reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Te pute to byly pomidory czyli wczoraj Nikodem jadl obiadek z pomidorami i nic mu nie bylo.
Ale dziwne bo tutaj sa te pomidory od 4 miesiaca.
Pysiu ja tez nie daje mieska codziennie czasami tylko sama zupke warzywna, albo marchewkw z zemniakami.

reklama
A u nas mięsko jest codziennie.....
Tez kupuje te sloiczki 125-130 g...i taki Kuba zjada + puree misiowy ogrodek z 60 ml mleka....Jesli ma sloiczek 190 g to Kuba zjada okolo polowy......
Mnie to ciagle martwi ze on mało mleka pije.....czasem nie chce odwraca sie, odsuwa rękami.....na siłe musze mu wlozyc smoczek do buzi i po pewnym czasie zalapie i troche wypije...ale gdybym mu nie dala to sie nie upomina....on mleko to okolo 6 rano....o 12 czasem 120 ml, a zazwyczaj 60 tylko chce.....i potem dopiero pozno wieczorem..........oszalec mozna. Takze PYSIU - zazdroszcze ze Natka tak ladnie mleczko pije:tak:

Aneto, Nata mleka dziś tylko 50 od rana. W nocy nie jadła wcale, bo mi już od 4 dni się na nocne karmienia nie budzi. Dziś wstala przed 7 i nawet głodna nie była, tak jak zresztą wczoraj. Dlatego nawet mleka nie robiłam, tylko dalam 100m kaszki dośc gęstej i do tego udalo jej się zjeść 100ml deserku z hippa. to bylo o 8 rano. Ok. 11 wypiła wlaśnie 50ml, ale myślę, że głodna jeszcze nie jest, bo rano w sumie 200ml pokarmu zjadła, tylko bardziej martwi mnie to, żeby się nie odwodniła, bo grubiutka to ona jest, aż za bardzo, a inne rzeczy chętnie je, tylko nie mleko. Próbowałam dawać soki, ale ich już też nie pije, bo zimno jest, to i pragnienia nie ma. Spróbuję tego mleka dać o 12. Ale myślę, ze jest OK, bo i tak dziennie ok. 500ml wypija. wczoraj też mleka rano nie chciała wczle, może 100ml wypiła, za to potem strzeliła popołudniu, o 18 170ml, i przed północą 190ml, więc ona swoje zje. Tylko szkoda, że rano nie pije, bo po cłąej nocy to powinna chcieć, a ona nie chce.:-:)dry::shocked2:

Hmmmmm... Kuba wszystko co zjadł od 6:00 to 150 ml mleka i 5 lyzeczek owocow...........i tyle:sorry2:

Wlasnie..................ja tez ubolewam nad tym ze Kuba kompletnie nic nie chce pic:dry: latem owszem pil jak smok.....a teraz nic, ani soczki, ani herbatki...............:shocked2:

Natalia też już soków nie pije, to chyba przez pogodę. A w polomarkecie jest promocja hippa, za 6.99 dwa desery po 190g: maliny / truskawki z jogurtem:tak::-D. Po 6 miesiacu, więc niedługo można będzie naszym szkrabom dawać. A jak ktoś zaczął i tak wcześniej wprowadzać nowości (tak jak my, od 1 sierpnia, czyli z dwutygodniowym wyprzedzeniem :cool2::-p), to można chyba dac wcześniej. My próbujemy od następnego poniedzialku. Chciałam dać w sobotę, ale potem ten ślub, a jakby jej zaszkodziło, to lepiej, żebym ja przy niej była, bo babcia to nie to samo.:sorry2::tak:

Anetka maly smakosz ci rosnie :-) fajnie Kubus zajada sliweczke :tak:

A co do soczkow to moj synek to nigdy nie chcial ich pic a cherbatke tez bardzo rzadko pije - pytalismy sie tutaj tej pediatry to powiedziala ze dobrze ze soczkow nie pije bo one jest za tym zeby dzieci tak wczesnie nie pily. niewiem dlaczego tak powiwdziala cos tam jej o zeby chodzilo ale przeciez sa od 5 miesiaca - ale jakby Nikodemowi smakowaly to i tak bym mu je dawala :-p

Ano smakosz SAMI:-D.....szkoda tylko ze do takich owocow wyrywa sie jak dzikus i drze sie jak mu zabrac....a na owoce ze słoiczka ostatnio grymasi:sorry2:

SAMI - hmmmm.....a moze chodzil tej pani doktor, o to ze soczki są słodkie i co sie z tym wiąże: ryzyko przeszłej próchnicy ząbków:confused:

reklama
Do góry