• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sznurki u mnie bylo podobnie, usg gen. mialam 'od srodka' bo przez brzuch slabo widac bylo i ponad 20 minut lekarz kombinowal zeby sie maluch odwrocil, szturchanie, podnoszenie i opuszczanie bioder, kaslanie.. na chwile sie obrocil i NT 1.5 i nosek są .. czytalam juz sporo o tym ze jak komus nawet NT wychodzilo przy granicy norno tj 2.5 albo nawet powuzej i wkoncu decydowaly sie kobiety na amnio to nie bylo zadnych chorób po wyniku, więc ten test to jakaś fanaberia!! U mnie zadnego amnio nie bedzie BEZ WZGLEDU na wynik! Zafalszowanym testom mówimy NIE! szkoda że tak późno się zorientowałam :sorry::-(:dry::wściekła/y:

reklama
ja tez zaluje
sama chcialam tego testu!
u mnie w rodzinie nigdy nie bylo zadnych chorob, u meza tez nie!
a test wyszedl źle..
Dlaczego? Nie wiem
ale siedzi to w mojej glowie caly czas, codziennie o tym mysle
moim marzeniem jest zeby synuś byl zdrowy :-)
chodze do 3roznych lekarzy od czasu tej wiadomosci..
na polowkowe jade do 2 roznych
odbilo mi..

Zreszta ty jeszcze nie znasz wyniku, wiec badz spokojna, prosze
znam osoby, ktorym test wychodzil bardzo, bardzo zle a dzieci maja zdrowe!
dlatego musimy myslec pozytywnie
ja mysle pozytywnie, rozmawiem z synkiem :-)
boje sie, to prawda, ale wiem, ze jest dobrze

Sznurki wcale i nie odbiło, każda z nas na pewno tak samo by zareagowała. To normalne. I postaraj się nie martwić, bo wszystko jest na pewno dobrze z maluszkiem.

Aduś a Ty może po prostu nie odbieraj tego wyniku co?

Adus nie nakrecaj sie. Mi przegapili termin aby porobic badania w 12 tyg. i moze lepiej. Poszlam na polowkowe, obejrzeli dziecko na usg i powiedzieli,ze wszystko ok. Kolezanka jak byla w Polsce tez zrobila usg ( dodatkowe ) i tez jej lekarz sugerowal, ze cos nie tak z glowka dziecka, chyba ze mozg na gornej granicy normy. Przekopala caly net, stres do porodu samego a tu zdrowy chlopak ma juz 18 miesiecy i usmiech mu z buzki nie schodzi. Nie ma sie co sugerowac i denerwowac. Na pewno dzieciatko zdrowo sobie rosnie.

Dziewczyny czytam o tych wozkach i tez je bralam pod uwage, szczegolnie, ze tu na ebayu duzy wybor. Gdzies mi jednak wpadl opis wozkow polskiego producenta krasnal.Maja dobre opinie mam i fachowcow. Z tego co czytam do dobry wybor za dosc niska cene. Mi odpowiadaja duze pompowane kola i zastanawiam sie nad taka opcja. za 2 tyg. lece do Polski, wiec mam nadzieje, ze uda mi sie w hurtowni zobaczyc jakis w realu.

Magda - gratulacje!!!
Dziewczyny - mi genetyczne prowadziła moja koleżanka genetyk i na pierwszym spotkaniu powiedziała, że nie lubi prowadzić pacjentek po in vitro, bo wyniki są zawsze zafałszowane i że opieramy się głównie na usg. U mnie wyniki mozno skrzywił też krwiak. Ale z drugiej strony ... test pappa wskazywał na to, że będa jakieś problemy, tj. że jest jakieś słabe przewodzenie przez kosmówkę. Lekarze nie potrafili wtedy jeszcze powiedzieć, co jest nie tak - ale kilka dni później był silny krwotok i mega krwiak. Na wyniku pappa miałam dodatk. adnotację, że niski poziom beta hacg rodzi podejrzenia problemów na dalszym etapie prowadzenia ciąży - czyli pokazał już odklejanie kosmówki. Tak więc ja mam mieszane uczucia, czy dobrze czy niedobrze robić te badania. Może po prostu trzeba podejść z większą rezerwą. Po krwiaku, to w ogóle odjechane te wyniki miałam :-)
W niedzielę byli znajomi, kt. zrobili amniopunkcję. Powiedzieli, że więcej by tego nie zrobili. Mieli b. wysokie ryzyko zespołu Downa. Oczywiście amniopunkcja tego nie potwierdziła, a mały w wieku czterech lat poprawia filmy na discovery i wyjaśnia, że ten dinozaur (tu nazwa po łacinie) nie żył w tej epoce tylko w tamtej.
A my 4 kwietnia mamy umówiony filmik 3/4 D.

Czesc Dziewczyny,

Madzialenak, ciesze sie bardzo ,ze Sebastianek ma sie dobrze i juz zaczyna mamusi dawac pierwsze znaki,ze bedzie z niego niezla rozrabiaka ;-)
A tak na serio, to ja juz tez czekam z utesknieniem na pierwsze bulgotanie, mrowienie czy laskotanie mojego bobaska. To musi byc niesamowite uczucie. Musze jeszcze troche poczekac.

reklama
Hej dziewczynki :)
Ja z takim pytaniem:
Czy usuwałyście w ciąży kamień nazębny? Zapisałam się, będę wtedy juz w II trymestrze (13tc). Stomatolog mówiła, ze można. A teraz czytam net i widzę, ze zdania są podzielone...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry