reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

No widzisz Kuroslaw to taki warszawski zwyczaj widocznie, że po 38 chcą wywoływać :-) Ja też dostalam opieprz na ktg że nie miałam kartki z liczenia ruchow- ale ja ich w ogole nie liczę - bo bym oszalała!
A mi dokładnie na odwrót jeżeli chodzi o usg - bo w 31 tyg państwowo mi zrobili i uwazali że więcej już mi nie trzeba. Zrobiłam sobie prywatnie tydzień temu. Ale chyba ci już nie zrobią panstwowo, robią 3 razy państwow w 12-15 tyg, 21-25 tyg i chyba 30-34 tyg, a zapisujesz się około 2 miesiące wcześniej.

reklama
w każdych 100 gramach produktu możesz mieć 10g węglowodanów

co to znaczy ze moge ? czyli jak cos ma 15 to nie moge ? :)
widzicie... jestem po wizycie w poradni :/

Rybcia jaki słodziutki brzuszek:tak:dobrze,że jesteś na tym forum, bo wiele dziewczyn może się od Ciebie uczyć jak postępować z cukrzycą.Wszystko masz obcykane.Podziwiać!:-)

Emka spokojnie, wszystko będzie dobrze i z czasem zaczniesz rozumieć o co w tym wszystkim chodzi.A dziewczyny maja rację, stres podnosi cukier.

mdmd nie masz jakiegoś dziwnego uczucia pustki, jak już się urodziło???ja się właśnie zastanawiam, jak to jest, bo potem już nie czujemy tych ruchów dzidzi, lżejszych czy mocniejszych i juz łatwiej nam się zginać, bo brzuszka takiego nie ma:-D

kuroslaw współczuje, bo to rzeczywiście mnóstwo pieniędzy.Nie dość,że ciężarna musi czasami tyle znieść, i nerwy i wogóle, to jeszcze każą nam płacić za ważne badania:wściekła/y:powinny być dla nas darmowe.

riterka widzę,że cukier w normie:-)to superowo!i oby tak dalej!

Kuroslaw ja niestety nie mogę dojadać. Dostaje takie porcje jedzenia, że śniadanie i kolacje dzielę na 2 a obiad to porządny, w domu bym takiego nie zjadła bo zupa i za chwilkę drugie danie a późńiej odstęp 5 godzin, ale jak się zapytałam czy mogę coś jeść bądź powinna to odpowiedzieli, że obiad jest kaloryczny.:szok:
Pielęgniarka u mojej diabetolog się dziwiła bo przecież odstępy powinny być max 3godz, ale ja słucham to co mówią. Dziś po kolacji zjadłam wafla ryżowego bo bardzo mi się czegoś chce:-p ale to chyba stres. :sorry:

Byłam u lekarza dyżurnego zapytać jak to jest ze mną, więc przy moim naturalnym porodzie:szok::szok::szok: będę parła dopiero jak dziecko będzie widoczne. Jakoś tak to brzmiało. Stwierdzili lekarze po konsultacji z okulistą , że nie zaliczam się do cc, a to , że mam względne wskazanie:-(...
Termin mam na 16.12 więc usłyszałam, że czekamy na skurcze, ale może wyjdę jeszcze do domu:wściekła/y::no: zobaczymy.

Emka dziewczyny mają rację, nie denerwuj się bo to podnosi cukier. Jestem tego dowodem. Rano zawsze jak otwierałam oczy od razu przed oczyma miałam swoje poranne cukry - panicznie bałam się insuliny. Teraz biorę insulinę i tak się nie stresuję a cukry też są inne i myślę, że stres ma duży wpływ na to.
Tak jak pisałam wcześniej musisz poznać swój organizm. :happy:
10g węglowodanów to 1ww, przeczytaj dokłądnie to co napisała Mdmd. Napewno to zrozumiesz.

Rybka ładny masz brzuszek:-) to teraz raz w tygodniu będziesz wklejać zdjęcia :-)

w serku wiejskim jest tak

serek na 100g ma 2 wegl a waga to 200
to serek ma 0,5 WW ? :>

tak:-D:-D:-D

dziękować za komplementy słodkie laseczki:-D:-D:-D

gabrielka1308 a nie możesz mieć własnego jedzonka i jeść jak powinnaś?? ja w szpitalu bym padła na tym ich jedzeniu:cool: albo bym miała spadki cukru

to co życzymy szybkich skurczów i siup maleństwo po 2 partych na świecie:-D:-D:-D i święta w domku
dobry scenariusz???:laugh2::laugh2::laugh2:

demsik
ja już chyba przez sen bym przeliczała mój M też już się nauczył i nawet lody mi znalazł:laugh2::laugh2:

Kuroslaw nie wiem jak to jest z usg ale wydaje mi się , że jeżeli masz jakieś skierowanie od lekarza to powinni Ci zrobić. Ja chodzę prywatnie od początku i na każej wizycie miałam robione usg i każda wizyta kosztowała 120zł, prócz jakoś w 16tyg bo to było mierzenie płodu i nagrywanie na płytę to kosztowało 150.

eee to kumam juz ;p
porobie pare cwiczen jak na pracach domowych z matematyki i bede bez problemu wyliczac robiac zakupy czy danko w domu :))
super dzieki wielkie ! :-D

eee to kumam juz ;p
porobie pare cwiczen jak na pracach domowych z matematyki i bede bez problemu wyliczac robiac zakupy czy danko w domu :))
super dzieki wielkie ! :-D

polecam sie na przyszłość
po weekendzie będziesz specjalistką do spraw diety może panie w poradni podszkolisz???:-D:-D:-D:-D

smacznego:tak::tak::tak:

pamiętaj o stałych porach posiłków

ja lece na 22 szykować kanapeczki:tak:

reklama
Rybka super scenariusz:-) Masz u mnie nagrodę:-D
Ja nie mogę narzekać na jedzen ie, bo cukrzycowa dieta jest naprawde dobra. Nie jestem głodna , tylko, że słodkiego mi się chce.:-D

Do góry