reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

świetny pomysł z tą ksiązką kucharska dla maluchów:tak::-)
sa tam takie uniwersalne przepisy, któe moglabym podpasować dla Hubka, ktroy nie je nabiału i jajek? zreszta najlepiej jak odnajdę ją w empiku i po prostu przejrzę:tak:
u nas coprawda z jedzeniem nie ma problemu, bo Hubek zajada bardzo ładnie i wszystko co mu przygotuje, łacznie z warzywami (ulubione jedzonko to gotowana marchewka, nawet na zimno juz chwycona w rękę i spałaszowana niemal w biegu:-D), ale HUbek lubi pichcic w kuchni i może fajne pomysły tam są

Kurcze, pewnie za duzo takich przepisow tutaj nie ma. Musze sprawdzic (a troche tego jest). Chyba ze zupy i jakis salatki. Bo tak to w kazdym cos jest ; albo smietana, albo jajka, albo maslo. Masz racje, ze najlepiej jakby sama przejrzala te ksiazke i zobaczyla czy Ci sie oplaca ja kupowac.:-)

reklama
U nas TRAGEDIA z jedzeniem i jest coraz gorzej :-:)-:)-(
Milenka nie chce jeść w zasadzie już niczego innego jak tylko mleczko, banany i biszkopty :no: Żadnych normalnych potraw nie chce tknąć, czasem w przedszkolu jak ją odbieram pani mówi, że przez cały dzień KOMPLETNIE NIC nie zjadła :no:
Wczoraj przez cały dzień na przykład zjadła:
- 2 x mleko
- pół jajka sadzonego
- kilka mini-marcheweczek
- 2 łyżki słonecznika
i to wszystko :-(
Zaczynam się bardzo o nią martwić :-(

Czasem jak ma lepszy dzień to zje jakieś owoce albo kiełbaskę.
Zupełnei niejadalne są dla niej kanapki, serki, jogurty, ziemniaki, nawet makarony, kasze, mięsa, wędliny, sałatki... no dramat po prostu :-(
Chodzi nie raz i mówi że jest głodna, ale co jej podsunę to NIE! Najchętniej zajadałaby cały czas ciastka, ale już przestałam je kupować i teraz po prostu nie je :no: :-:)-:)-(

Kiedys Wam pisalam ze Milena nie chce jesc miesa, ryb, warzyw itp. Bedac w Pl kupilam ksiazke kucharska dla dzieci tzn. sa w niej rysunki, opowaiadania oraz przepisy na jedzonko dla dzieci. Milenie bardzo spodobala sie ta ksiazka. Codziennie cos z niej wspolnie gotujemy, a co najwazniejsze Milena doslownie wszystko je. Normalnie nie moge w to uwierzyc, ze w taki prosty sposob zachecilam ja do jedzenia.

jakby ktos chcial zobaczyc co to za ksiazka
Cecylka Knedelek, czyli książka kucharska dla dzieci - Joanna Krzyżanek - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl
Joasiek może spróbuj z tą książeczką, którą poleca Karolina:tak: U nas nie ma takiego problemu, bo Victor praktycznie je wszystko i nawet udaje nam się go przekonać do spróbowania nowości:happy: Powodzenia:tak:

my tez nie mamy takiego problemu, bo Hubek zajada wszystko, ale może faktycznie spróbuj z tą ksiązka Joasiek:tak: może jak MIlenka przygotuje cos sama to z apetytem to potem zje:tak::-) no i ja napewno nie podawałabym słodyczy o które sie upomina, jak bedzie faktycznie głodna to zje w koncu cos porządnego:tak:

Joasiek z książka fajny pomysł.
U nas tez pomogły tosty z Myszką Miki(
http://www.allegro.pl/item801901409_gofrownica_opiekacz_2w1_disney_myszka_miki_109pln.html
Kuba je rano sandwicha z chlebka pszennego(w środku kiełbaska,ser,jakieś warzywko i troszkę przecieru pomidorowego).
A dajesz jakies witaminki,u nas zdecydowanie lepszy apetyt po Kidabionie,ale wiem,że jest jeszcze Apetizer(?).I po Bioaronie C
niektóre dzieci też lepiej jedzą,ale to kwestie indywidualne.:tak:

Joasiek, nam ta ksiazka bardzo pomogla. Ja tez juz sie balam jak lecial kolejny tydzien, a Milena jadla tylko jogurty, chleb z serem albo z samym maslem. Zero miesa, ryb i warzyw. I bylo to samo jak u Ciebie, nawet jak byla glodna to nie zjadla nic innego.
A wlasnie teraz wcina kapusniak z przepisu z tej ksiazki. Zaczela jesc mieso, ryby i jak razem przygotowujemy zupe to Milka wcina surowa pietruszke i marchewke. Mam nadzieje, ze u Was ksiazka tez ''rozwiaze'' problem.

Prześliczna ta gofrownica!!! :tak:
Na razie próbowałam tylko Apetizera,ale po wypitych 2 butelkach zero efektu :no: a wydaje mi się, że wręcz jest coraz gorzej.... Tylko przez pierwszy tydzień może przy Apetizerze więcej jadła, ale z drugiej strony była wtedy przegłodzona po chorobie :-(
Tych 2 pozostałych nie próbowałam, poczytam skład czy zawierają co innego niż Apetizer i czy warto kupić...
Książeczkę już zamówiłam :tak:

reklama
Milenka jeśli łaskawie zgodzi się na chlebek, to tylko sam ! Bez masła i bez dodatków...
Jak wychodzimy z przedszkola (po śniadaniu, obiedzie, podwieczorku - których tam nie chce jeść) to woła że jest glodna i pani daje jej suchą kromkę chlebka :-(

Kiedyś wcinała dużo rzeczy... a teraz powoli stopniowo sama elininuje kolejne produkty ze swojego spisu rzeczy jadalnych, załamka normalnie :no:

Do góry