reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@coco07 Witaj! A ja akurat nie jestem zwolenniczką (ale przeciwniczką też nie jestem - jeśli Cię stać), wykonywania badań na trombofilię i zespół po jednym poronieniu - o ile nie masz w rodzinie potwierdzonych przypadków problemów z krzepnięciem czy poronieniami. Ja bym zainwestowała raczej w zrobienie wymazu na chlamydia/ureoplasma/mycoplasma. Do tego cytologia (jak już się wygoi). I ponownie sprawdzić tarczycę, bo lubi w ciąży szaleć (najlepiej jak tsh jest ok 1 - więc pewnie bym zrobiła w komplecie TSH, ft3 i ft4). Czy w tych podstawowych badaniach zlecił Ci lekarz cytomegalię - to też warto sprawdzić jeśli nie robiłaś?

@kb.karola90 &&&

@Oczekujaca123 Niesamowite!! Nawet trochę Ci zazdroszczę bliźniaków! Oby grzecznie chociaż do 37tc sobie w brzuchu posiedziały ;-)

@coco07 Witaj! A ja akurat nie jestem zwolenniczką (ale przeciwniczką też nie jestem - jeśli Cię stać), wykonywania badań na trombofilię i zespół po jednym poronieniu - o ile nie masz w rodzinie potwierdzonych przypadków problemów z krzepnięciem czy poronieniami. Ja bym zainwestowała raczej w zrobienie wymazu na chlamydia/ureoplasma/mycoplasma. Do tego cytologia (jak już się wygoi). I ponownie sprawdzić tarczycę, bo lubi w ciąży szaleć (najlepiej jak tsh jest ok 1 - więc pewnie bym zrobiła w komplecie TSH, ft3 i ft4). Czy w tych podstawowych badaniach zlecił Ci lekarz cytomegalię - to też warto sprawdzić jeśli nie robiłaś?

@kb.karola90 &&&

@Oczekujaca123 Niesamowite!! Nawet trochę Ci zazdroszczę bliźniaków! Oby grzecznie chociaż do 37tc sobie w brzuchu posiedziały ;-)
Ja marze o 34tc ;) ale dziekuje dziekuje wiadomo im dluzej tym lepiej

reklama
@0202oliwcia gratuluję :) dałaś dużo nadziei tym wpisem. Dziękuję :)

@kb.karola90 trzymam kciuki :) daj znać jsk tam :*

@witch84 wahalam się troszkę co do tych badań na trombofilie ale zrobiłam wywiad w domu i moja babcia miała zakrzepice i od razu zrobiłam i wyszła mi Mutacja PAI i mthfr. Także warto też dopytać o choroby w domu i na podstawie tego zweryfikować czy warto zrobić badanie :)

@Oczekujaca123 o widzisz to Twoją lekarka ma podobne podejście do mojego. :) będę miała okazję to dopytam dlaczego tak :)

Do góry