reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
troszke was ostatnio zaniedbuje :zawstydzona/y: ale jakoś brak czasu i zorganizowania mnie dopadł :-(

tak na szybciutko , potem może uda się nadrobić :tak:

masha, misia , martavel sliczne domki :-)

misia - &&&& za pobyt w szpitalu

martavel - łooooo, wody odeszły to juz ostatnia prosta :tak: &&&&&& za szybki i mało bolecny proród :-D

właśnie do mnie dociera ,że ja następna :szok: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ łapać niebieskie fluitki kobietki :tak:

Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa. Właściwie to po prostu mam potrzebe z kimś się podzielić moją historią, mam nadzieję że ktoś mnie wysłucha.

Mam 30 lat i od półtorej roku staramy się z meżem o dziecko. Niestety miesiące mijały a nam się nie udawało. Nie pomogły wykresy temp, clo ani metformax. Mój lokalny gin zrobił mi podstawowe badania plus HSG, wszystkie w normie. Mąż zrobił swoje - też w normie choć w dolnej granicy. Gin wysłał nas do Novum. Tam masa badań hormonów, podejrzenie PCOS ale niepotwierdzone wynikami. Szybko namowili nas na insemincje ktora mielismy w styczniu 2015. Nieudana. za miesiac miala byc druga - jednak lekarz jej nie wykonal bo ponoc w nasieniu meza bylo tylko 600 tys plemnikow ( gdzie w styczniu - miesiac wczesniej mial 8 milionow!). wiec spokojnie czekalismy na kolejny cykl gdy okazalo sie ze jestem w ciazy! naturalnie i nawet nie wiadomo kiedy to sie stalo bo przeciez bylismy przekonani ze nasienie meza jest za slabe. radosc trwala jednak krotko, niecaly tydzien i poronilam w 5tc (liczac od ostatniego okresu). Bralam duphaston ale nic nie pomogl, beta byla mala - 31,5 a po 3 dniach spadla do 4,7 i wczoraj wszystko polecialo.
Teraz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec i co robic dalej. Novum niby slynne i wspaniale ale wcale nie czuje by mi cokolwiek pomogli, zero diagnozy a tylko wyciaganie grubej kasy.
Oczywiscie bedziemy sie starac dalej ale boimy sie ze znowu poronie. nie wiemy co jest nie tak, najpierw 1,5 roku a nic a jak wreszcie zaszlam to od razu poronilam. co o tym wszystkim myslicie? macie moze jakis pomysl/rade? bede bardzo wdzieczna.

Martavel powodzenia! Trzymam kciuki za udany poród:-)

Gloria6 witaj! wyrazy współczucia z powodu Twojej straty! Ja niewiele pomogę w temacie in vitro ale będę trzymała za Ciebie kciuki, żebyś mogła jak najszybciej zajść w upragnioną ciążę i szczęśliwie doczekać maleństwa.

Gloria współczuje i światełko
[*]. Mi właśnie Novum pomogło i dr Jacek Szulc. Staraliśmy się rok, po drodze poronienie. Byłam u kilki ginekologów i endokrynologów i żaden nie brał pod uwagi mojej tarczycy, bo wyniki były w normie. Dopiero dr Szulc zrobił dodatkowe badania etc, wysłał na usg i w pierwszym cyklu na tabletkach się udało. On przyjmuje też w św. Zofii. Czasami bywa tak, że poronienie jest pojedyncze i później jest już ok. Nie bierz do głowy najgorszej wizji. Następnym razem się uda i chociaż teraz bardzo boli, kiedyś będzie lepiej.

Gloria6 witaj. Bardzo Ci współczuję, ale nie możesz się poddawać i załamywać. Tutaj każda z nas jest po przejściach i wiele z nas już tuli swoje maleństwo. Trzymam kciuki żeby Ci się udało.

Martavel- &&&&& żeby poszło szybciutko i bez komplikacji!Czekamy na wieści
Gloria6 -
Światełko dla Twojego Aniołka
[*] Trzymaj się Kochana. To forum mi osobiście bardzo pomaga, jakoś lżej jest, gdy wiesz, że tyle osób Cię rozumie. Zostań z nami.
Zaczynamy starania :) Dopisuję się do listy

jett94 - II
Naala - termin niechcianej @ 10 marca 2015 r.
Neta81 - termin niechcianej @ 14 marca 2015 r.
OneMoreTime - termin niechcianej @ 19 marca 2015 r
Lumia - termin niechcianej @ ok 28 marca 2015 r.

Doris - termin niechcianej @ 2 marca 2015 r.
Anula1807 - termin niechcianej @ sierpień 2015r.

ONA1227 – termin niechcianej @
anty2 - termin niechcianej @
Black cat -termin niechcianej @ 2 kwietnia 2015r.

Łapie fluidki :) Oj czuć już wiosnę

reklama
dziękuje dziewczyny, słowa otuchy dużo dla mnie znaczą. :) ja chodzę do dr Czerkwińskiego z Novum ale teraz dostałam namiar na lekarzy z mswia i myślę żeby zasięgnąć drugiej opinii.

Do góry