reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

Witam wszystkie przyszłe mamusie! Dawno mnie nie było ale jakoś tak wyszło. Ze szpitala wypuścili, kazali dużo pić i się oszczędzać, więc nie jest tak źle.

Co do ciuszków ciążowych polecam allegro, ja znalazłam tam fajną spódniczkę za 39 zł, rybaczki za 19 zł. Ogólnie można znaleźć wiele fajnych ubrań, zarówno nowych jak i używanych w rozsądnych cenach :)

reklama
flaurka trzymaj sie i powiedz im, ze bez bobasa nie wychodzisz :-D

u mnie hmm.. jak juz udalo sie zwalczyc luszczacy sie brzuch (polecam masc L3 pruri..cos tam) to dopadl mnie mega katar - pozostalosc po wizycie u krewnych, ktorzy mieli chore dziecko i zapomnieli uprzedzic..masakra nie moge oddychac, spac nic! najbardziej mnie wnerwia,ze nic nie mozna wziac, a jak kolejny raz slysze w aptece "woda morska" to mam ochote wepchnac im ja w ... noo to sie chociaz wyladowalam..
tak sie zastanawiam, ze moze dziewczyny ktore "na swiezo" rodzily w zg by poopowiadaly o wrazeniach-jak opieka-polozne/lekarze-pomocni czy maja w nosie, warunki, czy np.ceny sal sie nie zmienily?:-)

url=http://www.suwaczki.com/]
2nn3flw1l26c1zlq.png
[/url

Ja miałam cc-nieplanowane i dość nagłe także na temat naturalnego porodu nic nie wiem:) sale poporodową miałam jednoosobową i jeśli dobrze pamiętam kosztowała 300zl-i byłam bardzo zadowolona. Spedzilam prawie tydzien w szpitalu po porodzie a maz mogl siedziec u nas dluugo- takze polecam

Ja co prawda rodzilam 2 lata temu, ale na nasza sluzbe zdrowia na oddziale ginekologiczno-polozniczym nie narzekalam. Polozne i lekarze dla mnie byli OK, ale to wiadomo zalezy jaka zmiana i Oni tez sa ludzmi i moga miec gorszy dzien. Co do cen to nie wiem, bo mysmy korzystali ze zwyklej sali porodowej, a po porodzie to nawet nie chcialam byc sama w sali... Zawsze mozna spokojnie wyjsc do kibelka i poprosic Panie o "spojrzenie" na Bobasa:-):-D.

Na opiekę ja też narzekać nie mogę chociaż faktycznie były milsze i "mniej miłee" położne i pielęgniarki. Co do lekarzy to wiadomo jak jest-zależy na kogo się trafi- mnie akurat operował lekarz który prowadził mi ciąże i byłam bardzo zadowolona

Pani z IP była tylko opryskliwa... Bo przyszłam w nocy (na porodówke nie mam nawet 5 minut) A że to była 3 rano to spać nie dałam, jak i wiele wtedy kobiet :-D Powiedziała coś jak "powariowałyście z tymi porodami?" Ale oprzytomniała jak jej powiedziałam, że ruchów nie czuje :-D bo Mała odpoczywa, bo wie co ją będzie czekać:-D

Dziewczyny, które już rodziły lub mają wiedzę proszę o podpowiedź, zastanawiam się na kupnem podkładów połogowych i wkładek laktacyjnych czy firma, która je wytwarza je obojętna czy warto kupić od jakiegoś konkretnego producenta? Co u Was się sprawdziło?

Co do podkładów- daja w szpitalu:-) Ja używałam tych szpirtalnych, a jak wyszłyśmy do domu to zwykłe podpaski już, znaczy zwykłe po jakims czasie, a na początku to te na noc, bo długie:-)
Wkładek tez nie używałam:-p

reklama
wkladki lakacyje polecam z rossmanna z serii babydream, sa miekkie i delikatne,dobrze chlona a cena kilka zlotych, a podklady uzywalam takie jak w szpitalu (ale to kilka dni tylko) a pozniej tena lady, ktore sa na nie tzrymanie moczu. ale fajne bo maja duzo roznych rozmiarow i stopni chlonnosci i do tego oddychajace.

Do góry