• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karola a jak miałam plamienie tylko jedne malutkie, pojechałam odrazu do szpitala. I USG w ciągu tygodnia miałam trzy razy i nikt mi nie mówił że lepiej nie robić. Ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem. No ale zrobisz tak jak sama uważasz.

reklama
karola ja sobie przysięgłam zresztą mój m tez mi to zakomunikował. Że przy następnej ciąży najmniejsze krwawienie bądź takie bóle brzucha jak miałam przy tej , To odrazu zawozi mnie do lekarza a jak nie da rady , to do szpitala. Już wtedy będę wolała dmuchać na zimne, niż znowu sie sparzyć. I nawet niech już na mnie krzywo będą patrzyli lekarze ja będę chodziła wtedy kiedy uznam że coś się dzieje, Nie chciałbym drugi raz przechodzić bólu straty maluszka.

karola ja sobie przysięgłam zresztą mój m tez mi to zakomunikował. że przy następnej ciąży najmniejsze krwawienie bądź takie bóle brzucha jak miałam przy tej , to odrazu zawozi mnie do lekarza a jak nie da rady , to do szpitala. Już wtedy będę wolała dmuchać na zimne, niż znowu sie sparzyć. I nawet niech już na mnie krzywo będą patrzyli lekarze ja będę chodziła wtedy kiedy uznam że coś się dzieje, nie chciałbym drugi raz przechodzić bólu straty maluszka.
ola ja wiem tylko jak byłam 3 dni temu to sprawdzała mi czystość pochwy i wszystko było ok.nie wiem juz sama

Wcięło mi dwa posty i jestem taka wściekła ze już nic nie napiszę.
Dodatkowo jestem smutna bo S wygoniłam do Warszawy a sama zostałam w domu i dzwonił i pytał -może pojedziesz? na pewno zostajesz? i moje na pewno skończyło się smutaniem i tyle. W sumie duzi jesteśmy -chciałam odpocząć od Warszawy, tłoku, gwaru i od S -ja jestem w ciąży a On zachowuje się jakby w niej był. Wiecznie podminowany -o co kaman nie wiem. Udało mi się go wyprawić w drogę i rozryczałam się bo mi za Nim tęskno....
Rodzice wpadli w histerię przeplataną euforią wiec też się poryczałam i taka płaczliwa w tej ciąży jestem że sama siebie nie poznaję...
Ja szukam suwaczka na przytycie i nie mogę znaleźć -bo dla chudnących jest ale dla tych którym du*a rośnie już nie -dyskryminacja normalnie:wściekła/y:

Z tego co pamiętam

Olu jest już lepiej -w sumie nudności mam wieczorem i w nocy -chyba się coś mojemu szkrabowi pomyliło:confused: jeśli chodzi o badania to zaufaj lekarzowi a jeśli mu nie ufasz to go zmień;-) takie zalecenie NFZ

Asiu
cudownie ze masz sukienkę nawet dwie i czekam na zdjęcia bez żadnych układów i ustępstw:wściekła/y: cieszę się ze przygotowania pełną parą idą -ależ to będzie impreza:-):-):-)

Lenka Ty nawet w dzień swojego ślubu na BB byłaś?!:szok: no ja rozumiem uzależnienia ale aż tak żeby????:confused: jeszcze raz wszystkiego naj i czekam na foto-relację

Gosia:) witaj

Just za słodycze dziękujemy -za to ostro ostro bardzo lubimy;-) zjeść:-)

Karola ja się czuję dobrze -piersi nie bolą z kibelkiem już nie rozmawiałam ale mdli. Piersi wrażliwe ale nie bolą i nie rosną póki co -ku mojego S rozczarowaniu:-) ostatnio jak rakiety poszły a teraz skromniutko coś;-) a mój gin też nie jest zwolennikiem częstego usg na początku bo uważa że to ingerencja a taka ingerencja to dobry krok do zapaleń. No ale coś na te upławy musisz zaradzić....

