reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Paulinka - dokładnie! To, że dziś na wizycie nic nie wskazywało to nie jest powiedziane, że np. 0 3 w nocy coś się nie zacznie. To jest jedna wielka loteria:-D

Annte - zgadzam się z Tobą w 100 %! :-D I niech się śmieją, ja mam zamiar plan wywoływania wcielać w życie :-D:-D tylko ta moja infekcja z lekka mi plany krzyżuje... :dry:

reklama
Jutro mam wizytę położnej, zapowiedziała mi już badanie rozwarcia itd. i jestem pełna nadziei, że moje odkurzanie, mycie podłóg i wszystkie te zabiegi zadziałają. :-D

Ja już dzisiaj po ktg, usg i pobraniu badania na paciorkowca.
Ktg jak zwykle ok
USG - trochę dziwne. Miałam dowiedzieć się czy mały rośnie. Mały tak się ułożył że było ciężko cokolwiek zmierzyć ;/ Główka wyszła tym razem mniejsza niż brzuszek (terminowo) ;/ no i bądź mądry pisz wiersze. Podejrzewali hipotrofię bo była różnica między główką a brzuszkiem - teraz też jest ale odwrotnie. No i jeszcze lekarz powiedział że żołądka nie widzi ale możliwe, że akurat kupkę zrobił. Waga ok 2850 g czyli 350 g w tydzień nie jest tak źle. Ale chyba dopiero się uspokoje jak już malucha będę tulić przy cysiu.
Dobrze, że w piątek kolejne usg może tam wyjdzie coś dokładniejszego.

A wynik na paciorkowca może będzie już w piątek.

pozdrawiam

clue widzisz ze te pomiary to naprawde trzeba brac z przymrużeniem oka :dry: napewno malenstwo ma sie dobrze i napewno urodzi sie o odpowiedniej wadze :tak:

paulinka
no wysokie cisnienie jednak lepiej miec pod stała kontrola tym bardziej w tym tygodniu ciazy . jakos dasz rade :tak: pamietaj ze to dla dobra dzidzi :tak:

&&& za was dziewczyny

Tak. Do tego mam białkomocz i obrzęki. Więc wychodzi na zatrucie ciążowe. a mój gin idzie na operacje i wraca 14 maja, więc nie miałby się kto mna zająć, dlatego poleżymy sobie u niego na oddziale i jego koledxzy będą mieć mnie na oku...

paulinka powodzenia
u mnie wyniki dobre mocz, ciśnienie, pobrały mi wymazy z gardła nosa i pachwiny ale położna nie mogła wyczuć małego i dlatego mam skierowanie na usg bo nie takie to oczywiste że leży teraz głową w dole cholewka że mi teraz ten stres potrzebny...i juz mowiła o przekręcaniu malucha lub cc

reklama
Do góry