reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
Miska 5 dzieki za odpowiedz. Ale... jestem juz 4 dzien w pracy. STRACH MA WIELKIE OCZY :) Chlopaki daja sobie swietnie rade!! Pomijam balagan na kolkach, ale to nie o to przeciez chodzi :) Tatus spisuje sie na medal. przez co jeszcze bardziej go kocham!! Czy jest jakas szansa, zeby Jasiek budzil sie na cyca rzadziej nic co 2 godziny????? bo moge tak dlugo nie pociagnac. Poradzcie cóś :)

Miska 5 dzieki za odpowiedz. Ale... jestem juz 4 dzien w pracy. STRACH MA WIELKIE OCZY :) Chlopaki daja sobie swietnie rade!! Pomijam balagan na kolkach, ale to nie o to przeciez chodzi :) Tatus spisuje sie na medal. przez co jeszcze bardziej go kocham!! Czy jest jakas szansa, zeby Jasiek budzil sie na cyca rzadziej nic co 2 godziny????? bo moge tak dlugo nie pociagnac. Poradzcie cóś :)
Beza może spróbuj na kolację podać kaszkę, niektóre dzieciaczki dłużej śpią po niej. Niestety na moją Wiki kasza nie działa, budzi się też co 2-3h. Nie wysypiam się, ale na szczęście nie chodzę do pracy, więc jakoś to przeżyję.;-)

Ja Lence daję na noc kleik na mleczku i co prawda budzi się raz ok. 1 ale wtedy nie je tylko po prostu chyba ma ochotę już wstać ale dość szybko zasypia, druga pobudka jest między 3-4 (czasami później), wtedy jemy :tak::tak: i idziemy dalej spac. Pobudka ok. 8 i czasami jeszcze pośpimy razem do 10 :-D:-D.
No oczywiście są noce wyjątkowe w negatywnym tego słowa znaczeniu :-:)-(.

Dziś zakupiłam Kubulinkowi takie "słoiczkowe nowości"::-)
marchewka+kukurudza Gerbera
jabłko+suszone śliwki Gerbera
łagodna zupka krem z królikiem Bobovity
kukurydza z pietruszką i ziemniakami Gerbera
Zobaczymy jak mój maluszek będzie wcinał.:-)

A czy ktoś wie ile maluch powinien wypijać soczku lub wody(w naszym wypadku soki odpadaja)?.Bo chyba trzeba jeszcze dodatkowo dopajac,kiedy już dziecko zjada obiadki.:hmm:

Rozalka gdzieś słyszałam, że 100 ml soku owocowego, ale wody to chyba można więcej jak jest upał.
A czemu piszesz, że soki odpadają?

Rozalka gdzieś słyszałam, że 100 ml soku owocowego, ale wody to chyba można więcej jak jest upał.
A czemu piszesz, że soki odpadają?
Nie wiem czemu,ale Kuba nie lubi soków.Próbowłam już wielu i wypluwa.Jako tako "wchodzi mu jabłko+słodka porzeczka.Nadal szukam takiego,co mu podpasuje.:-)Dziwne to moje dziecię.A "słoiczkowe" potrawy wcina równo(no oprócz szpinaku).Deserki tak samo.

rozalka, mnie się wydaje, że wody jakoś kontrolowac nie trzeba, bo to w końcu nie ma żadnej wartości odżywczej. Ja daję Tosi w ciągu dnia wtedy kiedy widzę, że jej się chce- w sumie nie wiem po czym to poznaję:-):-DAle np. jak się obudzi z drzemki, do popicia obiadku , w nocy jak się przebudzi...

dziewczyny, już jakis czas podaję Tosi gluten- jedna łyżeczka kaszki manny do obiadku- i nie wiem, czy to cały czas trzeba taka porcję dawać, czy po jakimś czasie się zwiększa tą dawkę glutenu???
kasiad, a ty juz podajesz Oliwce żółtko???

podziwiam te ktore gotuja dla maluszka ja postanowilam byc twarda i nie gotowac- chociaz kocham gotowanie i przebywanie w kuchni. jednak bede wygodna zwlaszcza jesli gdzies sie jedzie to moze byc problem bo nie zje sloiczka.

co do picia to moj Szymi nic nie chce zupelnie jedynie cycus i czasem przypadkiem wpadnie mu z kubka niekapka troche wody bo tylko do tego otworzy dzioba a tez je wszystko ze sloiczka maly dziwaczek.

reklama
Do góry