reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja już po wizycie. Jest robaczek o wielkości 1.2 cm 🙂Zgadza się z terminem owulacji. Z USG wychodzi 7+3 a z owulacji 7+2. Serduszko 143, lekarz mówił, że mogłoby bic mocniej ale mieści się niby w normie. Do tego bardzo delikatnie widać rozwarstwienie kosmówki (ponoć rozwarstwienie to dużo powiedziane). Niby luteina da się to "podciągnąć". Więc znowu stres przez najbliższy czas...🙁
Lekarz wprowadził acard 150 i luteinę. Ze względu na poprzednie poronienie.
Czy któraś miała na tym etapie takie problemy i jak się to skończyło?

@Waleczna36 Witaj, dziewczyny tu są wspaniałe i służą radą :) możesz się z nami podzielić swoją historią.

reklama
Ja już po wizycie. Jest robaczek o wielkości 1.2 cm [emoji846]Zgadza się z terminem owulacji. Z USG wychodzi 7+3 a z owulacji 7+2. Serduszko 143, lekarz mówił, że mogłoby bic mocniej ale mieści się niby w normie. Do tego bardzo delikatnie widać rozwarstwienie kosmówki (ponoć rozwarstwienie to dużo powiedziane). Niby luteina da się to "podciągnąć". Więc znowu stres przez najbliższy czas...[emoji853]
Lekarz wprowadził acard 150 i luteinę. Ze względu na poprzednie poronienie.
Czy któraś miała na tym etapie takie problemy i jak się to skończyło?

@Waleczna36 Witaj, dziewczyny tu są wspaniałe i służą radą :) możesz się z nami podzielić swoją historią.
Super dobre wiadomości. Bicie serca u takiego maluszka to między 110 a 160 więc masz po środku i jest w jak najlepszym porządku. Nie masz co się martwić. Trzeba ufać lekarzowi[emoji3059][emoji3059]

Słyszałaś serduszko czy tylko powiedział że bije i ile uderzeń na minutę?

Nie wiem od czego zacząć...
Postaram się krótko i zwięźle, 11 lat starań i nic, badania, zabiegi leczenia i nic.
Na końcu okazały sie nie drożne jajowody.
Podejście do i vitro. Protokół krótki. Uzyskabe 4 mrozaki. Transfer na cyklu naturalnym.
1 - ciaza biochemniczna
2 - ciaza biochemniczna
3 - podane dwa zarodki, beta rosła wolno ale rosła. 35 dpt dopiero widoczna fasolka. Nagle ogromny ból ból przy którym zemdlałam dzień 38 dpt plamienia coraz większe. Bolee się nasilały i wezwano pogotowie.
USG w szpitalu... Brak zarodka, pozostałości w macicy, łyżeczkowanie, poronienie.... To właśnie było dziś [emoji24][emoji24][emoji24]
Czuje się jak opuszczony kundel bez celu w życiu, hak sobie dalej poradzić, co robić, jakie leki przyjmować na regenerację, wzmocnienie.
Ktoś coś pomoże ???
Pewnie ze tak, rozgosc się ! Tu zawsze ktoś służy pomocą [emoji8]

Super dobre wiadomości. Bicie serca u takiego maluszka to między 110 a 160 więc masz po środku i jest w jak najlepszym porządku. Nie masz co się martwić. Trzeba ufać lekarzowi[emoji3059][emoji3059]

Słyszałaś serduszko czy tylko powiedział że bije i ile uderzeń na minutę?
Chyba na tym etapie nie słucha się serduszka Ale mogę się mylić [emoji848][emoji848]

@Waleczna36 kochana bardzo mi przykro, że przez to wszystko przechodzisz [emoji26] lekarze coś podpowiadają co w tej sytuacji? Jakie badania robiłaś? Tule [emoji3590]
Nie robiłam, na razie nic nie mówił. Oprócz tego ze to wczesna ciaza i tak się zdąża.
Mam niedocuzmnosc tarczycy ale przed transferem była badana i było dobrze.
A z tą ciaza przy pierwszym transferze było tak że beta była 8.9 a po 48h 3.2 więc chyba jka dla mnie to tak nie do końca biochemiczna. Druga była znacznie wyszła to się zgadzam.
A trzeci transfer wiadomo... [emoji26]

reklama
Do góry