reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
jejka zapomnialam normy mam na czczo 60/90 a po posiłkach do 120 a musze mierzyc 2 godz po posiłku
Do Poznania? Ja też tam chodzę i życzę dużo cierpliwości i wytrwałości. Kolejki maskryczne i radzę ci być jak najwcześniej. To normy i pomiary masz tak jak ja. Też chodziłam na Polną ale wolę wydać trochę kasy i chodzę prywatnie. Z tego co wiem to babka do której chodzę też tam przyjmuje na kasę chorych więc może do niej trafisz. A skąd jesteś? Daleko masz do Poznania?

hahaha, no wiesz..... .......
są oczywiście różne szkoły, ja - jako matka alergika - jestem wyznawcą najpopularniejszej, czyli - im późniejszy kontakt z alergenem, tym mniejsza szansa na uczulenie. :-)

Dokładnie :-) U nas jest tak samo :-) Ja młodą karmiąć musiałąm mieć ścisłą dietę, rosół z solą, bez żadnych przypraw, wędlina tylko drobiowa i szklanka soku jabłkowego dziennie, tak wytrzymałąm 3 miesiące, później mogłam powoli wprowadzać. Zero cytryn owoców itd :-) Więc jeszcze bardziej rygorystyczna dieta niż chyba ta cukrzycowa.

rano cukier mam miedzy 70 a 82 po obiedzie 2 razy zdarzyło mi sie ze miałam 120 a po kolacji miedzy 80 a 100.

to gdzie Ty masz cukrzyce??:szok::szok::szok::szok:

jestem z piły i do Poznania mam 100 km. jade pierszy raz od czasu mierzenia poziomu cukru. moze nie bede musiała tak czesto mierzyc..... ale nie bede sie uzalac nad soba bo z tego co przeczytałam to nie mam tak zle:cool2:

jestem z piły i do Poznania mam 100 km. jade pierszy raz od czasu mierzenia poziomu cukru. moze nie bede musiała tak czesto mierzyc..... ale nie bede sie uzalac nad soba bo z tego co przeczytałam to nie mam tak zle:cool2:

nie masz, nie masz :-) dlatego nie martw sie na zapas, i nie katuj niepotrzebnie dietą!! Poczekaj na wizyte :tak: Masz wyniki o jakich ja marze, a nie osiągam nawet z insuliną :eek:

no własnie widzac wasze wyniki byłam w szoku ze mam tak niskie cukry. trzymam diete bo musze tak mi zalecili w poznaniu zobacze teraz w piątek co mi powiedza. a co do diety to zauwazyłam ze w zasadzie tylko rano bardziej musze uwazac bo na obiad np. dzisiaj miałam ogromnego schabowego z ziemniakami i surówka i po 2 godzinach miałam 105 a po kolacji jedzac 2 kanapki z wedlina pomidorem ogorkiem i czasami rzodkiewka nie przekraczam 100.

Joasia jak Twoje zawroty głowy? Przeszło Ci? Kiedy będziesz miała wyniki z 75g?

Izuchna:)) na poczatku diety też miałam takie cukry jak Ty. A teraz coraz gorzej. :wściekła/y: Ciesz się i jedz!:tak:

U mnie jak zwykle rano ponad normę:wściekła/y: Ciekawe jak u hidi bo znów cisza, nic nie pisze:-( mam nadzieję, że wyzdrowiała i że wszystko u niej ok. Mnie już na szczęście przeziębienie opuszcza to może cukry będą lepsze. Chociaż te poranne bo w dzień nie jest źle.:tak:

reklama
Do góry