reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Rosmerta, wspolczuje tego AZS. strasznie musisz sie meczyc bidulko (no ze maluch tez to jasne).

U nas wszystko jest gryzione, ale biorac po uwage ze martyna ma 10 zebow to w sumie nic dziwnego.

i jajeczniczke na maselku Makrelka chetnie wcina. to jej ulubione danie, szczegolnie jesli jest ze szczypiorkiem:tak:

reklama
A co mu dawałaś Dicoflor czy Lakcid?Czy jeszcze co innego?A poza tym kukurydziane produkty nie są najlepsze dla dzieci z AZS,mogą pogarszać stan skóry.(niestety)My jemy na szczęśie,ale też nie duzo.

ja podawałam Acidolac - bo zawiera obydwie grupy bakterii których brakuje Hubkowi, podałam tylko dwa razy w odstepie kilku dni i naprawde odrobinkę, i po drugim podaniu tak strasznie się skóra pogorszyła, że drapał i gryzł do krwi...:-(

hmmm, może faktycznie spróbuje z tymi waflami ryzowymi, tylko czy bedzie je chciał gryźć:confused:zobaczymy, może się zdecyduję, bo troche sie teraz boje podac mu cokolwiek, a na dodatek w tym tygodniu pewnie dostanie drugie szczepienie przeciw tężcowi i boje się że skóra znowu sie pogorszy...:-(a juz wychodzimy na prostą pomalutku...

Rozalka jakich emolientów używacie? czy po nich skóra się zaognia jakby troche w miejscach gdzie jest gorsza? my testujemy kolejny produkt: Allerco i po nim sie tak nie zaognia,a po Oilatum, Emolium, Physiogelu się zaogniała po kilku posmarowaniach:wściekła/y:

Rozalka jakich emolientów używacie? czy po nich skóra się zaognia jakby troche w miejscach gdzie jest gorsza? my testujemy kolejny produkt: Allerco i po nim sie tak nie zaognia,a po Oilatum, Emolium, Physiogelu się zaogniała po kilku posmarowaniach:wściekła/y:
No u nas sprawdza się Emolium krem specjalny,a na ciałko emulsja,no ale widocznie coś Hubciowi nie służy.Może smaruj poprostu parafiną,chodzi o to by nawilżac i natłuszczac.A próbowałaś maść robiona z wit.A,ma naprawdę mało składników.Jest na receptę,5 zł.
Tragicznie macie,współczuje.
Jak u nas jest skóra mocno zaogniona stosujemy też Zyrtec w kropelkach,ale ostatnio juz w ogóle.
Acha,ale po posmarowaniu skóra rzeczywiście jest bardziej czerwona,ale tylko u nas na szczęście przez godzinkę,a potem troszkę blednie.
A kąpiemy Kubę co drugi dzień i w niezbyt ciepłej wodzie.No i nadal przygotowuje mu mleczko i posiłki na wodzie mineralnej.Raz podałam z kranu i MASAKRA.Wszystko czerwone(tzn. te newralgiczne miejsca)

No i nadal przygotowuje mu mleczko i posiłki na wodzie mineralnej.Raz podałam z kranu i MASAKRA.Wszystko czerwone(tzn. te newralgiczne miejsca)

no ja też tylko na wodzie mineralnej i to jeszcze przegotowanej - z tą wodą z kranu to nawet wolałam nie próbować:no:
a ten krem z wit.A próbowalismy i przez kilka dni było ok, a potem znowu zaognione te chore miejsca:-(i tak prawie z każdym kremem, chociaż np. po Oilatum to były zaognione ale po pewnym czasie to mijało, dlatego pytałam ciebie jak to jest u was. Ale ten krem co teraz stosujemy jest ok, testujemy go juz 4 dzien i narazie jest ok, w ogóle sie nie zaognia skóra

reklama
Ja też zawsze przegotowuję Milence wodę (źródlaną Żywiec Zdrój albo Kropla Beskidu) na mleczko i herbatki, choć od kranów pewnie nic by jej się nie działo, ale wolę żeby nie piła tego syfu :baffled: a dla nas to żaden problem raz dziennie przegotować garnek wody.

Do góry