reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

U mojej małej też teraz tętno skacze do 160 a jednego dnia do 190 z tym, że mi lekarz powiedział, że moa mała szykuje się do porodu (wg OM mam na 17.06 termin). Też bardzo się wystraszyłam w zeszłym tygodniu jak zobaczyłam tętno powyżej 160. Wczoraj mała miała 140-150, a jak się ruszała to skakało 160-170...

reklama
witajcie słodziaki.3/4 z was mnie nie zna bo od ciąłych polegiwań a szpitalu nie zaglądałam zbyt często na forum. gratulacje dla mamusiek. nikuśka jestem ciekawa co u ciebie ale niestety nie mam teraz czasu zeby czytac zaległosci bo pewnie bym sie dowiedziała. nie lezałam a szpitalu ze wzgledu na skurcz ale z powodu silnej cholestazy.a u mnie jest juz maluch.urodziłam 28.05 w 36 tygodniu ciazy przez cc(planowane na ten tydzień). takze jestem zywym przykładem,ze mozna pokonac wszystkie przeciwnosci losu. nie dałam sie skurczą.cukrzycy ciażowej ani trwajacej dwa miesiace cholestazie i mam maluszka u swojego boku. jest malutki bo ma tylko52cm i wazy 2440 ale mam nadzieje,ze nadrobi i bedzie ok. u mnie cukrzyca sie cofneła i od momentu zjedzenie pierwszego posiłku po cesarce było ok;mały cukier tez ma ok. od wczoraj jestesmy w domu-pikne uczucie znowu mieszkac a domu a nie w szpitalu.

Ostatnia edycja:
martuska waga idealna :) - mój Bobas w 31 tc miał 2100, a też lekarz twierdzi, że jest OK.

monika GRATULUJĘ! To musi być cudowne uczucie miec juz Maluszka przy sobie. Nie mogę sie doczekac tej chwili!

monika1977
Gratuluję przede wszystkim zdrowego chłopca!
I tego że dzielnie zniosłaś wszystkie te przeciwności losu.
Super.
Niech się mały dobrze chowa, szybko i zdrowo rośnie.
Pokaż go koniecznie jak będziesz miała chwilkę :tak:

witam
...nowej mamusi gratuluje!
Miranda- wyrazy współczucia z powodu Sławusia. Przeraziłas mnie, bo ja ciagle słysze od mojego diabetologa, ze najgorszym wypadku dziecko bedzie duże i że w sumie nic mu nie grozi, a tu sie okazuje ze może skonczyc się tak tragicznie.Przepraszam, ze pytam i oczywiscie nie musisz mówic, ale co było bezposrednim powodem jego odejścia? Jedyne co udało mi się doczytac, to to, że słodkie dzieci moga sie urodzic w terminie ale np. niedojrzałe oddechowo. A może na cos jeszcze trzeba zwracać uwagę?

Monika ja Cie pamietam :-) Gratulacje i niech synek szybko goni :-) zazdroszcze cofniecia cukrzycy, ja ciagle walcze :eek: zobaczymy co mi diabetolog powie za 4 tygodnie:eek: a moze i u mnie ta paskudna cukrzyca zniknie:baffled:

agorana byłam dziś na USG , malutka waży około 2870 i wymiary ma zgodne co do trwania ciązy, jedynie nóżki dłuższe o tydzień.
Jak odstawiłam prawie cały chlebek to cukry są w normie, wariactwo.
Miranda, przykro mi z powodu Sławusia..
Zmykam spać.
Do napisania.

reklama
Selena no to Twoja córcia będzie długonoga laska :) ponoć przy cukrzycy w tych pomiarach najważniejsze żeby obwód brzuszka nie był zbyt duży - bo to może świadczyć o tej całej makrosomii.
Spróbuj pumpernikiel - mi akurat bardzo służy i koniecznie dostarczaj jakiś węglowodanów (chociaż po kromeczce do śniadania i kolacji, do obiadku też jakieś ziemniaczki, ryż brązowy, makaron razowy, kasza) , bo przegiąć w druga stronę też nie można :)

Malinka zniknie zniknie :) czasem potrzeba trochę więcej czasu - a najlepiej do dać sobie spokój z mierzeniem - tylko po 6-8 tyg. zrobić sobie to obciążenie glukozą.

Do góry