• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

No, to ja musze do mleka sok jabłkowy dodawać, bo inaczej Natce nie smakuje. Tak mi poradział lekarka, więc zamiast wody, leję sokz wodą. Natka czasem pije, ale nieraz nie można jej nabrać, to wtedy grymasi. Kiedy jej w końcu ten apetytr wróci??? Mam nadzieję, że to przez te ząbki. Dobrze, że mogę jej podawać inne rzeczy, bo by mi z głodu padła,a co mleka nie chce, to nie. Uparciucha. Idę ją dzisiaj zważyć, bo ostatnio była 2 tyg temu ważona, potem sie zaczęły grymasy, więc się niepokoję. O dziwo, straciął apetyt po szczepieniu, ale lekarka mówiła, że to njie mogło mieć wpływu.

reklama
Kuba właśnie wsunął prawie cały słoiczek jabłka z bananem HIPP:szok: (jakies 3 lyzeczki zostawil).
Stwierdzam ze on bardziej lubi owoce....Wlasnie przedwczoraj jadl zupke jarzynową, trochę grymasił, ale jako tako poszło......ale wczoraj pluł nią na odległość :baffled: Brokuły to samo. Z warzyw to tylko marchewka, a poza tym owocki..........:sorry2:

No, to Natala tez przed chwilą wciągnęła deserek gerbera: marchew, winogrono i jabłko, słoiczek jest 130g, a chyba tak ze 100g poszło, bo zostało na dnie. Pewnie bym jej wcisnęla, ale po co?, dam jej za drugim podejściem i może jakąś zupkę, bo dawno nie miała, tylko wciąż ta dynia z ziemniakiem, bo jej bardzo smakuje.

A u nas dzisiaj poszedł cały słoiczek szpinaku z ziemniakami i bardzo smakował :tak:
Zupka jarzynowa była wczoraj i tez smakuje. Ogólnie to jak narazie wszystkie słoiczkowe dania synkowi smakują :tak::-) oby tak dalej.

No ale za to żadnych soczków, herbatek nieche :sorry2:tylko mleczko i co ja mam zrobic już próbowałam chyba wszystkich i nieraz to mu wmuszam łyżeczką a nawet strzykawką żeby się nie odwodnił.

Dziewczynki ja wiem, ze o tym pisałyście ale prosze o jeszcze raz: czym zageszczacie mleczko i ile tego czegoś dajecie. Ja musze chyba zacząc zageszczac bo Patryk wciągac zaczął 270ml, a pózniej mu się ulewa i wymiotuje bo to przeciez żąłądek za mały na taką ilośc i boję się, zeby mu się tez żołądzik przez to nie rozepchał bo na prawdę zrobi się z niego kluska:tak:.

A czy którys z Waszych dzieciaczków ma skaze pokarmową, białkową i czy to mu nie przeszkadza jak podajecie te kleiki czy kaszki?

Kurcze MONA, az tyle???:szok: Kuba nadal tylko po 120 ml zjada........i dodaje kleik ryzowy 1-2 mierki na ta ilosc mleka. Ale skazy Kuba nie ma....Acha i zauwazylam ze Kuba chetniej zjada ze zwyklym kleikiem ryzowym niz z kaszka z jablkami (bo taka tylko mialam).

U nas było tylko jabłuszko, ale dziś podano marcheweczkę i normalnie jadła aż jej się uszy trzęsły... Pół słoiczka na początek to chyba za dużo... a był ryk jak wycierałam buzię mówiąc że koniec... Zobaczymy reakcję... :szok::baffled::sorry2:
Wiecie co Natalka później wodziła za mną wzrokiem jak chodziłam czy niosę jej jeszcze ... kurczę ... jak głodny piesek... aż szkoda nie dać...:eek::sorry2:;-)

reklama
Niezle MADZIALLENKO co?:-D Jak karmie Kubale i za dlugo zwlekam z podaniem lyzeczki to sie maly denerwuje, a jak potem zblize lyzeczke, to macha glowka w lewo iprawo, co by jak najszyc=bciej lyzeczke zlapac....jak maly zarlok jakis normalnie:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry