reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

KasiuMi, weszlam na strone nutricii, i zeczywiscie bardzo tam fajny jest przewodnik zywieniowy. :tak: Dziewczynki polecam!! http://www.nutricia.pl/klub.php
Ja tez sie zastawnawiam nad pojsciem do pediatry i obgadaniem diety Misia, bo on tez je ostatnio za dwoch... szczegolnie w nocy niestety :eek: Niby nie ma problemu, bo do pracy i tak nie wracam, ale mimo wszystko troche sie to robi meczace... :confused: Cyckiem chce dalej karmic, bo tez jeszcze nie jestem gotowa zakonczyc, ale zastanawiam sie, czy nie zaczac troche sztuczniaka dawac- wieczorem szczegolnie... No zobaczymy, postaram sie jeszcze troche wytrzymac na samym naturalnym.

reklama
A my z Kubulkiem jemy juz mleczko Bebilon 2 :-) 1 się skończyła myk 2 i rewelacja Kubulek przyjął je bez żadneGo "ale" ...
Kochane a jeżeli chodzi o produkty nutrici to my tlyko takie szamamy synek lubi je najbardziej :0) ... także też polecam :0)

Jako ze pediatra wkurzyl mnie nieziemsko, a ja lubie robic na przekór....kupiłam kleik ryżowy. Pierwszego i drugiego dnia dosypałam po 1 miarce - nic sie nie dzialo, wiec trzeciego dnia dosypalam 2....bardziej najedzony Kuba niestety chyba nie byl bo obudzil sie na jedzonko jak zwykle :-( A wczoraj wieczorem powyskakiwaly mu takie czerwone kropeczki na buzce, zewnetrznej stronie raczek i brzuszku...myslalam ze to uczulenie, ale chyba tylko potowki, bo dzis juz nie ma....Wczoraj jak maly sie posikal to babcie go tak poubieraly ze potem szybko rozbieralam bo sie caly spocil :zawstydzona/y::wściekła/y:

moj maly od jakiegos czasu jest tylko na butli (karmilam go tylko 2 miesiące), zajada bebilon HA ale chyba ostatnio mu nie smakuje bo przy jedzniu strasznie sie preży, nie wiem co jest grane. moze powinnam zmienic mleko...

Koralku, a co mu dajesz? Jutro chce pogadac z lekarka, i chyba tez misiakowi cos zapodam. Wlasnie tak myslalam, zeby na noc chociaz... :confused: Spi Julek lepiej po tej flaszce? A dajesz jakies sloiczki oprocz cycka i sztuczniaka?

Haaa a Jakub dostał "polizać" czekoladę mmm ależ się wkurzył jak machnął jęzorem dwa razy i mu zabrałam ... hehe żarłoczek mały ...

Nooo lece mu mleczko zmajstrować :0)

Nikodem dostał wczoraj jabłuszko ale się krzywił normalnie pękałam ze śmiechu. Narazie zjadł niecałe 2 łyżeczki - dzisiaj tez mu dam. A jutro chce kupic marcheweczke.
Ni i jakiś soczek chce tez mu dac bo niechce pic herbatek i wody.
A co do mleczka to dwa razy dziennie dodaje do bebilonu 1 - z 3 miarki albo 3,5 kleiku ryżowego. Ale powiem wam też że on czasami to dużo mleczka zostawia i wypija tak mniejwięcej 120ml, czasami mniej a czasami 150ml różnie to bywa. Najwięcej wypił 150ml.

My dzisiaj bedziemy jesc przetarte gruszki.
I mamy już pierwsze uczulenie za sobą - po marchewce.
Podawałam Patrykowi jabłko z marchewką i dostał krostek na buzi, jak podawałam samo jabłko to nie miał więc marchewka temu winnna.

reklama
O widze ze maluszki wcinają ze az miło.....my nadal czekamy.
Poza kleikiem ryzowym.....dzisiaj o 12 znowu dosypalam 2 miarki na 120 ml mleka. Takie to geste ze ledwo przez normalny smoczek da sie wciągnąć. Ale Kubie to chyba odpowiada...A dalam mu dlatego ze domaga mi sie jedzenia od wczoraj normalnie co 1,5 godziny, w nocy tez tak bylo :baffled: I zauwazylam ze normalnego mleczka jak mu daje w ciągu dnia 120 ml to ostatnio nawet poł zostawi, a to z kleikiem wsunął całe....nie wiem czy mu to bardziej smakuje czy jak? Wczesniej samo mleko mu odpowiadało. Ale najwyrazniej samo przestaje mu wystarczac - a walniety lekarz do pol roku kaze czekac :shocked2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry