reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

Ale miałam dziś zabawę z Krzysiem:-). Robiłam mu deserek, obierałam jabłka. Mały siedział obok w wózku i patrzył. Co spadły obierki do kosza, to on w smiech...taki głośny i radosny, aż się pokładał. Uwielbiam, jak się tak śmieje:tak:. Obrałam tych jabłek dużo więcej niż potrzebowałam:zawstydzona/y::-):-D.

reklama
Staś juz kilka razy puścił się, jak stał. Ale moim zdaniem to raczej przypadkiem.
No i opanował pozycję klęczącą. Nie bardzo mi się to podoba, bo potem siada na nóżkach, a to niedobre na kolanka. I musze go ciągle sadzać na pupie.

Gratrulacje dla dzieciaczków:-):-)
Kuba też często klęka i pupę ma między nogami na podłodze. I co go poprawię to on i tak swoje. Ale staram się pilnować, bo któraś z Was pisala o ile się nie mylę, że to niedobrze

No i opanował pozycję klęczącą. Nie bardzo mi się to podoba, bo potem siada na nóżkach, a to niedobre na kolanka. I musze go ciągle sadzać na pupie.

Kuba też często klęka i pupę ma między nogami na podłodze. I co go poprawię to on i tak swoje. Ale staram się pilnować, bo któraś z Was pisala o ile się nie mylę, że to niedobrze
Mam dokładnie to samo :sorry2: moje poprawianie nic nie daje :baffled: Pocieszam się tylko że mała wreszcie zaczęła normalnie siadać, więc sama przechodzi z pozycji klęczącej do siadu... O ile się nie mylę Magdziara pisała, że siadanie na klęczkach źle wpływa na stopy... nie wiem czy dobrze pamiętam :zawstydzona/y:

Gratrulacje dla dzieciaczków:-):-)
Akurat to nie ja o tym pisałam, ale wiem, ze jest to rzeczywiście szkodliwe. Szczególnie niedobrze, jeżeli dziecko siedzi w kształt litery W...stopki na zewnątrz, pupa między piętami. Akurat z naszą rehabilitantką jesteśmy na etapie oduczania Krzysia takiego siadania:dry:

Asia, a jak Krzysia oduczacie takiego siadania?? :confused:
Poprawiamy, poprawiamy i jeszcze raz poprawiamy...stopki w przedłużeniu łydek, kolanka i pięty razem. Tylko w ten sposób wolno mu przysiąść na pietach. W tej pozycji też delikatnie uciskam i masuje mu uda, żeby rozciągnąć mięśnie. Ale poza tym ćwiczymy tez różne układy stópek, nóżek, w przyklęku, w wyproście tak, żeby aktywować i rozciągać wszystkie mięśnie. Trochę to skomplikowane i czasami sama po rehabilitaci nie pamiętam wszystkich zaleceń:zawstydzona/y:

reklama
No kochane dziaczki gratulujemy MEGA postepów

no, Michał od wczoraj chodzi za dwie rączki i puszcza sie i stoi juz dłuższą chwile sam bez trzymania. Czekam na ten pierwszy kroczek :-D
No i jak ide z jedzeniem woła am, to juz sie pare razy zdazylo ale nie wiem czy 8,5 miesieczne dziecko moze mówic cos ze zrozumieniem.
Kosi kosi dalej nie robi...

Do góry