reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris, będę, będę.

@K28, no no no. Jakbyś była tchórz, to nawet byś nie brała pod uwagę opcji rezygnacji z pracy. Jak jest ciężko to czasem działa metoda myślenia, nie o tym co będzie na spotkaniu tylko o tym, że następnego dnia już nie będziesz musiała o tym myśleć.

@Marika92 Uskuteczniliście metodę "zagraniczne jajka z niespodzianką" ;) Chyba wyślę swojego supermena za granicę.

reklama
@ivvonka wysyłaj wysyłaj :D metoda skuteczna :D polecam z doświadczenia [emoji14]

p19u3e3k5ghh3dwf.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@roki_1991 Jeśli robisz badanie płci po poronieniu, to kartę urodzenia martwego dziecka otrzymasz dopiero po otrzymaniu wyników testu. Musisz ją dostarczyć do USC i tam następuje rejestracja dziecka. Otrzymujesz jego akt urodzenia, na którym znajdzie się m.in adnotacja o urodzeniu martwym. Czas 56 dni liczony jest od dnia poronienia. Co ważne - między poronieniem, a urlopem macierzyńskim nie możesz wrócić do pracy (bo wówczas już nie będziesz mogła z niego skorzystać). Musisz się postarać o L4 (płatne 80%), a jak dostarczysz do pracodawcy akt urodzenia, to powinien zmienić Ci chorobowe na macierzyński (ale będzie on skrócony o ilość dni, na których przebywałaś na L4).
@Olasec Nigdy nie mów nigdy - na tym etapie gin jeszcze mógł się pomylić. Mój brat cioteczny chciał mieć syna - i w końcu się doczekał, po trzech córkach ;-)
@roxie123 Ale ty chyba masz w miarę dobry przyrost? Bo jeśli dobrze kojarzę poprzednia beta wynosiła 5,6, a to do dzisiejszego wyniku przyrost o 57%, a przy tak niskich wartościach to mógł też wkraść się jakiś błąd pomiaru. Powtórz betę w piątek i nie zakładaj najgorszego.
@Funia90 A jak Twoja krzepliwość? Trzyma się w granicach?

@roxie123 bardzo mi przykro.a czy istnieje mozliwosc, ze tamta beta byla jeszcze efektem pregnylu a ta dzisiejsza ciąży?

Ja teraz popijam ziolka i wcinam wiesiolek, ale po chorobie meza, to raczej 3,4 miesiace bedzie lipa.:(
Kochana, jakie ziółka popijasz i jakich efektów po nich oczekujesz?

@roxie123 przytulam mocno... :*

Miałam bete 6.9 dzisiaj 8.8 więc żaden przyrost pewnie przeczytałyście 88 nie ta bajka :p

Juz mam plan obrany daje rade :) Taka wola Boża jeszcze troche trzeba przejść ...
Jestem przerazona tym , że nic się nie dzieje ...chce być juz po wszystkim , a nie czekac do piątku ...boje się cp . Mam nadzieje , że będzie dobrze wszystko

Buziaki dla Was ;*

Dziękuję Wam za wsparcie ;* trudny czas i wielka niewiadoma , ale oddycham

reklama
@anja93 wiem wiem tylko jak już są strania to by się chciało od razu zajść ;) oo widzisz może teraz będziesz miała krótsze cykle? powiem szczerze że mi bardzo ładnie testy pokazały owulacje. A może a tym cyklu rób testy wcześniej, bo skoro cykl inny to owulacja też się przesunęła
Krotsze cykle fajnie by bylo bo wiecej szans na dzidzie a nie takie czekanie kichanie :-D ale z moimi @ roznie to bywalo takze mnie juz nic nie zdziwi. I nie zaluje ze kupilam te testy owu mialqm ich chyba z 50 wiec oszczedzac nie bede i zaczne testowac sie wczesniej :-D
Noo masz racje, chcialoby sie od razu zqjsc taki zloty strzal a zazwyczaj jest tak ze jak sie przestawi psychike i o tym nie mysli to dopiero wtedy strzal. Trzymam kciuki za sobote

Do góry