Kobietka jakby u mnie beta była za 20 zł to co tydzień bym latała a tak nawet nie idę dać złodziejom zarobić...

Alutka
dziękuję ale tatuś mógłby się poczuć urażony że kropek już do mnie podobny -męska duma:-) a co u Ciebie jak się czujesz?

Iławianka
widzę że tak z wywołania to dasz znać co u Ciebie a może czasem bez wywołania się odezwiesz:tak: nawet bez weny ale my tutaj pamiętamy:tak:

Wiolka my za samochodem to już 3 miesiące łazimy i w głowach się przewraca tyle tego jest -gratuluję zakupu:-D my się zdecydujemy jak obecny się rozpadnie dopiero bo tak to wybrzydzamy i nic z tego...

Kasikz
to razem sie zbierzemy i transparenty Kasi wywiesimy jak Kubicy i moze instraktor zdębieje i autograf jeszcze weźmie;-)

Kasiu
nic się nie martw o prawko -ja wierzę w Ciebie:tak: ja sie zapiszę jak nudnosci miną bo póki co to żadna jazda taka jazda:baffled:

Ilonka
tak to jest wir pracy a dla nas mniej czasu -świetnie Cię rozumiem:tak: i w tym wirze nie wiadomo nigdy kiedy kropek się nagle zakręci:-)

Natalineczka każda z nas ma różne dni -ja już myślałam ze się pozbierałam do kupy i zaliczyłam załamkę na miarę psychiatryka -ale do pracy poszłam na szczęście i udało się bez lekarza -ale nie było ciekawie....każda z nas ma inne myśli i każda z nas inaczej przechodzi ten okres... musimy sobie poradzić bo świat nam nie pomoże

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam -nadrobię na pewno później. Póki co czekam na mamę i pierożki ruskie bo tak mnie naszło już wczoraj że oszaleję jak ich nie zjem:-p a u nas jest taka super knajpka z pierogami -uuuuuuuu jeszcze do nich boczuś i cebulka.....
No i tęsknię za tym moim pyskaczem ciągle

Karola ja popieram w całej rozciągłości Olę. Nieważne co sobie lakarze pomyślą. To Ty i Twoje maleństwo jest najważniejsze. A oni są od tego, żeby Cię przyjąć i wysłuchać. Jesteś kobietą w ciąży. W dodatku po poronieniu. Byłaś z upławami, niby wszystko ok, a upławy się nasilają. Czyli NIE JEST OK. Idź do lekarza i domagaj się badań. To Twoje prawo!!!

reklama
karola ja popieram w całej rozciągłości olę. Nieważne co sobie lakarze pomyślą. To ty i twoje maleństwo jest najważniejsze. A oni są od tego, żeby cię przyjąć i wysłuchać. Jesteś kobietą w ciąży. W dodatku po poronieniu. Byłaś z upławami, niby wszystko ok, a upławy się nasilają. Czyli nie jest ok. Idź do lekarza i domagaj się badań. To twoje prawo!!!
she nie wiem co mam robić ja śpie całą noc na brzuchu a rano mnie boli. Jak rano wstałam to miałam te upławy a z kazdym sikaniem ich nie mam i juz jest teraz dobrze i tak samo było 3 dni temu one mi się nie nasilaja tylko jak wstaje to jest ich więcej teraz już nie mam nic. Ona mi powiedziała ze to może być od acardu ale nie chce go odstawiać narazie przeciez jak ja pojadę do szpitala to jej nie będzie i oni mi nawet nie zrobią usg tak jak było w tamtym miesiącu co podejrzewali ciążę leżałam 4 dni bez żadnych badań bez usg więc po co ja mam tam iść jak wiem co będzie niestety u nas w kazdym szpitalu tak jest. Niunia myślisz że się nie boję wiem że jak pojade do szpitala to ***** zrobią jak ostatnio prosiłao usg albo o badania to mi odpowiedzieli że oni wiedza co mają ro bić a ja mam leżeć i nie dyskutować. I tak to z nimi jest.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry