Enya super!! Gratuluję :-) Tak Ci zazdroszczę tego spokoju ducha... No nic, jeszcze 9 dni... Może jakoś dotrwam bez krwawień, plamień i szpitali. A co do zamknięcia szyjki- myślę, że spokojnie Dziecko jest jeszcze malutkie, leciutkie i nie pcha za bardzo w dół swoją masą (ponad 7 cm to dużo, ale też mało ;-)). Tak Ci się spieszy, żeby poszaleć? ;-)
 Dziecko jest jeszcze malutkie, leciutkie i nie pcha za bardzo w dół swoją masą (ponad 7 cm to dużo, ale też mało ;-)). Tak Ci się spieszy, żeby poszaleć? ;-)
Karola jakoś będziesz musiała przeżyć. Mnie się już seks śni po nocach Bo ostatni raz to chyba jak robiliśmy dziecko, czyli.... jak dinozaury chodziły po ziemi
 Bo ostatni raz to chyba jak robiliśmy dziecko, czyli.... jak dinozaury chodziły po ziemi A mój mąż to prawie po ścianach chodzi...
 A mój mąż to prawie po ścianach chodzi...
MisiaMonisia miałam kilka lat temu podejrzenie toxo. Nie starałam się wtedy o dziecko, ale objawy skłoniły mnie do zrobienia badania. Wyniki wyszły negatywne. Z tego co wiem, to do leczenia nadaje się świeża infekcja albo silne objawy (dlatego miałam wtedy to badanie, bo w razie wyniku dodatniego musiałabym się leczyć). Miałaś IgM wysokie czy IgG? No i tą awidność robią, żeby sprawdzić, czy to nie jest stara infekcja. Nie martw się, może okaże się, że to dawna sprawa i możesz działać od razu Oby tak właśnie było.
 Oby tak właśnie było.
OneMoreTime jednak ryzyko krwawienia jest chyba większym zagrożeniem dla płodu... Wiesz, więcej nie zawsze znaczy lepiej... Lekarz na pewno przemyślał wszystkie za i przeciw i wybrał złoty środek
U mnie temperatura szaleje. Wczoraj 37,3, dzisiaj 36,5. Byłam u lekarza, zbadał mnie na wszystkie możliwe sposoby, pobrał wymaz z gardła. Jak na tym wymazie nic nie wyjdzie, to okazuje się, że jestem zdrowa Co prawda mam jakieś złe przeczucia, ale to chyba już jest wpisane w moją głowę jak tatuaż. No i lekarz powiedział, że te skoki temp mogą być spowodowane ciążą. Myślałam jeszcze, żeby zadzwonić do gin celem konsultacji, ale nie wiem czy nie wyjdę na panikarę...Bo że jestem panikarą to oczywista sprawa ;-) ale gin nie musi mieć o mnie bardzo złego zdania...
 Co prawda mam jakieś złe przeczucia, ale to chyba już jest wpisane w moją głowę jak tatuaż. No i lekarz powiedział, że te skoki temp mogą być spowodowane ciążą. Myślałam jeszcze, żeby zadzwonić do gin celem konsultacji, ale nie wiem czy nie wyjdę na panikarę...Bo że jestem panikarą to oczywista sprawa ;-) ale gin nie musi mieć o mnie bardzo złego zdania...

Dziecko jest jeszcze malutkie, leciutkie i nie pcha za bardzo w dół swoją masą (ponad 7 cm to dużo, ale też mało ;-)). Tak Ci się spieszy, żeby poszaleć? ;-)
 Dziecko jest jeszcze malutkie, leciutkie i nie pcha za bardzo w dół swoją masą (ponad 7 cm to dużo, ale też mało ;-)). Tak Ci się spieszy, żeby poszaleć? ;-)Karola jakoś będziesz musiała przeżyć. Mnie się już seks śni po nocach
 Bo ostatni raz to chyba jak robiliśmy dziecko, czyli.... jak dinozaury chodziły po ziemi
 Bo ostatni raz to chyba jak robiliśmy dziecko, czyli.... jak dinozaury chodziły po ziemi A mój mąż to prawie po ścianach chodzi...
 A mój mąż to prawie po ścianach chodzi...MisiaMonisia miałam kilka lat temu podejrzenie toxo. Nie starałam się wtedy o dziecko, ale objawy skłoniły mnie do zrobienia badania. Wyniki wyszły negatywne. Z tego co wiem, to do leczenia nadaje się świeża infekcja albo silne objawy (dlatego miałam wtedy to badanie, bo w razie wyniku dodatniego musiałabym się leczyć). Miałaś IgM wysokie czy IgG? No i tą awidność robią, żeby sprawdzić, czy to nie jest stara infekcja. Nie martw się, może okaże się, że to dawna sprawa i możesz działać od razu
 Oby tak właśnie było.
 Oby tak właśnie było.OneMoreTime jednak ryzyko krwawienia jest chyba większym zagrożeniem dla płodu... Wiesz, więcej nie zawsze znaczy lepiej... Lekarz na pewno przemyślał wszystkie za i przeciw i wybrał złoty środek

U mnie temperatura szaleje. Wczoraj 37,3, dzisiaj 36,5. Byłam u lekarza, zbadał mnie na wszystkie możliwe sposoby, pobrał wymaz z gardła. Jak na tym wymazie nic nie wyjdzie, to okazuje się, że jestem zdrowa
 Co prawda mam jakieś złe przeczucia, ale to chyba już jest wpisane w moją głowę jak tatuaż. No i lekarz powiedział, że te skoki temp mogą być spowodowane ciążą. Myślałam jeszcze, żeby zadzwonić do gin celem konsultacji, ale nie wiem czy nie wyjdę na panikarę...Bo że jestem panikarą to oczywista sprawa ;-) ale gin nie musi mieć o mnie bardzo złego zdania...

A najśmieszniejsze jest to,że ja wcale nie myślałam o psie,ale suczka mojej siostrzenicy miała małe i ten tak sie wszystkim spodobał,że stwierdzili,że go nikomu na razie nie dadzą,bo jak wróce z sanatorium to na pewno się w nim zakocham i go sobie wezmę:-) I wykrakali;-) Co do sikania to powiem ci,ze mały tylko dwa razy nasikał w domu,potem zaczęłam go uczyć wychodzenia na dwór i bardzo szybko pokapował o co kaman. Od tygodnia jeszcze nigdzie nie nasikał.Oczywiście trzeba go nadzorować jeszcze;-)Ale te momenty kiedy cieszy się jak szalony gdy mnie widzi nawet po krótkim rozstaniu są bezcenne:-)
 A najśmieszniejsze jest to,że ja wcale nie myślałam o psie,ale suczka mojej siostrzenicy miała małe i ten tak sie wszystkim spodobał,że stwierdzili,że go nikomu na razie nie dadzą,bo jak wróce z sanatorium to na pewno się w nim zakocham i go sobie wezmę:-) I wykrakali;-) Co do sikania to powiem ci,ze mały tylko dwa razy nasikał w domu,potem zaczęłam go uczyć wychodzenia na dwór i bardzo szybko pokapował o co kaman. Od tygodnia jeszcze nigdzie nie nasikał.Oczywiście trzeba go nadzorować jeszcze;-)Ale te momenty kiedy cieszy się jak szalony gdy mnie widzi nawet po krótkim rozstaniu są bezcenne:-)  

.chrzest powiadasz macie w nd? to udanej imprezki życzę i żeby pogoda dopisała,bo to co się dzieje na dworze od kilku dni to masakra jakaś...
.chrzest powiadasz macie w nd? to udanej imprezki życzę i żeby pogoda dopisała,bo to co się dzieje na dworze od kilku dni to masakra jakaś... .29go mam wizytę u gina,ale zastanawiam się czy nie pojawić się u niego 22...
.29go mam wizytę u gina,ale zastanawiam się czy nie pojawić się u niego 22... 

.
.  .
 . 

. Albo ja chora, albo mąż... No nic, poużalałam się trochę, nie truję więcej;-)
. Albo ja chora, albo mąż... No nic, poużalałam się trochę, nie truję więcej;-)