• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Oktavi witaj i garulacje

Dorex witaj.

Lenka a ty znowu masz wizytę???? Normalnie ty to masz chody u tego naszego doktora, a połówkowe kiedy?

Co do kominków to u mnie tezsie nie brudzi ja grzeję nim całą górę bo ciepło z kominka to zupełnie inne ciepło takie prawdziwe, suche ja lubię klimat kominka i chętnie z niego korzystamy.

infinity to sama widzisz jakie te nasze dzieci uparciuchy, a z przeziernością na pewno wszytsko jest ok. Wypoczywaj tylko aby ta krew się wchłonęła

Hej dziewczyny.
Co do pieluszek, to ja z moich ostatnich doświadczeń z maluchem koleżanki powiem, że Dady się super sprawdzają w ciągu dnia, ale na noc jednak papmersy są lepsze, bo więcej mieszczą, a Dady potrafią niestety przy zbyt dużej ilości przeciekać. Ale to było tylko miesięczne doświadczenie.

Oktawi gratulacje no i witaj wśród nas :)

ja juz po wizycie, to jeszcze nie połówkowe- te dokładnie za tydzień. To zwykła planowa wizyta (tyle, że ja zawsze sama narzucałam termin co 3 tygodnie ;-) dlatego są tak często). Ale nieststety po raz pierwszy bez USG buuuuu :/// a wszystko przez to, ze jak byłam w niedzielę w szpitalu bo myslałam, że znów mam infekcję trafiłam na dyżur Sienkiewicza, wtedy robił USG na tym badziewiastym szpitalnym sprzęcie i dziś już protestował, że dopiero co było a za tydzień połówkowe, no i nie mogłam się z nim nie zgodzić.. Poza tym wszystko ok :) ale co to za wizyta jak się dzidziusia nie widzi. Madzia Tobie tez juz zapowiadał krzywą cukrową? Mi powiedział dzis, ze po następnej wizycie czyli za 3 tygodnie juz mnie wyśle czyli Ty pewnie już niebawem

Chciałam się dołączyć do obrońców kominków - też mamy w domu i brudzi się tyle co nic, jedynie co mąż mi brudzi jak drewno nosi do niego no ale coś za coś. Do tego warto mieć rozprowadzenie i tzw. płaszcz wodny to cieplutko w całym domu. U mnie też dom prawie 260m2 a ogrzewanie od września do maja bo praktycznie tyle się pali wynosi mnie może 4000zł więc jest to ekonomicze bo to przecież 9 miesięcy grzania. Każdemu polecam kominek, szczególnie, że klimacik zimą niezastąpiony.

lenka - masz racje wizyta bez USG to nie wizyta :)

Infinity - witaj w gronie czekających na 18 czerwca :)

Lawendowy - synek jest uroczy, w dzień grzeczniutki, niestety nocami daje koncerty ale jest to do przeżycia:) czasem miewa kolki a czasem po prostu chce wymusić spanie w naszym łóżku, nie wiem skąd taki maluch już tak potrafi kombinować.

Szyszka - jest dokładnie tak jak mówisz. Po swoim przykładzie widzę ze nie da się jednoznacznie stwierdzić który poród lepszy i po którym sie szybciej dochodzi do siebie. Ja drugi raz tez bym sie zdecydowała na sn, ale nie powiem żebym była po nim w lepszym stanie niż dziewczyny po cc. Co z tego że z łóżka wstałam od razu po porodzie, jak do dziś nie mogę usiąść na krześle.

Odnośnie pieluch - może dziewczyny mające chłopaków mi doradzą bo ja już nie wiem co robię nie tak - stestowałam już chyba wszystkie rodzaje pieluch i wszystkie mi przeciekają - po godzinie mały ma mokra plamę na boku/ plecach. Zakładam je super dokładnie, próbowałam już układać ptaszka do dołu, zapinać mocniej, wszystko i przy każdej zmianie pieluchy muszę go przebierać co generuje mi pełna pralkę na wieczór...

Megi też z tym przeciekaniem miałam kilka razy chociaż mam dziewczynkę i kupiłam pieluchy rozmiar większe, przez to że są wyższe już nam się to nie zdarzyło, spróbuj, najwyżej jak to nie zda egzaminu pieluchy zostana na póżniej. AAaaaaa jeszcze te zakładki na pasie zawijałam do środka przez jakiś czas :)

Ostatnia edycja:
Sylwia, czuję się kiepsko (psychicznie). Często płaczę. Są takie chwile, że dociera do mnie to co się stało i wtedy jest bardzo źle. Częściej jednak jestem w stanie, w którym mój mózg nie przyjmuje do wiadomości, że moje dzieci nie żyją. Odliczam tygodnie ciąży. Wiem jak to brzmi. Generalnie jest źle jakby na to nie spojrzeć.

Dziewczyny, widzę że znowu został podniesiony temat sposobu porodu (sn czy cc). Temat wraca jak kolejne dziewczyny są blisko rozpakowania:-)

Ja mam za sobą oba porody. Pierwszy - CC. Jednak nie była to cesarka planowana. Została zrobiona dopiero przy skórczach partych, więc przeszłam skórcze rozwierające i skracające szyjkę (po oksytocynie, bo akcja sama nie chciała postępować). Potem szybka decyzja o CC. Po cesarce brzuch boli mocno, a pionizacja nie należy do najprzyjemniejszych momentów. Ja nie brałam po cc środków p/ bólowych. Stwierdzam, że szybko doszłam do siebie (ale bolało, nie ma co ukrywać).

Teraz przy bliźniaczkach poród SN bez oksytocyny (akcja skórczowa rozwijała się sama). Nigdy nie zapomnę tego koszmarnego bólu. Miałam wyłącznie bóle krzyżowe. Wrzeszczałam z bólu. Byłam nacięta (podobno standardowo - 8 szwów mi potem założyli). Jak się wreszcie skończyły skórcze i zaczęło się parcie to było po tym wszystkim prawie bezbolesne. Ale to podobno dlatego, że dzieci były malutkie. Faktycznie przy pierwszym porodzie parcie było o wiele potężniejsze. Ale gdy dzieci się urodziły to cieszyłam się, ze nie miałam cesarki (chociaż w trakcie skurczów błagałam o nią przy każdym skórczu - czyli non stop). Nie miałam problemów ze wstaniem i z siadaniem. Nie wiem do czego to zależy, że niektóre dziewczyny nie mogą siadać. Chyba, że miałam jednak mniejsze nacięcie i mniej szwów. Nie wiem...

Generalnie polecałabym SN ale ze znieczuleniem w kręgosłup (mi go nie chcieli dać).

Fusun trzymaj się kochana czas zrobi swoje chociaż już nigdy nie będzie jak przedtem życzę ci dużo siły abyś mogła przetrwać tę chwile.

Lenka no mówiłam że wizyta bez usg to nie wizyta. Ja pewnie teraz usg też mię będę miała bo 9 mam polowkowe a 12 wizytę więc nie będzie chciał mi zrobić. A krzywa cukrowa też mi już zapowiedział.

reklama
Fasun czas leczy rany,rodzina i przyjaciele na pewno sa przy tobie,ale czasami warto porozmawiac z profesjonalista,tylko na to musi przyjsc odpowiedni czas.Mnie zycie sie posypalo strasznie pare lat temu,poszlam do psychologa,po 6 miesiacach terapii uporalam sie ze wszystkim,zmienilam wszystko.Nie zaluje.Wszystko bedzie dobrze kochana.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry