• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

"Co na co"

milusia ja to cudowne zjawisko mam od lat ciesz sie że krwotoków nie miałaś więc lepiej sie pilnuj z zaparciami ja czasem to jak okres najpierw hukneły a potem 3 dni krew leciała ja osobiście na wierzchu smarowałam sudocremem bo on zasusza no i maść z kasztanowca ale nie iwem czy można w ciąży

reklama
Milutku wiem coś o tym, choć na razie objawia się to tylko pieczeniem od czasu do czasu jak zapomnę się uraczyć owocami ;) Otóż ja dostałam od lekarza maść Procto-Glyvenol. Procto-Hemolan jest podobno za mocny dla kobiet w ciąży, ale co lekarz to inna opinia. Wiem też że dziewczyny stosowały w ciąży maści: Posterisan i Avenoc. Przy okazji możesz lekarza podpytać który ci poleca...

Kurde już mnie to wkurza- nie boli ale boje się co to będzie jak zacznie. Lekarz bedzie dopiero w czwartek- niby mam wtedy u niego wizyte ale tak kurcze mi szkoda zwlekać do czwartku....poza tym nie wiem czy do niego pojade bo 4 mam wizyte u tego gina prywatnego......

Milutku dokładnie Lactolosum syrop pij nawet 2,3 razy dziennie po 1 łyżeczce przed jedzeniem, a pozniej mozesz nawet po 2 łyzeczki... bedziesz po załatwianiu wiedziała ile jest wysrczająco ;) jest rewelacyjny... a jak już jest mocniej zawaansowane to dodatkowo po załatwieniu masc Posterisan, tak jak Barbara i Mysza piszą :) i działaj, bo to coraz gożej ;) Ale oczywiście tego nie życze....

przed chwilą Zawitkowski był w dzień dobry tvn i mówił o inhalacji/wkraplania do noska/czyszczenia noska dzidziusia... że nie powinno się tych czynności robić w pozycji leżącej tylko wziąć dzidzię na ręce i inhalować/czyścić/wkraplać w pozycji na boku. Przede wszystkim w takiej pozycji poprawia się komfort dzidziusia.

naczytalam sie o wszystkich kosmetykach i na pewno nie kupie J&J ktory uczulil nawet mnie :(
ide zaraz do apteki i sprawdze, czy maja Oilatum bo zachwalany jest wszedzie i z tego co widze najlepszy :) nivea dla dzieci tutaj nie widzialam, a sprowadzac z PL to chyba za duzy koszt... sie zobaczy :)

FUTRZAKOWA
- milo Cie tu widziec :) pamietam Cie z innego watku... :) chyba ze staraczek.. albo z ciaza po 30-tce :) bo tam tez pisalam na poczatku :)

reklama
ola.80 masz rację z tymi kosmetykami właśnie jak oilatum, balneum, emulion i inne specyfiki z apteki. Wczoraj rozmawiałam z dziewczyną która kończyła kosmetologię i właśnie mówiła, że jeśli nie ma takiej potrzeby to lepiej ich nie stosować, bo potem jest problem, żeby odzwyczaić. Jeśli chodzi o j&j to faktycznie są najbardziej uczulające, zawierają w sobie najwięcej niepotrzebnych składników. Mimo iż nigdy nie miałam uczulenia na kosmetyki, to j&j mnie uczuliły:( Kupiłam dla maluszka zestaw nivea nutri sensitive na początek i z tego co słyszałam od innych mam, to dobry wybór.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry