temu robiłam test PAAP, który wyszedł wd. lekarza wspaniale.Dokucza mi tylko strefa psyhiczna bo mam dziewczyny straszne myśli depresyjne, boje się swojego cienia:no:....
A tak poza tym 2 dni temu stłukłam lusterko- myślicie że to zły znak????????
Pozdrawiam i gratuluje Nowym przyszłym mamą, dla starających się przesyłam ciżąwe fluidki.:happy:

reklama
Witaj anesto, a pamiętasz jak bałaś się decyzji? A już 18 tygodni! Skąd takie myśli depresyjne? Nie poddawaj się , albo zasięgnij porady, po co się męczyć, nie jest to teraz wskazane ani trochę.

Serdecznie Cię pozdrawiam. I trzymam kciuki za dalsze tygodnie. Ech , tak bym chciała...

Ale Wy macie tempo:szok::szok::szok::szok::szok: Muszę chyba Marcelowi opiekunkę załatwic żeby za Wami nadążac:-D:-D:-D

Agnieszkaaa1985 strasznie mi przykro, że Tobie też to się przytrafiło:-(:-(:-( Ja po pierwszym poronieniu zaszłam po dwóch cyklach i całą ciążę przeszłam bezproblemowo i urodziłam zdrowego Marcelka:-) Choc mi też lekarz zalecał poczekac 6 miesięcy:-p Decyzja należy do Ciebie:-):-)

Resztę pozdrawiam i apeluję NIE PISZCIE TAK DUŻO:-p:rofl2:

Anesto - super, że to już 18 tydzień, niedługo półmetek:-):-):-)

To kiedy można zacząć się starać, zależy w dużej mierze od naszego stanu psychicznego oraz od tego czy jesteśmy zdrowi. Jeżeli ze zdrowiem jest wszystko ok i stan psychiczny pozwala to nie widzę potrzeby żeby czekać aż pół roku. W innych przypadkach trzeba najpierw coś wyleczyć, podleczyć - różnie bywa albo przez całą ciążę być na jakiś lekach.

Witaski dziewczynki wieczorową porą

Agnieszkaaa1985 witaj wśród aniołkowych mam. Przykro jak zawsze że w takich smutnych okolicznościach się poznajemy..pisz do nas jak najwięcej. Taka terapia grupowa naprawdę pomaga. 40 dni do Waszego ślubu - myśl teraz tylko o tym wspaniałym dla Was wydarzeniu.. szybko zleci a potem może znów jak będzicie chcieli i mieli siłę zaczniecie staranka! Tego Wam życzę.. i tulę teraz łącząc się w bólu.

Andzi kochana witaski :rofl2::-D:-) żołnierzu na wojnie,...:sorry2: raczej pani GENERAŁ :laugh2:

anesto wieki Cię nie było.. tak mało do nas piszesz.. pisz więcej i fluidków wysyłaj całą masę bo tutaj tyle chętnych że hohohoho :laugh2:

Szafirek a ja już zgłupiałam? Kupiłaś test? I wyszła jedna kreska?? Bo nie wiem jak odczytać to co napisałaś (chyba nie umiem czytać po polsku :baffled::laugh2:) Czy kupiłaś i nie robiłaś bo czekasz jeszcze dwa dni??
Hmmm a co do kodu B to tak macie rację oznacza to że jesteś w ciąży i że masz 100% płatny zasiłek chorobowy

Hej Madzia
U męża już jak narazie wszystko OK. idziemy w srodę prywatnie do ginka zobaczymy co powie. Tylko jeszcze musimy odebrać wypis ze szpitala. Zeby wiedział co mu było z "fachowego punktu widzienia"
U mnie super :sorry2: oprócz tego że mam w sobie same choroby chyba OK ;-):-D:laugh2:

reklama
Jakie same choroby - nie takiego myślenia potrzebujemy:realmad:;-)

Trzeba się cieszyć, ze trafiłaś na lekarza który diagnozuje problem a nie mówi "to się zdarza" i "trzeba próbować" i jeszcze "jest Pani młoda - wszytko będzie dobrze"

Ja nie znalazłam żadnego lekarza, który też by twierdził, że tsh na górnej granicy normy to nie jest dobrze a byłam u trzech gin i mojej endo. i jak ja mam spokojnie zajść w ciążę jak dla nich tsh 3,5 jest ok? A w necie ciągle czytam, że powinno być ok1.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry