• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
No niestety aż tyle. Juz kiedyś też tak zjadł ale to zdazyło sie ze dwa razy. Za to teraz juz trzeci dzień tak je. Jak dam mniej to krzy w niebogłosy jak zabiorę pustą już butelkę.

NO ........ MONA :-p:-D:szok:............. duużo patryś wyciąga............. mój to tak ze 150ml....... kiedyś zrobiłam mu 180ml - zjadł ale wyrzygał:-p więc nie robię mu już tak .... wolę dorobić jakby jeszcze chciał....... jeżeli chodzi o różne dodatki to daję kleik i tak na 120ml sypię 2 miarki....... miałam ryżowy ale wolę chyba kukurydziany....... ona tak nie zatwardza małego......... lepiej mu kupkę się robi:tak:

Hana nektaru bananowego nie dawałam - dzięki za rade jutro polece kupic a to jest herbatka - tak???
Mona to dużo Patryk zjada :-) ja na 150ml bo tyle zazwyczaj Nikodem pije sypie 4 miarki kleiku ryżowego.
Ale ostatnio czasami wypije 180ml albo 160ml ale to rzadko. Tak średnio to 130ml wypija. A i czasami dosypuje też kaszke ryżową z jabłkami 4 albo 5 miarek na 180ml ale on tyle wypije tylko na ostatnie karmienie.

SAMI - nektar bananowy to soczek z HIPPA w buteleczkach - nektary sa troszke takie gestsze niz soczki klarowne......takie posrednie miedzy klarownymi a przecierowymi...Tez mam ten bananowy, ale jeszcze czeka na swoja kolej:-)

OKI
Dzieki dziewczyny. Zaopatrzyłam sie w kleik ryzowy, mam nadzieję, ze bedzie ok.
Tylko zastanawiam sie ile mam go wsypac na 210ml. Moze na początek dam 4 miarki ?

Widzę, że na tym wąteczku też się dużo dzieje. ALicja zjada codziennie kaszkę, tzn. na 90 ml mleka wsypuje cztery miarki kaszki ryżowej z jabłuszkiem i podaje małej łyzeczką. Niestety przez smoka nie chce pić, więc robie jej gęstszą i podaje łyżeczką. To przed południem, a po południu zwykle słoiczek. Deserek lub jakieś danie obiadkowe, czasami już z mięskiem. Zwykle zjada pół słoiczka, ale zdarzy się wsunąc już i cały. Jak do tej pory raczej wszystko jej smakuje. Najgorzej jest z soczkami. Nie chce pić z butelki a pojenie jej łyżeczką to trochę męczące:tak:

Dziękuje dziewczynki :-)
Anusia_ch a u nas na odwrót kaszka tylko przez smoczek bo z łyżeczki wypluwa. Ale te dzieciaczki są wybredne ;-):tak:
Pysia dziękujemy za pozdrowienia ja również pozdrawiam córeczke i całuje:***

reklama
Do porannego mleka dodałam dzisiaj kleik ryzowy na 210ml 4 łyżeczki i o dziwo Patryk nie zjadł całej butli, teraz zobacze jak szybko bedzie głodny bo normalnie to jadł co 5 godzin.

Mam nadzieję, ze tylko problemów z kupka nie bedzie miał.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry