• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Enya cokolwiek się stanie, pamiętasz, że masz nas. Wiem, że to niewielkie pocieszenie przy tym wszystkim, ale pomożemy jak tylko możemy. Pójdź do jakiegoś innego lekarza jeszcze, zobacz co powie. Mam nadzieję, że to tylko chwile niepokoju i wszystko będzie jeszcze dobrze.

reklama
Enya ja poszłabym na Twoim miejscu do innego lekarza, skoro sama mówiłaś, że badanie trwało 3 minuty. Mi lekarka z Alą w ciąży powiedziała, że ciąża do usunięcia bo jest mała i wysłała do szpitala na usunięcie, a jak poszłam do innego już po obserwacji powiedział, że wszystko ok. Więc nadzieja jest Kochana! Trzymamy kciuki! A jak niedaj Boże zdarzy się najgorsze to tak jak powiedziała Magda jesteśmy z Tobą i pomożemy Ci jak tylko umiemy!!! trzymaj się Kochana, ściskam Cię mocno!!
Karola oj biedna Alutka. A smarujesz jej dziąsełka? Ja na ekstremalny ból dawałam Ali viburcol- czopki na bolesne ząbkowanie.
Kobietko ja słomianą wdową jestem od wtorku, M w delegacji. Siedzimy z Aluśką w domu bo niema kto jej wozić do przedszkola, może jutro już pójdzie, jak teściu zdecyduje się ją wozić. Płodne mam mieć jakoś w wekend albo na początku przyszłego tygodnia więc wieczory zapowiadają się upojne wieczory. Zazdroszcze samozaparcia z brzuszkami. Ja mam w planach odchudzanie,ale jedyne co robie to staram się nie jeść słodyczy i nie jeść po 19. Jem co 3 godziny,mniejsze porcje. Ćwiczyć mi się niechce strasznie. a jak odwyk tytoniowy? Idzie tak super jak ćwiczenia?
Izka i co kupiłaś w galerii?

Z tym USG niestety jest u mnie w mieście problem. Nikt nie przyjmie mnie tak po prostu bez wcześniejszego zapisu. Kombinowałam już żeby jechać do innego szpitala na IP, powiedzieć że boli mnie podbrzusze (co akurat jest prawdą) i może by mi zrobili USG. Ale w sumie nikt mi nie uwierzy w szpitalu że jeszcze nie byłam u lekarza. Inna sprawa że nie mam teraz z kim zostawić córki. W sumie 4 dni jakoś wytrzymam o ile nie zacznie się krwawienie, chociaż czuję że się zacznie bo naprawdę mnie boli.

Enya Kochana mam nadzieje, że jednak lekarz się mylił. Na izbie przyjęć nie mają prawa Cie odesłać. Powiedz, że masz bóle i chcesz konsultacji bo Twój lekarz dzisiaj nie przyjmuje, albo, że nie chciał Cie przyjąc bo niemiał wolnych miejsc.
Magda na blogu widze, że przeprowadzka pełną parą. Gratuluje zakupu domu, super:)

enya wiem ze latwo sie mowi ale nie poddawaj sie ja wierze ze bedzie ok...wiem ze juz duzo przeszlas i z calego serca zycze aby wtorkowa wizyta byla jedna z tych wspanialych wizyt (na ktora kazda mama czeka), ktorej nigdy nie zapomnisz a serduszko zrobi puk! puk! Moze ten lekarz rzeczywiście za krotko cie badal? Trzymam mocno kciuki za ciebie i maluszka...baaaaardzo mocno kochana &&&&& a na ktora godz masz wizyte?
Magda trzymam kciuki &&& zeby decyzja w sprawie pracy byla pozytywna :laugh2: i najwazniejsze ze pracowalabys tam gdzie chcesz to juz duzy plus do sukcesu...jesli praca jest wymarzona to i zycie jest szczesliwe.
Malgonia super ze wyniki sa dobre, ciesze sie bardzo :-D i oby tak dalej do przodu
Kobietka podziwiam zaciecia na brzuszki ja nie dalabym rady za leniwa jestem zeby samemu robic, ja musze miec kogos kto nade mna stoi i krzyczy raz, dwa, raz, dwa...hihi dobrze ze istnieje cos takiego jak fitness i power bike :-D

A ja w koncu doczekalam sie 2 tygodniowego urlopu :-) i mam zamiar ostro poleniuchowac...za oknem brrrr zimno i nic mi sie niechce :-p w sumie to dzisiaj powinnam dostac @ i jeszcze jej nie ma ;-) ale nie nastawiam sie na ciaze bo w poniedzialek beta byla 0,1 wiec sie nie udalo. Zobaczymy moze jutro przyjdzie, jesli nie to nie wiem co jest grane. A juz sie cieszylam ze 2 cykl bede miala regularny bo pierwszy spoznil sie tylko 2 dni wiec nie tak zle, moze teraz tez sie spozni o 2 dni...bo cycki nadal bola i brzusio troszeczke ;-)

enya....nie wiem co napisac...brzuch moze cie bolec z nerwow...a co do usg...ja bedac w 5tc uslyszalam od lekarki w szpitalu( jak pamietasz mialam krwiaka) ze moge sobie nie robic nadzieii serca nie ma,tetna brak,nawet jego zarysu...jednak ja sie uparłam i powiedzialam,ze chce konsultacji usg u innego lekarza i po tygodniu prawie serduszko bylo i bilo...roznie jest...3 dni to bardzo malo.moja ciaza byla mlodsza o 5 dni...a cykle mialam reguralne.roznica moze 2-3 dni,ale nie 5...wierze,ze bedzie dobrze...

Karlaczek ciąża moze być młodsza w sytuacji kiedy nie wiesz kiedy była owulacja. USG ustawione jest na cykl 28 dniowy z owulacją 14 dniową. Ja pisząc 7t1d wzięłam już pod uwagę moją późniejszą owulację w 19dc. Tak więc takie łudzenie się u mnie nie zadziała, niestety. Tym bardziej że mam porównanie z I USG i wiem że pęcherzyk przez 9 dni powinien rosnąć a u mnie rósł tylko 5 dni.

bardzo mi przykro......BOZE dlaczego tak sie dzieje?????????????????........................

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry