reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

Prosze jaka Zuzia słodziutka, chce sie z mamusia podzielić :)
Ja ucze Michasia zapalac i gasic światło, jak wchodzimy do łazienki na zmiane pieluszki lub umycie buziaka to od razu wyciąga rączke i patrzy na szybkę w drzwiach :) bo widzi ze robi się jasna.. super to wyglada.
ps dziweczyny a opowiedzcie jak wyglada spanie Waszych maluszków, bo nie wiem czy odzwyczajac Michasia od nocnego karmienia czy jeszcze poczekać. Karme go butelka i czasami ze 4-5 razy wstaje.
Moja Ola zasypia po 20 i śpi do 7:30 :zawstydzona/y:, w nocy bez jedzenia :blink:
Ale ona tak się już ustawiła jak miała 3 m-ce, z resztą od początku budziła się na jedzonko 23-2-5, potem 2-5, potem 5 i wydłużyło się do 7, czasami 8 :-D
Wydaje mi się jednak, że to indywidualna cecha maluszka :tak:

reklama
Jak karmiłam cycem to wstawałam nawet z 6 razy, odkąd przeszliśmy na butlę, Bart je po 20-stej i dopiero rano jak się obudzi- zazwyczaj koło 8 ;-)

Hej dziewczyny, ile miały wasze dzieci jak zaczęły przewracać się z brzucha na plecy i odwrotnie? Moja córka jest z końca czerwca ale jeszcze tego nie robi (z 29 czerwca dokładnie). Poza tym siedzi jak się ją posadzi i podciąga się sama do siedzenia jak ma się czego chwycić. Jak leży na brzuchu to "pływa" czyli ręce i nogi w górze, buja się w tył w przód na prawo i lewo, czasami przekręca głowę jakby miała się przewrócić na plecki ale nie przewraca się (zdarzyło jej się ale zaledwie kilka razy). Aha i jeszcze leżąc na brzuchu kręci się wokół własnej osi:-). Trochę mnie to martwi to nie obracanie się bo wiem że inne dzieci to robią już nawet jak mają 5 miesięcy.

Joasiek1977 tylko pozazdroscić - całe nocki przespane:-D
Darunia to ma szczęscie z Bartutkiem - bo on taki grzeczniusi:-D

Ostatnia edycja:
Mamo Helenki nasza Antosia jest też z końca czerwca - nauczyła się przewracać na brzuszek dopiero przez święta, więc nic się nie martw, a poza tym to bardzo indywidualna sprawa i nawet w 8 miesiącu nauka przewracania mieści się w normie. Trochę cierpliwości :tak:

Co do spania Antosi, to tylko w 3 pierwszych miesiącach budziła się co 3-4 godziny, teraz jak przed spaniem pije z piersi - a kładziemy ją ok. 19.00, to śpi do 6.00 - czasami o 5.00 się obudzi i znów pierś, a butelkę dostaje dopiero jak na dobre się przebudzi.

No to super macie!! Może jeszcze troszke i zacznie mi dłużej spać! bo marzy mi sie przespana nocka :)
Jak na razie wstajemy z mężem na zmianę. Teraz śpi jeszcze niespokojnie bo chyba kolejne ząbki idą.
A co do kapania to my Michałka kąpiemy juz w dużej wannie, bo kupiłam mała wanienke i już sie w niej nie mieści. W dużej wannie to dopiero jest zabawa :) cała jestem mokra i pół łazienki pływa jak się Michas kąpie :))) Chodzimy na basen wiec sie wody nie boi.

Właśnie jak to do Was pisze Michas bawi sie obok mnie na kanapie i udało mu sie samemu wstać :))))))) Ale jest zadowolony :)))

Mam głupie pytanie, jak wkleić tą buźkę z zębami?:-) Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na takie pytanie, jak nie to sorry.

reklama
Do góry