• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hej Dziewczyny. Co bierzecie na skurcze łydek i drętwienie dłoni? Jeśli takie macie.. Ja Polykam magneB6 ale tylko 2x1 czasami trzecia wieczorem jak nie zapomnę. Chyba za mało co?
Na skurcze brałam aspargin. Drętwienie dłoni to inna sprawa. U mnie doszło do tego, że miałam problem z jazdą autem, bo po 5 minutach na kierownicy traciłam czucie, a w nocy tak cierpły i bolały że spać nie mogłam. Okazało się że to zespół cieśni nadgarstka. W jednej ręce minęło w dniu porodu, w drugiej stopniowo odpuszczało do miesiąca po porodzie. Niestety w czasie ciąży nic nie można z tym zrobic.

Któraś tu jeszcze pytała o wyprawkę apteczną. To do tego co już było napisane, dodałabym jeszcze wit D, paracetamol i ibuprofem dla bejbika, gaziki jałowe do przemywania oczu i pępuszka , aspirator do nosa (najlepszy moim zdaniem taki, co można też podpiąć do odkurzacza), octanisept, sól fizjologiczna ( duuuużo), przyszłościowo coś na ząbkowanie.

Jeszcze wracając do wyprawki to powiem Wam, że przy starszej corce Szumis zaczął się przydawać jak miala jakieś 3 miesiace, a przy tej działa cuda od początku [emoji23] Jak się przebudzi, a Szumis jest włączony cyzli sam zaczyna szumieć to ona zasypia od razu [emoji16][emoji16] No chyba, że jest głodna to wtedy może i cały las wierzb szumieć i ona ma to w poważaniu [emoji12]
I z pierwsza mialam Bujak Tiny Love 3w1,a teraz Kinderkraft. Oba są spoko, ale ten pierwszy dużo lepiej wykonany i myślę, że chyba fajniejszy.

Jeszcze wracając do wyprawki to powiem Wam, że przy starszej corce Szumis zaczął się przydawać jak miala jakieś 3 miesiace, a przy tej działa cuda od początku
emoji23.png
Jak się przebudzi, a Szumis jest włączony cyzli sam zaczyna szumieć to ona zasypia od razu
emoji16.png
emoji16.png
No chyba, że jest głodna to wtedy może i cały las wierzb szumieć i ona ma to w poważaniu
emoji12.png

I z pierwsza mialam Bujak Tiny Love 3w1,a teraz Kinderkraft. Oba są spoko, ale ten pierwszy dużo lepiej wykonany i myślę, że chyba fajniejszy.
A ja puszczałam szumy z internetu 😜😜😜

reklama
Co do Szumisia, to pamiętam jak moja siostrzenica się urodziła 12 lat temu to nawet nie wiedzieliśmy o czymś takim. Pół roku później urodziła się kolejna siostrzenica i jej kupili tego konika morskiego z Fisher Price, przyjechali z nią i tym koniem, ta starsza jak zobaczyła to trzeba było jej kupic. Spala z nim bardzo dlugo. Teraz siostra ma synka , 9 miesięcy i tez kupiła, ale tu już są wypasy, nie na baterie tylko można kabelkiem podladowac, wyciągala czasami sam środek i zimą do wózka na spacerze;) super sprawa. Na pewno też kupię. Tylko musze jakiegoś fajnego poszukać.
Dziś usiadłam do wyprawki. Zamówiłam pościel, różka, kocyk taki grubszy, dwa ręczniki kąpielowe i kilka pieluch, tetrowych i muslinowych, wieksze i mniejsze;) chcialam jeszcze prześcieradła do łóżeczka ale nie znałam wymiarów materaca. Myslalam o łóżeczku z Ikea ale weszłam i nie ma już tego co chciałam ;/
Pierwsze podejście za mną !
Materac zazwyczaj ma 60x120.pod materac koniecznie taki podklad zeby siuski nie wsiąkały w materac bo przynajmniej u nas czesto jest awaria prześcieradła. Teraz sie nauczyl odpinać pampersa z jednej strony i gdzies co dwa dni jest zalany

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry