reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co się dzieje w moim brzuszku ?(z perspektywy lekarza)

Aghuska ja tez bede miala juz praktycznie w 22tyg.W pierwszej ciazy za wczesnie mi zrobili i musialam wracac po kolejnych 2och tyg.Co do usg,aktualnie mialam juz ich sporo,chyba ok.9,ale w ciazy z V pobilam rekord i nic sie nie stalo,choc tez wole miec ich mniej.
As jak zawsze niezawodna :tak:

reklama
im mniej usg tym lepiej i 22 tc powinni być to badanie:tak: nie bez powodu ogranicza się ilość badań usg tylko w uzasadnionych przypadkach wykonuje się je cześciej

Ja jak narazie miałam 3
pierwsze w 7 tygodniu -pusty pecherzyk
dlatego drugie za 10 dni :-)
trzecie w 12 tygodniu
czwarte będzie w 20 tygodniu no i ostatnie pod koniec jakoś i to tyle ...na więcej nie ma wskazań, więć nie ma powodu żeby robić ...Ja bym chciała pewnie poglądać maluszka , ale jak lepiej nie to trudno...

Witam po wizycie!
Co do usg, to ja miałam 5. Dziś połówkowe. Pojechaliśmy do lekarza a tam puściutko więc weszłam do gabinetu od razu, nie musiałam czekać i gin miał dla nas więcej czasu.:-D
Z Kluseczką wszystko jak najlepiej! Doktor pomierzył wszystko co miał do zmierzenia i powiedział, że jest bardzo dobrze! Serduszko jest zdrowe i bez widocznych wad, kręgosłup ok, paluszki wszystkie!Łożysko na przedniej ścianie macicy. Jestem bardzo szczęśliwa! No i potwierdził na 99%, że będziemy mieli córeczkę!:-D:-D:-D
Męskiego przyrodzenia brak, R. miał jeszcze do dzisiaj nadzieję, ale się cieszy z córki!
Kluseczka warzy 454g :szok:
Skurcze, które mi się przytrafiły są normalne, to macica protestuje przed niewygodną pozycją. Nie jest to szkodliwe.
Na przeziębienie mam leżeć i się kurować. Zrobiłam już sobie inhalację z amolu i piję herbatę z malinami i miodem. Byle by przetrwać do czwartku po południu!:nerd:
Cieszę się że wszystko u nas dobrze! Następna wizyta za miesiąc. Dostałam skierowanie na test glukozowy, morfologię i mocz. I już nie mogę się doczekać!!!!

reklama
Annte cieszę się, że dzidzia zdrowa:) No i gratuluję oczywiście dziewczynki!

Ja też czuje skurcze od kilku dni, ale myślę, że spowodowane to jest nadmiarem pracy, więc się nie przejmuję. Ja do tej pory miałam 6 USG, połówkowe będzie 7.

Do góry