• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Madzia fajnie masz, ja też zawsze wolę rano, ale co zrobić :)

wazelina bardzo mocno natłuszcza skórę, nadaje się zarówno dla maluszków od 1 dnia życia, bo jest całkowicie naturalna jak i na nasze rozciągające się brzuszki

A ja wam powiem dziewczynki, że dla maluszka i dla nas bardzo dobra jest maść cholesterolowa. Oczywiście taka na receptę, a nie gotowe produkty. Super natłuszcza skórę, tworzy biofilm ochronny na niej, dzięki temu dziecko się nie odparza. Nie ma problemów po niej typu wysypka bo często stosuje się ją właśnie w AZS. Także polecam, maść przetestowana osobiście

Esiek czekamy na dobre wieści.
Lenka i Madzia76 super że z dzieciakami wszystko ok.
Lenka a Twój dr mówił Ci coś odnośnie wagi ile prxybralas na tą chwilę? Bo mój to strasznie pilnuje nie pozwolil mi przytyć więcej niż 2 kg od 11 do 20 tyg!!! Narazie mam dwa na plusie ale po rzuceniu papierosów to i tak nie dużo.
Dziewczyny dziś zaczęłam 5 mc kiedy to zlecialo? ;)
Uciekam na basen.

Majka gratuluję! 5 miesiąc to już poważna sprawa :)))))
Mój doktor z tego co mówią dziewczyny bardzo pilnuje wagi, ale u mnie póki co tylko się śmieje, bo ja w tej chwili przy 168cm ważę 56,6 kg czyli na mój wzrost dopiero co wyszłam z niedowagi :-D:-D:-D także mam sporo zapasu na tycie i pozwala mi jeść na co tylko mam ochotę z naciskiem oczywiście na dużo białka. Ale ja sobie sama myślę, że jeśli znów za 3 tygodnie będzie +2kg to przestanę jeść bez ograniczeń. Na tą chwilę od początku ciąży przytyłam 4,6 kg. A Tobie Majka ile się przytyło? Pewnie przy takim ostrym pilnowaniu niewiele :-)

Ostatnia edycja:
Majka to prawda lenki doktor to też mój doktor i u mnie nie jest już tak kolorowo ją przez 4 tyg od ostatniej wizyty 2 kg powiedział że w normie ale że wcale nie musiała. Tyle przytyć pilnuje wagi strasznie no uważa że potem cukrzyca ciążowa nie jest nam potrzebna.

Lankabar ja na pewno się skuszę za kilka tygodni, jak tylko mi brzusio wyskoczy, to zdam relację ;-)

A z wagą to jak widzę ze tak mało przybrałyscie to sobie myślę że musze zacząć się pilnować bo ja dopiero 10tc zacznę a już mam +/- 2kg. :zawstydzona/y: Nadwagi nie mialam przed ciążą ale przez to całe leczenie do szczupłych też niestety nie należę ...

Ostatnia edycja:
A lenka co do spotkania w czekoladowej to ja oczywiście jak najbardziej chętna jestem:-)
Dziewczyny ja do tej pory brzuszek smaruję zwykłą oliwka dla dzieci i kremem na rozstępy Ziaja ślę może trzeba ta wazelina wypróbować co prawda na razie nie mam ale jeszcze za bardzo nie ma ich z czego być. Czyli sowicie że ta z allegro jest ok? Albo trzeba wypróbowac ta maś. Cholesterolu co mówi Sylwia

reklama
Ale trafiłam, to mnie pocieszyłyście z tą wagą bo od kilku dni się zastanawiam czy 2kg na plusie w 15 tyg. to nie za mało??szczególnie, że po mnie nic prawie nie widać, więc jak to zwykle bywa zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest ok. Ale wczoraj byłam na usg i mój Kropeczek ma 9,5 cm i wszystkie parametry wskazują na połowę 15 tyg. więc się uspokoiłam. No i lekarka mi wczoraj powiedziała, że między nóżkami nic nie widzi więc mam trochę mętlik w głowie bo na prenatalnych dr. coś widział więc chyba muszę się uzbroić w cierpliwość i poczekać.

Co do maści to ja polecam Tołpę stosowałam przy odchudzaniu i bardzo mi pasowała a teraz kupiłam taką od 4 miesiąca ciąży na celullit i rozstępy.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry