reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

HANIU - super ze Matiemu posmakowało....a jakie to danie? - nie przyglądałam sie jeszcze tym po 6, wiec nawet nie wiem jakie są:sorry2:
MONICZKO - no no duzo mała zjadła:tak:.....mamusia dobrze gotuje:tak:

A mnie tez coraz bardziej korci zeby cos upichcic malemu....
A jak myslicie takie normalne jedzonka, nie ekologiczne....to od kiedy?:confused:

reklama
anetka - u nas zeszło warzywa w potrawce z indyka z owocową nutą...
  • a na wyjazd mam: bukiet warzyw ze złotym kurczakiem,
  • domowe ragout z indykiem,
  • warzywa z szynką,
  • kurczak w potrawce z jarzynami (podwójna porcja mięska)
wybierając kierowałam się tym,zeby nie było zbyt wiele nowości w składzie no i żeby kawałki nie były zbyt duże.... te obiadki to przeważnie bobowita i gerber... jako nowy składnik są tam pomidory.... mam nadzieję,ze nie uczulą małego:tak:

anetka - kuba fajnie łapie się za jedzonko.... problemów z jedzonkiem w przyszłości nie powinnaś z nim mieć............ mój się krzywi na wszystko

i też w niedługim czasie zamierzam sama coś gotować...... tylko nie mam żadnego pewnego źródła warzyw i sie boję:sorry2:

a słyszłayście ze w deserkach gerbera w jakiejś serii bylo szkło? - uważajcie

Mmmmmm HANIA - juz same nazwy tych dan smakowicie brzmią:-D
Wiesz co, W jednym daniu z Hippa po 5 m-cu sa juz pomidory - to danie Kubali najbardziej samkuje...no i uczulenia zadnego nie bylo...tylko ze u nas jeszcze nigdy nie zdarzylo sie po niczym:tak:
No i łapie za jedzonko fajnie owszem...za wszystko co nie nazywa sie mleko:cool2:....a najlepiej za to co my jemy:cool2:Wczoraj np jadł z M jablko.....memlał,memlał az odgryzł kawałek tą bezzębną paszczą ;-)

A o gerberze slyszałam.....fuck.....dlatego jak ugotuje sama to przynajmniej bede miala pewnosc ze jest ok.....chcialabym ale sie troche boje. Niby w Tesco sa od niedawna ekologiczne warzywa....tylko co z mieskiem w takim razie:confused:
W niedziele jak bylismy w centrum to zauwazylismy przy rynku sklep z ekoogiczna zywnoscia....ale tam byly tylko wedliny, ale warzywa i owoce tez...no i niby jedzenie dla niemwląt...trzeba to sprawdzic:tak:

Też mam ochotkę coś sama ugotować i cieszyć się jak Moniczka, że smakowało - ale też się boję tych sklepowych warzyw i mięs!:no:

Monikczko skąd Ty masz składniki na Twoje zupki??

Anetko o tym dziale ekologicznym w tesco słyszałam - ceny tam też nieziemska - jabłka 8 zl/kg, ale może faktycznie bez chemii...

Wiecie co w tych zupkach z mięskiem tego mięska jest tyle co kot napłakał - 9% to prawie nic, a jak się samemu będzie gotowało to ile tego mięska się daje??

Hana ... szkło - no to nieźle !!!

Ja teraz kupuje tutaj sloiczki 190g Nikodem teraz na obiadek zjada.
I dzisiaj np. bedzie jadl na obiadek jak sie obudzi bo ja mu daje zawsze tak po 13.00 obiadek: warzywne - spagetti i jakims Pute (niewiem musze w slowniku zobaczyc) ale to jest niby od 4 miesiaca.

Widzialam tez tutaj takie biszkopciki od 6 miesiaca w ksztalcie misiow i tez chce kupic.

A te miskopty Nestele i Bobovity sa u nas od 10 m-ca:eek:

Hmmmm....8 pln to jeszcze da sie przezyc...tylko co jeszcze oprocz jablek jest:-D

ja warzywka mam od rodzicow lub tesciow z ogrodka a czasami z targu o jakies starszej pani hihih a miesko to kupuje piers z kurczaka normalnie w sklepie narazie jest ok:tak:Zdobywam zawsze wieksze ilosci dzile na porcje potrzebne na dane gotowanie i zamrazam i juz. A z tymi deserkami z gerbera to byla seria jabłko z brzoskwinia wycofali cala partie:tak:

Ja z Natą staram się nie przesadzać. Wciąż kupuję jej dania 125 lub 130g (bo gerber ma większe), no i ona całe to spokojnie wsunie, ale dodaję jej to do kaszek - deserki, albo do misiowego ogródka - dania warzywne i mięsne. Dzięki temu nadal ciągnie mleko, choć trochę inaczej, bo z butli to ostatnio tylko 3 razy dziennie, ale za to więcej, od 170 do 210ml. No i wychodzi podobnie jak u was, bo 125 danie + ok. 70ml kaszek, czasem mniej, śednio robię z 2 miarek mleka.

reklama
A dajecie dzieciaczkom codziennie mięsko??? Bo ja daję 5 razy w tygodniu, a pozostałe dwa dni są bezmięsne, wtedy Nata zjada dynię / ziemniaka hippa, albo coś innego, również bezmięsnego, np. zupkę jarzynową.

Do góry