reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
10 dni to maksimum jakie można odczekac. Potem lekarz. Ale do 10dbi na pewno. Po dupku, nie wiem jak się to ma do luteiny. A w ciąży na pewno nie jesteś? Dla mnie przedłużające się plamienie jest sygnałem do bety na wszelki wypadek. Ale ja nie planie przed okresem.

Moja ciąża pozamaciczna objawiała się tak. Dostałam @ okresu 2 dni wcześniej, trwał w miarę normalnie, a potem przez 2 tygodnie plamilan, myslalm, że hormony ble ble, zbieralam się do lekarza, ale zawsze coś wazniejszego :/ i w niedzielę po obiedzie poszliśmy na spacer, po nim nagle złapał mnie strasznie mocny ból brzucha po prawej stronie, myślę wyrostek. Więc sor, tam badania w tym ginekologiczne. Puścili do domu i niby wszystko ok po lekach ból nawet puścił trochę. Poniedziałek wizyta u ginekologa badanie też z USG. Diagnoza zaburzenia hormonalne. No ok dostałam leki. Ból dalej w poniedziałek wieczorem już po ścianach chodziłam. Więc z powrotem na sor. Usłyszałam najpierw, że pałętam się po sorze. Badanie przez dwóch ginekologów i w końcu jest znaleźli. Na korytarzu usłyszałam jeszcze czy nie stać mnie na test ciążowy! A ja nawet nie podejrzewałam , a wtedy jeszcze nie miałam tej wiedzy co mam teraz. Tak więc ja teraz dmucham na zimne wolę sprawdzić 10razy niepotrzebnie niż raz zbagatelizować.
Sprawdziłam do 10dni są przypadki dłużej , ale ja bym pewnie poszła do lekarza po max 10dniach.
@Magierowa witaj, gratuluję szczęścia. Rosnijcie w siłę !
@Dżasta1111 doczytałam, że jesteś 12 dni po odstawieniu czytałam w pośpiechu i zrozumiałam, że 2, a ty od plamisz, ja bym poszła jutro do lekarza jak się nie rozkręci. Tu możemy doradzić, ale widzisz , każda ma inne informacje i przynajmniej ja mogę powiedzieć ci co ja bym zrobila, ale w razie jakichkolwiek wątpliwości pędź do lekarza, na izbe. To jest twoje zdrowie i tylko ty o nie najlepiej zadbasz.

Ostatnia edycja:
@witch84 Tylko ze ja badałam progesteron i był Ok wiec lekarz stwierdził ze te plamienia nie są z tego powodu i on nie wie dlaczego plamie.. czasem niektóre kobiety tak maja i już. A jak zaszłam w ciąże i latałam na betę żeby sprawdzać przyrost, zrobiłam tez progesteron (myślałam ze coś mi to podpowie czy brać dupka) i gin (inna lekarka akurat wtedy) powiedziała mi ze badanie progesteronu w ciąży jest bez sensu bo jego poziom ciagle się zmienia. Dobra czyli jutro idę do lekarza po receptę na luteinę i od jutra biorę.
Dzięki dziewczyny ;)

@Magierowa Witaj:) potwierdzam, ze tu jest super ;) choć może okoliczności naszych spotkań tutaj, już nie takie fajne... Życzę Ci aby dzidzia rosła jak na drożdżach ;) i gratuluje! ;)

A ja z takim szybkim pytaniem. Czy, któraś z was tak miała lub slyszala , żeby ktoś tak mial, zeby od owulacji od razu chodził ciągle siku? Nie jest wina progesteronu bo jeszcze nie brałam więc to odpada. A chodzę co chwilę i zrobiło mi się to tak od poprzedniego cyklu. Zwariować idzie...

@coco07 próg, w ogóle skokowo jest czy jest ciąża czy jej nie ma. I tak naprawdę trzeba kilku pomiarow, żeby był rzeczywisty podgląd na sytuację, ale jednak po jednym badaniu plus objawach decyduje się o braniu progesteronu.
@Dżasta1111 super. Aż sprawdzałam siebie czy dobrze powiedzialm, że do 10dni.
@Magierowa piękny wynik! Teraz niech pnie się do góry, a ty staraj się tylko optymistycznie myśleć.!

@takaja ja chyba miałam dokładnie takie samo poronienie zatrzymane jak ty. Poszłam na kontrole w 10tyg a tam okazało się, że zarodek od 7 tyg się nie rozwija i serduszko już nie bije. 5 dni przed wizyta miałam lekkie plamienie, ale wtedy już i tak było po wszystkim.
Natomiast brzuch mnie bolał regularnie do momentu aż serduszko się zatrzymało, wtedy objawy ustąpiły. Lekarz przy kontroli przed założeniem cytotecu powiedział, że pewnie piersi przestały bolec i być nabrzmiałe i w sumie musiałam przyznać mu racje. Dlatego teraz non stop się macam po cyckach i sprawdzam, czy dalej bolą ;)

A ja z takim szybkim pytaniem. Czy, któraś z was tak miała lub slyszala , żeby ktoś tak mial, zeby od owulacji od razu chodził ciągle siku? Nie jest wina progesteronu bo jeszcze nie brałam więc to odpada. A chodzę co chwilę i zrobiło mi się to tak od poprzedniego cyklu. Zwariować idzie...

@coco07 próg, w ogóle skokowo jest czy jest ciąża czy jej nie ma. I tak naprawdę trzeba kilku pomiarow, żeby był rzeczywisty podgląd na sytuację, ale jednak po jednym badaniu plus objawach decyduje się o braniu progesteronu.
@Dżasta1111 super. Aż sprawdzałam siebie czy dobrze powiedzialm, że do 10dni.
@Magierowa piękny wynik! Teraz niech pnie się do góry, a ty staraj się tylko optymistycznie myśleć.!
@Magierowa super ! ;*

A ja...
Melduje , ze szew trzyma. Szyjka 2.14 ogolnie przy szwie sie nie mierzy, le mi zmierzyla... zebym lepiej spała
Chcialam wizyty co tydzien ale powiedziała ze nie ma co tam grzebac i co 2 wystarczy jak bede miala skurcze czy wieksze plamienie to szpital. Oczywiscie dolozyla mi leki ktore zabral profesor... wiec jest tak jak chcialam i czulam sie bezpieczniej a odstawilysmy relanium.... mam je brac doraznie. Teraz oby przetrwac 2 tyg do kolejnej wizyty.. i potem kolejne 2... i jakos do przodu... uf...
Teraz sie ciesze.. teraz jakos funkcjonuje ale boje sie ze za killa dni znow dopadnie mnie panika.... ze znow sie cos zadzieje... prosze walnijcie mnie w leb... bo zwariuje..

@Star ja ciagle sikalam i spałam od owu jak zaszlam w ciaze. Pamietam, ze spałam pol dnia i wstawalam na siku tylko i w dodatku ciagle pilam:p

@Magierowa super ! ;*

A ja...
Melduje , ze szew trzyma. Szyjka 2.14 ogolnie przy szwie sie nie mierzy, le mi zmierzyla... zebym lepiej spała
Chcialam wizyty co tydzien ale powiedziała ze nie ma co tam grzebac i co 2 wystarczy jak bede miala skurcze czy wieksze plamienie to szpital. Oczywiscie dolozyla mi leki ktore zabral profesor... wiec jest tak jak chcialam i czulam sie bezpieczniej a odstawilysmy relanium.... mam je brac doraznie. Teraz oby przetrwac 2 tyg do kolejnej wizyty.. i potem kolejne 2... i jakos do przodu... uf...
Teraz sie ciesze.. teraz jakos funkcjonuje ale boje sie ze za killa dni znow dopadnie mnie panika.... ze znow sie cos zadzieje... prosze walnijcie mnie w leb... bo zwariuje..

@Star ja ciagle sikalam i spałam od owu jak zaszlam w ciaze. Pamietam, ze spałam pol dnia i wstawalam na siku tylko i w dodatku ciagle pilam:p

nawet nie wiesz jak ja za Was trzymam kciuki...

reklama
@Madzix88 miałam dokładnie tak samo tylko bez plamien i bagatelizowalam, że tak ma być. Teraz jak się uda to chyba będę panikara jak nic :) u mnie najprawdopodobniej poszedł mikroskrzep i zatrzymał przepływ krwi do płodu.

@Oczekujaca123 to dobre wieści :) oby już tak do końca. Trzymam za Was cały czas kciuki ❤️

@Magierowa wynik bardzo dobry ❤️

Do góry