reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
a ja się zastanawiam czy nie nabyć kleiku i nie spróbować troszku podsypać...:szok::rofl2::-D... co radzicie mamy dające już takie rzeczy... nie za wcześnie???

Hana ja daje kleik od wczoraj - tylko że tak po troszke jeszcze wsypuje tzn. pół takiej miarki i będe powoli zwiększac np. jutro dam już całą miarke.
Wczoraj jak dałam małemu do ostatniego mleczka pół miarki kleiku to mi fajnie spał do 7.00 rano. :-)

Kupiłam też kaszke i chce ją podac od poniedziałku jak mały skończy 4 miesiące :tak: mam kaszke z nestle mleczno - ryżową i mam też kaszke bobovity z bananami.

Hana a ile zamierzasz karmic piersia ?
moze i ja cos nabede skoro Julek tak duzo je i sie nie najada :szok:
ale jak skonczy 4 miesiac czyli za 2 tyg. dawalabym tylko przed spaniem
bo sie wykoncze tym wstawaniem w nocy :no:

My kaszek ani kleiku na razie nie dajemy. Patryś najada się swoją porcją mleka i jada w odpowiednich odstępach czasu czyli co 5-6 godzin.
Boje się, ze jak zaczne dodawac kleik to sie mały grubasek zrobi:tak:

Drugi powod mojej zlosci po wizycie u pediatry: zapytalam kiedy moge rozszerzac dietę. A on mi na to ze mam poczekac do 5-6 miesiąca :szok: No idiota!!!!! Mowie mu ze Kuba jest butelka karmiony. I chcialabym zacząc podawac oczywiscie sloiczki, a nie jakies warzywa niewiadomego pochodzenia. Na to lekarz, ze skoro tak to po 4 miesiacu, ale on nie zaleca bo teraz jest epidemia alergii wsrod dzieci, a jak on nie jest glodny po samym mleku to nie trzeba. Nie wiem czy nie jest glodny, bo musi czesto w nocy jesc, nie tak jak Wasze dzieciaczki. A jakby czyms zagescic mleko to moze by sie bardziej najdal i dluzej pospal.......
Postanowilam nie sluchac lekarza i za miesiac podawac sloiki i soki.

dziewczynki więc tak:
  • kupiłam smoczek trójprzepływowy i keik ryżowy... zamierzam własnie tak jak sami spróbować ... najpierw mało... czy nie ma żadnych sensacji;-)... anetka i koral na Waszym miejscu też bym spróbowała bo Wasze maluchy często chcą jeść...
  • sami - skończ najpierw dawać kleik... bo tak wszystko pootwierasz a tam chyba jest jakiś termin do spożycia po otwarciu i żebyś nie musiała wywalać...
  • pieprzyć co mówią lekarze bo każdy gada co innego... przecież nie daję mu karkówki z grila... i nie zamierzam nowości dawać od razu w każdym jedzonku... ale chcę poznać swojego maluszka i jego gusta...
  • koralku - ja tak myślałam,że do 4go miesiąca karmić piersią... najbardziej to bym chciała by nocne jedzenie się unormowało to łatwiej byłoby mi podjąć decyzje... ale może kleik w tej kwestii coś pomoże;-)

Dziewczynki ja to chyba jakas glupia jestem - ale powiedzcie mi jak to jest z tym kleikiem? Jakiej firmy sa i czy one sa przeznaczone tylko do dodawania do mleka jako dodatek czy jak?

kleiki do mleka... a firmy ja kupiłam bobovita (od4m-ca) ... widziałam jeszcze nestle (od 5m-ca)... i zamierzam może na razie może poł łyżeczki...
sami a jak dałaś pół to było troszkę gęste?... a mały poczuł różnicę?... i czy miałaś właśnie specjlny smoczek?

reklama
Hana powiem ci że jak dodałam te pół łyczeczki to gęściejsze chyba nie było no może trochę bo podawałam przez butelke avent ze smoczkiem 2 i tak trochę jakby wolniej leciało, A mały to jak wieczorem dałam to wtrąbił całą butelke i chyba nie poczuł różnicy i spał długo ale jak rano dałam to dużo zostawił ale nie domagał się szybko mleczka więc się poprostu najadł :tak:
A jak będe już dawac 2 albo 3 łyżeczki kleiku to zakupiłam buteleke avent ze smoczkiem trójprzepływowym.

Dzięki Hana za rade żeby nie otwierac wszystkiego odrazu i przeczytałam właśnie ze kleik po otwarciu można trzymac do miesiąca.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry