reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

reklama
My dzisiaj też byliśmy Maćka podglądać. Wsio ok, dzieć nam rośnie, waży już 3600:szok:

Mój miał tyle tydzień temu. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka :confused:

Czy was też bolą kości miednicy/kość łonowa/pachwiny przy poruszaniu się i zmienianiu pozycji np. z leżącej na siedzącą? Jak jakimś cudem wstanę to pierwsze kroki są tip topami, bo wszystko boli. Łącznie z podbrzuszem :confused: Mam tak już od 2-3 tygodni, ale mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz gorzej. Lekarz to bagatelizuje. Nie wiem co o tym myśleć...

Po wizycie ,wszystko ok ...jak narazie nic nie wskazuję na porod :confused: no ale wiadomo kto to wie ...
dziś była ostatnia wizyta ,nastepnym razem dzien po terminie mam przyjechac do szpitala na ktg i umówienie się na wywyołanie ...powiedział zeby nie jechac jak beda skurcze pierwsze , tylko poczekac czy sie akcja rozwija , no chyba ze wody odejda...dal też paski do sprawdzenia czy to nie wyciekajace wody ....

Waga + 10 czyli nie jest żle ...no ale zostały jeszcze dwa tygodnie...albo i nie :-)

Patina to gratuluje udanej wizyty :tak:

Basienia tak boli i to wlasnie najgorzej jest jak wstaje z łozka albo przewracam sie z boku na bok ale to normalne bo sie wszystko tak rozchodzi i przygotowuje do porodu a dwa malentwo moze tam napierac teraz głowka.

Witajcie ja też już po wizycie i na poród się nie zanosi, wszystko trzyma:-) Pozwolenie na wyjazd mam więc skorzystam z ostatnich chwil wolności:-)
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny:-)

dziewczyny ja rowniez gratuluje udanych wizyt pociesze was ale moja maluda 14 kwietnia miała juz 3600 wiec ciekawa jestem ile ma teraz i ile bedzie miała po porodzie. Jestem przerazona jak ja ja z siebie wydobede :baffled:

gratulacje dziewczyny udanych wizyt :-)
ale te wasze dzieciaczki duże zazdroszczę :-) nasza na usg w 37 tc 2700 ale i tak troszke podrosła w porównaniu z poprzednim

reklama
Ja po wczorajszym usg dowiedziałam się,że w wymiarami maluszka jest wszystko ok. waży ok 2800.
Natomiast mamy inny problem-a mianowicie łobuziak sobie na dupce siedzi,główka w górze,jest w pozycji pośladkowej i mam w tej sprawie pogadać z położną. Kobieta która robiła usg powiedziała,że najprawdopodobniej zaproponuja mi odwracanie maluszka,zaleciła aby nie czekać do wizyty(mam w przyszłą środę) tylko zadzwonić wcześniej do położnej i poinformować ja o tym. Tylko,że ja od wczorajszego popołudnia próbuje się do niej dodzwonić i nikt nie odbiera.

Do góry