reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

dzisiaj nareszcie Igoras zjadł zupkę..bo od tygodnia co ugotowałam to wylewałam gdyż nawet buzi nie chciał otworzyc. dzisiaj zjadł rowniez pierwsza kaszke malinowa bobo vita...ale chyba cos za gesta to mi nie wyszła.... czy wasz kaszki jak robicie to mozna przez butelke podawac czy dzidzie jedza lyzeczka???????:confused:

reklama
a u nas z piciem nie ma problemów zarówno herbatkki jak i soki które sama robie( marchewka lub jabłko a czasami do marchewki dodaje dynie)

Smart ja kaszke dodaje do mleczka na 180ml wsypuje 5 miarek (takich od mleka) kaszki i maly zajada przez butelke :-)

Sami ja nie mam miarki do mleka( do kaszki ściągam laktatorem ) i nie mam zielonego pojecia jakiej jest ona wielkości:sorry2: my cały czas się częstujemy cycusiem:-)....na 120ml wsypałam 3 łyzeczki do herbaty...czy to za mało ?bo ta kaszka to była taka wodnista( jak nie kaszka:-D)... jaka jest jej prawidłowa konsystencja?

sami pute to nie sa pomidorki to jest indyk:tak::tak::tak:pomidorki to tomaten no i jeszcze nie widzialam jedzonka z pomdorkami a z indyczkiem owszem juz od 4 m-ca, jak bedziesz miala problem z jakims wyrazem to wal smialo i ja i koral i majkam pomozemy:-D:tak:
sami a tu sa dobre kaszki juz z mlekiem wystarczy tylko wody dodac np z Nestle Milchbrei to sie nazywa -polecam-pychotka.
smart ja ze wzgledu na to ze tylko cycek i Emilka nigdy z butli nie pila to kaszki robie geste i podaje lyzeczka:tak:robie na oko leje wode a potem dosypuje tyle kaszki az zrobi sie gesta:tak:mala woli geste no i tak sie nie ciaprze bo nie kapie z lyzeczki

wczoraj jej dalam czekoladowa kaszke z mulupy mnamm jadla az sie uszka trzesly...
a dzisiaj-porazka-na obiadek znowu podalam marcheweczke -kartofelki -owieczka no i wydawalo mi sie ze je a ona to gdzies pod jezyczkiem albo po bokach buzki magazynowala a po chwili wszystko wyplula:szok:
ugotowalam marcheweczke no i wymieszalam i nie dala sie nabrac
aneta a mieso mozna tez z Hippa w sloiczku kupic,roznego rodzaju,juz takie pomielone ...

SZMINA - ja u nas widzialam w sloiczkach kurczaka i indyka....ale tylko Gerber (takie malusie sloiczki)....ale Hippa jeszcze nigdy nigdzie:no:
A Emilka niezla łobuzica :-)
Ja zauwazylam ze Kubie ostatnio lepiej wchodzą danka tez jak najbardziej gęste....kupilam dla odmiany troche gerbera a to rzadkie ze hoooohooo....i wszystko wypluwa....dzis zrobilam do dani z kurczakiem bardzo geste puree i zjadl wspaniale :-)

Smartl my podajemy kaszkę łyżeczką! Też karmię piersią, ale kaszkę robię na bebilonie..A Tobie nie gęstnieje pewnie dlatego że to mleka naturalne, i te kaszki inaczej reagują tzn. - nie gęstnieją!!!

Szmina dziekuje :tak:a ja pomyslalam ze pute to pomidory bo na sloiczku byly narysowane to sobie tak pomyslalam hahaah :-D
Ale dziekuje za rade odnosnie kaszek wlasnie dzisiaj mam zamiar isc na zakupy dla Nikdoemka bo powoli sie koncza zapasy.:tak:

sami nie ma za co:-D:tak:
a ja wlasnie gotuje marcheweczke i indyczka:tak:wymieszam to z gotowym daniem z Hippa karofelki i kalafiorek:tak:wczoraj chcialam to podac i nie smakowalo wiec troszke dzisiaj dodam zeby sie nie zmarnowalo...chyba mozna tak mieszac co nie?

reklama
bardzo dziekuje o podpowiedzi co do kaszki:-)..tez tak pomyslałam że to mleko z cycusia chyba inaczej wpływa na kaszkę hihihihihi bo jak zrobiłam eksperyment na wodzie to zrobiła się papka:-D

Do góry