reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
no my tez jestesmy zadowoleni z homeopatii, nawet moich rodziców namówiłam, i teraz to juz wszyscy w domu sie tak leczymy (tylko my mamy łatwiej no bo teściówka homeopatą jest:-))

a czy polecacie OPTIDERM:confused:
Krem zawierający mocznik i polidokanol. Mocznik jest substancją naturalnie występującą w zdrowej skórze jako składnik utrzymujący prawidłową wilgotność. Jego zawartość w kremie Optiderm zwiększa zdolność wiązania wody przez warstwę rogową naskórka szczególnie w stanach nadmiernego wysuszenia. Polidokanol ma działanie przeciwświądowe i uśmierzające ból. Optiderm jest polecany jako środek uzupełniający leczenie chorób skóry przebiegających z suchością i świądem (AZS, wyprysk kontaktowy i długotrwałe leczenie schorzeń skórnych).

OPTIDERM nie próbowałam,ale składniki wydają sie OK.Nasz krem Emolium też ma mocznik i jesteśmy zadowoleni.
:tak:

Oj, ja bym na tę tabelkę patrzyła z rezerwą - tzn jak dziecku nic nie jest, nie ma alergii, to ok, ale mleko krowie od 12 miesiąca? Wszędzie czytam i słyszę, że od 3 roku dopiero. Poza tym jest tam dużo rzeczy o silnych właściwościach uczulających. Misia od czasu do czasu wysypuje, więc nabiału niet, o mandarynkach, kiwi i czekoladzie też jeszcze nie myślimy

Czym sie roznia te bebilony?:sorry2:

Preparaty o dużym stopniu hydrolizy to preparaty mlekozastępcze, w których białka mleka krowiego, serwatkowe lub kazeinowe poddane zostały hydrolizie w celu obniżenie ich właściwości alergenowych.

Bebilon pepti – enzymatyczny hydrolizat, wskazany w alergii pokarmowej na białko mleka krowiego i białko soi, niedoborze disacharydaz, biegunkach przewlekłych, kolce.

Preparaty słabo lub częściowo hydrolizowane to preparaty o niskim stopniu hydrolizy. Nie zabezpieczają one przed alergią na białka mleka krowiego ani przed schorzeniami z grupy chorób atopowych.
Przykładowe preparaty słabo lub częściowo hydrolizowane: Bebiko HA 1, Bebiko HA 2, Humana HA, NAN HA 1, NAN HA 2

reklama
Jak moje dziecię dziś objadało sie brokułami.Ze słoika nie lubił,a takie gotowane kawałeczki wcinał,aż uszy mu sie trzęsły.:tak:

Do góry